LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2022 16:44 | Ανανέωση: 20 Οκτωβρίου 2022 18:27

Τουρκία: Συνελήφθησαν τρομοκράτες που προσπάθησαν να μπουν από την Ελλάδα

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας για τους συλληφθέντες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Έβρος - σύνορα - μετανάστες 

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΑΜ ισχυρίζεται ότι  συνελήφθησαν 4 άτομα, εκ των οποίων οι 2 μέλη του PKK/KCK/YPG και οι άλλοι 2 μέλη της οργάνωσης FETO (γκιουλενιστών) οι οποίοι προσπαθούσαν να μπουν στην Τουρκία από την Ελλάδα με παράνομα μέσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι 4  συνελήφθησαν στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε ότι 150 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία τρία χρόνια στα σύνορα του Αιγαίου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο υπουργός Εσωτερικών παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μετανάστευσης στην Άγκυρα και αναφερόμενος στο μεταναστευτικό κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ώθησε προς το θάνατο 69.375 ανθρώπους τα τελευταία 3 χρόνια.

«Το 2020-2021 και το 2022 σημειώθηκαν συνολικά 69.375 περιπτώσεις απώθησης προς το θάνατο στο Αιγαίο και στα δυτικά σύνορα. Ως αποτέλεσμα αυτής της απώθησης, 170 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και 708 μετανάστες τραυματίστηκαν», ανέφερε.


Αναντολού: κατηγορεί ελληνικές αρχές για κακομεταχείριση μεταναστών

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Αναντολού, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ελλάδα έχει απωθήσει 61.737 μετανάστες πίσω στην Τουρκία από το 2020, εκ των οποίων 14.987 πέρα από τα χερσαία σύνορα. 152 μετανάστες που εκτέθηκαν σε αυτές τις απωθήσεις έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν.

Υποστηρίζει ότι αυξήθηκε ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη φέτος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι παράτυποι μετανάστες που φέρεται να στάλθηκαν πίσω στην Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου από την Ελλάδα.

Το Αναντολού ισχυρίζεται ότι πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι οι ελληνικές συνοριακές δυνάμεις επέστρεψαν δια της βίας τους παράτυπους μετανάστες που είχαν πιάσει τους τελευταίους μήνες μέσω του ποταμού Έβρου, κατά παράβαση της Σύμβασης της Γενεύης, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και της Σύμβασης του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων.

ΕΒΡΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ

Στις καταθέσεις τους, οι παράτυποι μετανάστες υποστήριξαν ότι τα ελληνικά συνοριακά στρατεύματα τους ξυλοκόπησαν και τους έστειλαν βίαια πίσω στην Τουρκία, ημίγυμνους, από τον Έβρο.

1. Ομάδα 4 ατόμων  ισχυρίζονται ότι την προχθές απωθήθηκαν ημίγυμνοι στην Τουρκία από τα ελληνικά στρατεύματα.

Ο Mohamed Bilmadani, 49 ετών, μαροκινής υπηκοότητας, ο Nizar Yusuf Cebel, 32, συριακής υπηκοότητας, ο Haf?z Salim Muhammet, 42, με εθνικότητα Κουμπούτι, ο Ali Muhammet, 35 ετών, μαροκινής υπηκοότητας, ισχυρίστηκαν ότι πιάστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν από ελληνικές περιπολίες και ότι επιστράφηκαν αναγκαστικά στην Τουρκία αποσπώντας τα ρούχα και τα χρήματά τους.

Ο Cebel, ένα από τα μέλη της ομάδας, ισχυρίστηκε στον ανταποκριτή του Αναντολού ότι Έλληνες στρατιώτες τον χτύπησαν με σιδερένιους λοστούς.

«Αφού προχωρήσαμε για λίγο στα σύνορα, οι στρατιώτες μας έπιασαν. Μας χτύπησαν όλους, αλλά χρησιμοποίησαν βία εναντίον μου περισσότερο Με ποδοπάτησαν στην πλάτη. Με κλώτσησαν, μας χτύπησαν με σιδερένιους λοστούς. Μετά ήρθε η ελληνική αστυνομία και μας πήγε σε άλλο μέρος. Μας πήραν τα τηλέφωνα και τα ρούχα», είπε.

Ισχυριζόμενος ότι περίμεναν 2 μέρες στην Ελλάδα χωρίς φαγητό και νερό, ο Cebel είπε ότι δυσκολευόταν ακόμη και να αναπνεύσει από τις μελανιές και τους μώλωπες στο σώμα του ως αποτέλεσμα του ξυλοδαρμού.

Έβρος - μετανάστες

Ο Cebel είπε ότι Τούρκος στρατιώτης τον μετέφερε επειδή δεν μπορούσε να περπατήσει.

Ο Cebel ευχαρίστησε τις τουρκικές αρχές για τη βοήθειά τους.

2.  Το πιο οδυνηρό από αυτά τα γεγονότα βιώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 στην περιοχή Ύψαλα. 19 παράτυποι μετανάστες, των οποίων τα ρούχα πήραν και έσπρωξαν στην Τουρκία ελληνικές περιπολίες, δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στο κρύο και έχασαν τη ζωή τους.

Οι παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ξυλοκοπήθηκαν από την Ελλάδα και στάλθηκαν βίαια στην Τουρκία ημίγυμνοι, κατέφυγαν στο καφενείο του χωριού Kiremitcisalih στην περιοχή Uzunkopru της Αδριανούπολης στις 14 Νοεμβρίου 2018. Ημιγυμνοί και με τα σημάδια του ξυλοδαρμού στην πλάτη τους, 14 παράτυποι μετανάστες που κατέφυγαν στο χωριό νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο από τον χωροφύλακα αφού ζεστάθηκαν στη σόμπα του καφενείου και προμήθευσαν στους κατοίκους του χωριού φαγητό και ρουχισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Λευκάδα: βρέθηκε νεκρό το ζευγάρι των αγνοούμενων (εικόνες)

Γλυφάδα: Αλεπού... έκανε βόλτα στην πλατεία (βίντεο)

“The 2Night Show”: ταλαντούχοι καλεσμένοι την Πέμπτη (εικόνες)



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβοςΣήμερα 15:31 | Ειδήσεις

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο εργολάβος για το τραγικό δυστύχημα στον Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο