LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2022 15:28 | Ανανέωση: 28 Οκτωβρίου 2022 15:48

28η Οκτωβρίου - Θεσσαλονίκη: με λαμπρότητα η στρατιωτική παρέλαση (εικόνες)

"Πρεμιέρα" για τα Rafale που έσκισαν τους αιθέρες αλλά και για τα Marder που τράβηξαν τα βλέμματα.

Στρατιωτική παρέλαση - Θεσσαλονίκη - 28η Οκτωβρίου

Με μεγάλη λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στρατιωτική παρέλαση - Θεσσαλονίκη - 28η Οκτωβρίου

Στην στρατιωτική παρέλαση έλαβαν μέρος τα νέα τεθωρακισμένα Marder και από αέρος τα πρώτα από τα νέα Rafale μαζί με τα F-16 και τα F4 καθώς και το θρυλικό αεροσκάφος Spitfire MJ755, τα οποία κέρδισαν όλα τα βλέμματα.

Στρατιωτική παρέλαση - Θεσσαλονίκη - 28η Οκτωβρίου

Στρατιωτική παρέλαση - Θεσσαλονίκη - 28η Οκτωβρίου

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα τμήματα, με οπλικά συστήματα και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Προηγήθηκαν πολιτικά τμήματα, μαθητών, συλλόγων, εθελοντικών ομάδων και άλλων φορέων.

Στρατιωτική παρέλαση - Θεσσαλονίκη - 28η Οκτωβρίου

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η βουλευτής Δώρα Αυγέρη, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης, εκπρόσωπος του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο μητροπολίτης Άνθιμος, βουλευτές, ευρωβουλευτές και εκλεγμένοι της Αυτοδιοίκησης.

Στρατιωτική παρέλαση - Θεσσαλονίκη - 28η Οκτωβρίου

Στρατιωτική παρέλαση - Θεσσαλονίκη - 28η Οκτωβρίου

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Είμαστε περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας

"Το «ΟΧΙ» στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στη φασιστική εισβολή και η ηρωική αντίσταση του λαού μας αποτελούν μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, την οποία με σεβασμό τιμήσαμε στη σημερινή παρέλαση.
Το πνεύμα της εθνικής ενότητας που σφυρηλατήθηκε στο αλβανικό έπος είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας.
Είμαστε περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που με υψηλό αίσθημα ευθύνης υπερασπίζονται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας", ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Στρατιωτική παρέλαση - Θεσσαλονίκη - 28η Οκτωβρίου

Το καθηλωτικό πέρασμα και το μήνυμα του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ»

Δέος προκάλεσε για ακόμη μία φορά, το πέρασμα στο τέλος του F16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», αλλά και το συγκινητικό μήνυμα, εν μέσω εντυπωσιακών ελιγμών.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας και στον Ελληνισμό. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη».

/culture/article/649456/tzeri-li-lioyis-pethane-o-thrylos-toy-rok-en-rol

Ειδήσεις σήμερα:

28η Οκτωβρίου - Κυρά Ρηνιώ: Οι ευχές και το μήνυμά της για την Εθνική Επέτειο (βίντεο)

“The 2Night Show” - Παναγιώτης Χατζηδάκης: H Σοφία Αλιμπέρτη, το σποτάκι για τη ΝΔ και η γνωριμία με τη γυναίκα του

Πυροβολισμοί με τραυματίες στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα δοθεί παράταση, είπε ο υπουργός

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμωνΣήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Επίσης μίλησε και για τις τιμές των καυσίμων και την συνεχή άνοδο που καταγράφουν.

Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικόςΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη η επεισοδιακή καταδίωξη που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο