LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2022 21:22

Ιράν: Μακελειό σε σιιτικό μαυσωλείο

Οι δράστες πυροβόλησαν αδιακρίτως το πλήθος των προσκυνητών. Μεταξύ των θυμάτων παιδιά και γυναίκες.

μαυσωλείο Σαχ Σεράγ

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες γύρω από την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε ένα σιιτικό μαυσωλείο της πόλης Σιράζ, στο Ιράν, όπου σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 40. Άλλες πηγές έκαναν λόγο για 13 νεκρούς, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά.

Τα ιρανικά πρακτορεία έδιναν αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για τον αριθμό των δραστών. Αρχικά ειπώθηκε ότι ήταν τρεις και ότι οι δύο από αυτούς συνελήφθησαν. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας όμως είπε ότι ενεπλάκη μόνο ένα άτομο, το οποίο έχει συλληφθεί.

Το IRNA και άλλες πηγές μίλησαν επίσης για «τρομοκράτες τακφίρι», έναν όρο που χρησιμοποιούν για να περιγράψουν σκληροπυρηνικές, σουνιστικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος. Το Nournews μετέδωσε ότι οι δράστες δεν ήταν Ιρανοί, χωρίς άλλες διευκρινήσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο IRNA είπαν ότι οι δράστες επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο και πυροβόλησαν τους προσκυνητές και το προσωπικό στην είσοδο του ιερού Σαχ Σεράγ. Το ημιεπίσημο Tasnim μετέδωσε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι πολλές γυναίκες και παιδιά ενώ το πρακτορείο Fars κάνει λόγο για μία γυναίκα και δύο παιδιά νεκρά.

Στο ιερό Σαχ Σεράγ βρίσκεται ο τάφος του Άχμαντ, αδελφού του ιμάμη Ρεζά, του όγδοου σιίτη ιμάμη που ενταφιάστηκε στη Μασχάντ, στο βορειοανατολικό Ιράν. Το μαυσωλείο αυτό είναι ο ιερότερος χώρος λατρείας στο νότιο Ιράν.

Στις αρχές Απριλίου, ένας 21χρονος αλλοδαπός, καταγόμενος από το Ουζμπεκιστάν σύμφωνα με την Τεχεράνη, μαχαίρωσε και σκότωσε δύο σιίτες ιερωμένους και τραυμάτισε έναν τρίτο στην αυλή του ιερού του ιμάμη Ρεζά στη Μασχάντ. Ο δράστης χαρακτηρίστηκε «μοχαρεμπέχ» («εχθρός του Θεού» στα περσικά) και εκτελέστηκε δια απαγχονισμού στις 7 Ιουνίου, στην ίδια πόλη.

Ειδήσεις σήμερα:

“Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για Νέους”: Τα ποσά και οι δικαιούχοι της επιδότησης

Μελίσσια: Μαθητές βανδάλισαν σχολείο - Τρεις συλλήψεις

Παλαιό Φάληρο: Βιασμός 34χρονης που περίμενε σε στάση λεωφορείου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο