LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2022 16:25 | Ανανέωση: 20 Οκτωβρίου 2022 19:33

Σήφης Βαλυράκης: Παραπομπή σε δίκη των δύο ψαράδων ζητά η εισαγγελέας

Αναλυτικά  η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνήγοροι της οικογένειας.

ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ

Να δικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, ζητεί η αρμόδια εισαγγελέας Χαλκίδας με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Για την εξέλιξη αυτή της υπόθεσης ανακοίνωση εξέδωσαν οι συνήγοροι της οικογένειας Βαλυράκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Βασίλης Λεμπέσης, Κώστας Παπαδάκης και Μανώλης Φωτάκης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των συνηγόρων έχει ως εξής:

«Με την από 17.10.2022 πρότασή της με αριθμό πρωτοκόλλου 257/2022 η αρμόδια εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας προτείνει την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για την δολοφονία του ΣήφηΒαλυράκη στις 24.1.2021 στην Ερέτρια.

Η εισαγγελική πρόταση ζητά να παραπεμφθούν οι δράστες ως κατηγορούμενοι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κρίση αρμόδιου άμεσα για την υπόθεση εισαγγελικού λειτουργού που χαρακτηρίζει ως σοβαρές και επαρκείς τις ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος από τους δράστες. Μόνη αντίθετη άποψη έχει εκφρασθεί από τον ελεγχόμενο ήδη ποινικά και πειθαρχικά εισαγγελέα που αρχικά είχε θέσει στο αρχείο την υπόθεση.

Άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι από σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με δράστες τους κατηγορούμενους.Και αναδεικνύονται σοβαρά ερωτηματικά για την ορθότητα της αντικατάστασης της προσωρινής τους κράτησης τους παρά τη σοβαρότητα των στοιχείων και του αδικήματος μόλις έναν μήνα μετά την επιβολή της και το μήνυμα που αποπνέει.

Με πλούσιο και εμπεριστατωμένο σκεπτικό η εισαγγελέας κ. Γνεσούλη αξιολογεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αναδεικνύει τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος και την αξιοπιστία των κρίσιμων αυτοπτών μαρτύρων κατηγορίας και τα ευρήματα των ιατροδικαστικών και τεχνικών εκθέσεων ενώ με πληρότητα αποδομεί και διαψεύδει όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που υποβλήθηκαν.

Μετά από αυτό αναμένουμε την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και τον γρήγορο προσδιορισμό της δίκης».


Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης - Λύτρας: αστυνομικοί σύχναζαν στο μαγαζί του 53χρονου

Σταϊκούρας - Επίδομα θέρμανσης: προκαταβολή σε όσους πήραν και πέρσι το βοήθημα

Σοϊλού: Η Ελλάδα απ- ώθησε προς το θάνατο 70000 ανθρώπους σε 3 χρόνια


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΣήμερα 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο