LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2022 16:19 | Ανανέωση: 24 Οκτωβρίου 2022 19:33

Δίκη Ινδαρέ: Ο σκηνοθέτης και οι γιοί του στο εδώλιο για τα επεισόδια στο Κουκάκι

Τι λέει ο σκηνοθέτης για τα επεισόδια, την έφοδο ακι τις συλλήψεςις. Σε αντίθετο μήκος κύματος όσα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί.

Δημήτρης Ινδαρέ - αστυνομία - Κουκάκι

Της Λίας Κοντοπούλου

Τρία χρόνια μετά τα επεισόδια στην κατάληψη σε κτήριο επί της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δυο γιοι του δικάζονται για τα όσα συνέβησαν στην ταράτσα του δικού τους σπιτιού. Η οικογένεια κατοικεί στο διπλανό κτήριο και σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι γιοι του σκηνοθέτη, όχι μόνο συμμετείχαν στην κατάληψη, αλλά στη συνέχεια πέρασαν στη δική τους ταράτσα και μαζί με τον πατέρα τους, αντιστάθηκαν, τους έβρισαν και τους χτύπησαν.

Ένας αστυνομικός αναφέρει "είδα δυο άτομα. Μας πέταγαν βαριά αντικείμενα, ακόμη και ένα ψυγείο. Πήγαμε στη ταράτσα στο διπλανό κτήριο. Ήταν ο πατέρας και πίσω τα άτομα αυτά. Φώναζε αν υπάρχει εισαγγελέας και άρχισε να μας σπρώχνει. «Τι δουλειά έχετε εδώ», μας έλεγε. Ακινητοποιήσαμε τα άτομα και τα συλλάβαμε. Ο πατέρας τους αντιστάθηκε. Τα παιδιά μας πέταγαν τις πέτρες και μπογιές ακόμη και λύματα.

Ενώ ένας ακόμη αστυνομικός ανέφερε "Ο σκηνοθέτης μας έλεγε «τι θέλετε στην ταράτσα, τι κάνετε στο σπίτι μου, έχετε χαρτί εισαγγελέα;». Ήρθε προς το μέρος μου και πήγε να μου αρπάξει τον εξοπλισμό. Δέχθηκα επίθεση, πέσαμε κάτω και τον συνέλαβα. Αντιστάθηκαν και οι άλλοι δύο, μας έβριζαν. Χτύπησα τον ώμο μου και έμεινα εκτός υπηρεσίας δύο μήνες".

Ο σκηνοθέτης επιμένει ότι ο ίδιος και τα παιδιά του υπήρξαν θύματα υπέρμετρης αστυνομικής βίας και πως οι γιοι του δεν είχαν καμία σχέση με την κατάληψη. Μέσω του δικηγόρου του ζήτησε από το δικαστήριο να προβληθούν τα βίντεο στα οποία έχει καταγραφεί καρέ-καρέ η αστυνομική επιχείρηση και τα όσα ακολούθησαν στην ταράτσα του σπιτιού του.

Η σύζυγός του κατέθεσε στο δικαστήριο πως τα ξημερώματα της18ης Δεκεμβρίου 2019, όταν οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να διαλύσουν την κατάληψη, τα παιδιά της κοιμούνταν στο σπίτι τους. Άκουσαν ποδοβολητά στην ταράτσα και όταν ανέβηκαν, δέχθηκαν, όπως είπε, αναίτια επίθεση. "Οι αστυνομικοί ήταν εξαγριωμένοι. Τους ξέφυγαν οι καταληψίες. Βρέθηκαν μπροστά στους δικούς μου και τους τσάκισαν στο ξύλο. Έψαχναν εξιλαστήρια θύματα".

Ο σκηνοθέτης είχε μηνύσει τους αστυνομικούς, όμως αυτό το σκέλος της υπόθεσης έχει τεθεί στο αρχείο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Νοεμβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Καυστικό υγρό: Η 38χρονη για την επίθεση, τις απειλές και τα όπλα (βίντεο)

Πέθανε ο μαιευτήρας που υπέστη έμφραγμα στην διάρκεια τοκετού

Εθνική Οδός - Τροχαίο: σκοτώθηκε προσπαθώντας να πιάσει το μπουλόνι της ζάντας


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57Μύκονος: Απειλούσε πολίτες με πιστόλι έξω από νυχτερινό κέντρο15:43Χαλκιδική: 7χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στην θάλασσα15:29Τένις: Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο 26 του κόσμου15:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:01Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΟΠΕΚΕΠΕ: O τσαμπουκάς των μαυροπουκαμισάδων14:18ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οδηγός της Πράσινης Μετάβασης με Στρατηγικές Επενδύσεις και Διεθνή Προοπτική14:18Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία14:04Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο