LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2022 12:34 | Ανανέωση: 21 Οκτωβρίου 2022 12:47

Πλεύρης: Ο βιαστής παιδιών δεν πρέπει να έχει υπό όρους απόλυση, παραμένει επικίνδυνος

Δεν επηρεάζεται η λειτουργία του ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας και δεν θίγεται καθόλου ο δημόσιος χαρακτήρας του.

Συνεδρίο ΝΔ - Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία, τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αλλά και τους παιδοβιαστές.

Δεν επηρεάζεται η λειτουργία του ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας και δεν θίγεται καθόλου ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ.

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι προχωράει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού. «Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν απευθύνεται σε ασθενείς αλλά στον κάθε πολίτη» είπε και συνέχισε: «Δίνουμε χρήματα στην πρόληψη, δίνουμε κίνητρα για προσέλευση γιατρών».

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι στο έκτακτο περιστατικό δεν χρειάζεται ο προσωπικός γιατρός.

Όσο για το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι «είναι επικίνδυνοι για το ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παρθεί η απόφαση για την επιστροφή τους στις θέσεις τους.

Ο Θάνος Πλεύρης κλήθηκε να σχολιάσει και την θέση του Μάκη Βορίδη που είπε να εξεταστεί κατά περίπτωση ο χημικός ευνουχισμός στους βιαστές ανηλίκων.

«Υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση κι ένα τέτοιο είναι ο βιασμός παιδιών» είπε ο υπουργός Υγείας εκφράζοντας την προσωπική του θέση. «Δεν πιστεύω ότι ο βιαστής παιδιών θα σωφρονιστεί, το σημαντικό είναι η προστασία της κοινωνίας από αυτούς τους ανθρώπους», για να καταλήξει: «Ο βιαστής παιδιών παραμένει επικίνδυνος για τα παιδιά μας»


πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα:

Παναγιώτης - Ραφαήλ: τα πρώτα του βήματα και ο “χαμός” που θα κάνει! (βίντεο)

Φθιώτιδα: Εκτροχιασμός τρένου στην Τιθορέα

Τροχαίο - Ρέθυμνο: Ακρωτηριάστηκε 20χρονος οδηγός μηχανής

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο