LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2022 22:10

Sunday Times: Ο Μπόρις Τζόνσον έχει εξασφαλίσει 100 υποστηρικτές

Ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε χθες ότι η επιστροφή του Τζόνσον είναι πιθανόν η χειρότερη ιδέα που έχει ακούσει εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.

Μπόρις ΤζόνσονO Μπόρις Τζόνσον έχει εξασφαλίσει 100 υποστηρικτές και μπορεί να λάβει μέρος στην ψηφοφορία για τη διαδοχή της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, σύμφωνα με μία ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο Τιμ Στίπμαν, υπεύθυνος για το πολιτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα “The Sunday Times”, επικαλούμενος μία ανώνυμη πηγή που βρίσκεται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας.

O Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στη Βρετανία καθώς ο ίδιος αποδύεται σε μία τολμηρή προσπάθεια για να κερδίσει μία δεύτερη πρωθυπουργική θητεία, αφού πέρασαν μόλις λίγες εβδομάδες αφότου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Ο Τζόνσον αποδοκιμάστηκε με φωνές από κάποιους επιβάτες στο αεροσκάφος προς τη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Sky News που βρισκόταν στην πτήση.

Μερικοί από τους συντηρητικούς συναδέλφους του, προειδοποιούν ωστόσο, ότι η επιστροφή του Τζόνσον θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό χάος.

Οι διεκδικητές της πρωθυπουργίας, για την αντικατάσταση της Λιζ Τρας, μετά τη δραματική παραίτησή της την Πέμπτη, αφού παρέμεινε στο αξίωμα για μόλις έξι εβδομάδες, έχουν επιδοθεί σε μία πραγματική κούρσα άσκησης επιρροής στο Συντηρητικό Κόμμα για αυτό το Σαββατοκύριακο, προκειμένου οι υποψηφιότητες να έχουν καταρτιστεί πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας τη Δευτέρα.

Ο Τζόνσον, που έκανε διακοπές στην Καραϊβική όταν παραιτήθηκε η Τρας και δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την παλιά του θέση, έχει τη στήριξη δεκάδων Συντηρητικών βουλευτών. Χρειάζεται να συγκεντρώσει 100 υπογραφές για να συμμετάσχει στη διαδικασία.

Μπόρις Τζόνσον

Ο υπουργός Εμπορίου Τζέιμς Ντάντριτζ διαβεβαίωσε χθες πως ο Τζόνσον του είπε πως «είναι έτοιμος» και ο πρώην ηγέτης θα ταξιδέψει και πάλι σήμερα στη Βρετανία.

Η πρώην υπουργός Άμυνας Πένι Μόρντοντ ήταν η πρώτη υποψήφια που δήλωσε επίσημα την πρόθεσή της να συμμετάσχει στη διαδικασία ανάδειξης του επόμενου αρχηγού του Συντηρητικού κόμματος, αλλά ο Τζόνσον και ο Ρίσι Σούνακ, που κάποτε ήταν ο υπουργός του επί των Οικονομικών, θεωρούνται οι βασικοί δυνητικοί αντίπαλοί της ενόψει της ψηφοφορίας της επόμενης εβδομάδας. Ο Σούνακ είναι ο πρώτος υποψήφιος που συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 100 βουλευτών-υποστηρικτών, σύμφωνα με βρετανικά μέσα.

Για ορισμένους Συντηρητικούς βουλευτές, ο Τζόνσον είναι άνθρωπος που κερδίζει ψηφοφόρους και μπορεί να έχει απήχηση σε όλη τη χώρα όχι μόνο με την αναγνωρισιμότητά του αλλά και με την χαρακτηριστική αισιοδοξία του.Για άλλους, ο Τζόνσον είναι τοξική προσωπικότητα, και το ερώτημα είναι εάν μπορεί να πείσει τους δεκάδες βουλευτές που τον εγκατέλειψαν ότι τώρα είναι πλέον το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει το κόμμα και να αλλάξει την πορεία του.

Ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε χθες ότι η επιστροφή του Τζόνσον είναι πιθανόν η χειρότερη ιδέα που έχει ακούσει εδώ και σχεδόν μισό αιώνα ως μέλος του κόμματος. Δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει τους Συντηρητικούς στον «γύρο του θανάτου».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Άντρας χτύπησε μητέρα μέσα σε αστικό λεωφορείο - Κρατούσε το ανήλικο παιδί της (βίντεο)

Χημικός ευνουχισμός - Σούρας: Υποτροπιάζουν πολλοί παιδεραστές, όταν κόψουν τα φάρμακα (βίντεο)

“Καλάθι του νοικοκυριού”: Πότε κάνει “πρεμιέρα”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο