LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2022 09:03 | Ανανέωση: 27 Οκτωβρίου 2022 09:11

Γεωργιάδης: Ο Πάτσης διαγράφηκε άμεσα - Ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε για τα παρακάλια του Κατρούγκαλου;

Τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του πρέσβη Γ. Αϋφαντή, έστρεψε ο Υπ. Ανάπτυξης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Τι είπε για την διαγραφή του Ανδρέα Πάτση. Οι προσδοκίες από το “καλάθι του νοικοκυριού”.

Καλημέρα Ελλάδα - Άδωνις Γεωργιάδης

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε την Πέμπτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την Σαουδική Αραβία, όπου βρίσκεται, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη.

Ερωτηθείς για το «καλάθι του νοικοκυριού», ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως «Η κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα ανταγωνίζεται την άλλη για το φθηνότερο «καλάθι», άρα η κάθε αλυσίδα θα επιλέξει τα προϊόντα και τις τιμές. Θα δούμε την άλλη εβδομάδα τα καλάθια των εταιρειών». 

«Εμείς δεν έχουμε βάλει διατίμηση, εμείς βάζουμε έναν καινούριο όρο ανταγωνισμού, υπέρ του καταναλωτή», είπε ο κ. Γεωργιάδης

Σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον Ανδρέα Πάτση και την διαγραφή του από την Νέα Δημοκρατία, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είπε «δεν εγνώριζα την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Πάτση. Αν με ρώταγες τι είναι ο κ. Πάτσης θα σου έλεγα δικηγόρος». 

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης και το κατά πόσον δεν είναι νόμιμη η στάση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Γρεβενών, ο κ. Γεωργιάδης είπε «αν είχε αυτήν την επαγγελματική δραστηριότητα από πριν, κακώς επελέγη για τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Αν την απέκτησε αφού είχε εκλεγεί, τώρα το έμαθε το κόμμα και διεγράφη και καλώς διεγράφη», συμπληρώνοντας «Θες να κάνεις μια δουλειά για τα κόκκινα δάνεια. Με τον νόμο του Τσίπρα, μπορείς. Αλλά όχι να είσαι βουλευτής, προφανώς…». 

Ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης έστρεψε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η ΝΔ αντέδρασε άμεσα στην υπόθεση του κ. Πάτση, κάτι που δεν έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις δηλώσεις του κ. Αϋφαντή, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «την ίδια ημέρα βγήκαν στην δημοσιότητα δύο συγκλονιστικές περιπτώσεις. Η μία του κ. Πάτση και η άλλη του διπλωματικού συμβούλου του κ. Τσίπρα, του κ. Αϋφαντή ό,τι ο κ. Κατρούγκαλος παρακαλούσε τον Τσαβούσογλου να μην γίνει “θερμό επεισόδιο” μέχρι τις εκλογές του 2019 για να κερδίσει ο Τσιπρας τις εκλογές», σημειώνοντας πως δεν υπήρξε για αυτές τις δηλώσεις καμία αντίδραση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις Αϋφαντή για την συνάντηση Κατρούγκαλου - Τσαβούσογλου

Σημειώνεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του πρέσβη επί τιμή Γιώργου Αϋφαντή, πρώην διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μιλώντας στο Κρήτη TV, περιέγραψε σκηνές από το 2019, με τον τότε ΥΠΕΞ, Γιώργο Κατρούγκαλο, που ικέτευε τον Τσαβούσογλου για μια συνάντηση και τον παρακαλούσε να υπάρχει ήπια τουρκική στάση μέχρι τις… εκλογές εκείνης της χρονιάς. 

Ο Γιώργος Αϋφαντής είπε «Θυμάμαι τον κ. Κατρούγκαλο όταν ήμουνα πρέσβης το 2019 στη Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Φινλανδία, που είχε την προεδρία. Είχε έρθει και ο κ. ύριος σαβούσογλου στο Ελσίνκι και θυμάμαι τον κ. Κατρούγκαλο να τον ικετεύει για μία συνάντηση. Να τον ικετεύει “να καθίσουμε σε έναν καναπέ να τα πούμε, βρε παιδί μου” και να του λέει ο άλλος “όχι”. … Και τελικά, για να τον ξεφορτωθεί, ο Τσαβούσογλου είπε στον Κατρούγκαλο “άλλη ώρα δεν μπορώ, 10 η ώρα το βράδυ”. Μείνανε μισή ώρα μέσα και όταν βγήκε ο Κατρούγκαλος αναφώνησε ανακουφισμένος: «Εντάξει, δεν θα γίνει τίποτα μέχρι τον Σεπτέμβριο». Τον κοιτάζαμε και εγώ και οι υπόλοιποι, πολύ λίγοι διπλωμάτες ήμασταν, ήταν και η ΕΡΤ έξω, περίμενε ο κύριος Μελέτης. Ο Κατρούγκαλος είχε έρθει να ικετεύσει να μη γίνει στη βάρδια του η ζημιά, γιατί Σεπτέμβριο 2019 υπολόγιζε να κάνει εκλογές».

Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου

Σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρεται «Το σκάνδαλο με τον κυβερνητικό -μέχρι πρότινος- Βουλευτή κ. Πάτση, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά δήλωσε είχε ενημερώσει τη ΝΔ για τις δραστηριότητες του και μάλιστα συνέγραφε μαζί με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τα δελτία τύπου για να καλύψει τα ανομήματα του, αναδεικνύει αυτό που εδώ και δυόμιση χρόνια καταγγέλλει το ΜέΡΑ25 για συμμετοχή των "κύκλων" της Μητσοτάκης Α.Ε. στην ψευτοαγορά των κόκκινων δανείων του "Ηρακλή".Μάλιστα, ο ίδιος ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έχει καταγγείλει πρόσωπο με πρόσωπο τον Πρωθυπουργό στη Βουλή σχετικά και παρόλα αυτά δυόμιση χρόνια τώρα επικρατούσε ομερτά. Η αποκάλυψη των όσων έκανε ο κ. Πάτσης λοιπόν, φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη να καταργηθεί σήμερα κιόλας ο "Ηρακλής" των μνημονιακών Κυβερνήσεων που δίνει τη δυνατότητα στους διάφορους "Πάτσηδες" να πλιατσικολογούν πάνω στο βιός της κοινωνίας. Εμείς, ως ΜέΡΑ25, δεν πέφτουμε συνεπώς από τα σύννεφα όπως κάποιοι παριστάνουν ότι κάνουν με την συγκεκριμένη υπόθεση. Διότι ήταν η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αυτή που έδωσε τη δυνατότητα της πώλησης των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά. Ήταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή που θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ιδιώνυμο για όσους αγωνίζονταν κατά των πλειστηριασμών. Τώρα πια είναι αργά για δάκρυα».

Νέα καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονται τα εξής:

«Μέρα με τη μέρα το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τις γαλάζιες ακρίδες του κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται σε όλη του έκταση. Ενώ οι αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, βγαίνει στο φως άλλη μια υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος από άτομα του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη. Η εταιρεία της κας Ρεβέκας Πιτσίκα, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ. Πρόκειται για δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως Προέδρου της ΝΔ για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού με προσωπική του απόφαση.  Δηλαδή η “άριστη των αρίστων” αποδεικνύεται ένα ακόμη τρωκτικό που ροκανίζει το δημόσιο χρήμα προφανώς χάρη στις προσβάσεις που απέκτησε δίπλα στον κ. Μητσοτάκη. Θα περιμένουμε απαντήσεις. Ποιος έδωσε την εντολή και με ποια κριτήρια ώστε να εισπράξει αυτά τα ποσά η κα Πιτσίκα διαδοχικά με τρεις απευθείας αναθέσεις από ΕΛΤΑ, όπως και ο κ. Πάτσης, από ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ; Και μετά τους πείραξε ο χαρακτηρισμός «γαλάζιες ακρίδες». Όσο κρύβονται επιβεβαιώνουν το προφανές και εξοργιστικό. Ότι την ώρα που η κοινωνία δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα, οι ίδιοι έχουν εξαπολύσει κυριολεκτικά γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα».

Ωστόσο, κύκλοι του Υπουργού Δικαιοσύνης σχολίαζαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να σερβίρει στους πολίτες ξαναζεσταμένο φαγητό για να προκαλέσει συνειρμούς και να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις. Ξεκαθαρίζονται λοιπόν για μια ακόμα φορά τα εξής:  

Α) Η εν λόγω εταιρεία συστάθηκε το 2016 και είχε αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων. Ουδεμία σχέση είχε με διαχείριση κόκκινων δανείων, όπως παραπλανητικά αναφέρεται σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Β) Με την αποχώρηση της εταιρείας της συζύγου του Υπουργού από το εν λόγω εταιρικό σχήμα, δεν υφίσταται ουδεμία κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα ήδη από το 2020. 

Γ) ‘Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Υπουργού έχουν δηλωθεί κανονικά στις δηλώσεις πόθεν έσχες».

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Πατέρας ύποπτος για το θάνατο του γιου του (βίντεο)

Conde Nast Traveller: Τρία νησιά των Κυκλάδων στα καλύτερα της Ευρώπης 

“The 2Night Show”: Ο Σταμάτης Φασουλής για το “μαράζι” του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Βουλή: Βουλευτής έριξε μπουνιά σε συνάδελφό του12:24Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο