LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Οκτωβρίου 2022 16:28 | Ανανέωση: 19 Οκτωβρίου 2022 17:09

Ελληνοτουρκικά - Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: το μεταναστευτικό το εργαλειοποιεί η Ελλάδα

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική σε σχέση με το μεταναστευτικό η Τουρκία. Λόγος και για F-16 που πετούν πάνω από... "τουρκικά χωριά της Θράκης".

Ηγουμενίτσα - παράτυποι μετανάστες - διάσωση

Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκίν, έκανε δηλώσεις συνεχίζοντας τη γραμμή της Άγκυρας για το μεταναστευτικό.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως "Δεν είναι η Τουρκία που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό αλλά η ίδια η Ελλάδα" και συμπλήρωσε, "Παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι, αν υπάρχει μια χώρα που δεν παίζει παιχνίδια είναι η Τουρκία".

Και ο τουρκικός Τύπος συνεχίζει με εμπρηστικά δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων, αναφέρει πως η Αθήνα προκαλεί εξοπλίζοντας τα νησιά του Αιγαίου αλλά και με πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών, πάνω από... "τουρκικά χωριά" στη Δυτική Θράκη.

Συγκεκριμενα αναφέρεται, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου: "Φέρνουμε στις οθόνες σας εικόνες από ελληνικά F-16, ελικόπτερα και τζετ. Συνεχίζει τις προκλητικές πρακτικές της η κυβέρνηση της Αθήνας, που το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε μία κούρσα εξοπλισμών, εξοπλίζοντας παράνομα τα νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου. Έτσι κατέγραψαν οι χωρικοί τα F-16 να περνούν πάνω από τουρκικά χωριά της Ξάνθης, ένα από τα μέρη όπου ζει η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη."


Η τουρκική προεδρία συμπεριλαμβάνει τις δηλώσεις Μηταράκη στα fake news της εβδομάδας

Την ίδια ώρα, η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας ξεκίνησε να δημοσιεύει κάθε εβδομάδα ένα «Δελτίο παραπληροφόρησης» με ειδήσεις που -σύμφωνα με την κυβέρνηση- αποτελούν “fake news”.

Στο δεύτερο τεύχος που δημοσιεύτηκε σήμερα και καλύπτει ειδήσεις για το διάστημα μεταξύ 9-16 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζει ως fake news:

Τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ότι "η Τουρκία κακομεταχειρίστηκε 92 πρόσφυγες" δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.

«Ο ισχυρισμός του Έλληνα υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράχη, ο οποίος χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλείο για παραπληροφόρηση, ότι ‘η Τουρκία έχει κακομεταχειριστεί 92 πρόσφυγες, δεν είναι αλήθεια. Από την άλλη, τεκμηριώνεται η απάνθρωπη μεταχείριση της Ελλάδας προς τους πρόσφυγες.

Η κακομεταχείριση των προσφύγων από τις ελληνικές δυνάμεις καλύφθηκε επίσης ευρέως στην Έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Ελλάδα το 2021. Σύμφωνα με την έκθεση, οι ελληνικές αρχές χρησιμοποιούν ποινικές έρευνες για να παρενοχλήσουν και να εκφοβίσουν ομάδες που ερευνούν την κακομεταχείριση μεταναστών. Μερικοί από τους πρόσφυγες, των οποίων τα ρούχα έβγαλαν και απωθήθηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις, πάγωσαν μέχρι θανάτου. Οι πρόσφυγες που σώθηκαν χάρη στις ανθρωπιστικές προσπάθειες της Τουρκίας, από την άλλη πλευρά, βασανίζονται από τις ελληνικές δυνάμεις. Έχουν πει πολλές φορές ότι αφού τους πήραν τα ρούχα, τα χρήματα και τα τηλέφωνά τους στάλθηκαν πίσω στην Τουρκία.

Ενώ οι εικόνες που ανατριχιάζουν ξεσήκωσαν την παγκόσμια κοινή γνώμη, οι ελληνικές αρχές δεν κατέβαλαν καμία προσπάθεια να αποτρέψουν τις θηριωδίες. Η Ελλάδα παραπληροφορεί για να ξεφύγει από την ευθύνη για τις φρικαλεότητες, καθώς η πίεση από τη διεθνή κοινότητα αυξάνεται».

Ειδήσεις σήμερα:

Θήβα: Μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε δίπλα στην Εθνική Οδό

Τροχαίο - Ακράτα: ζευγάρι οι νεκροί της φονικής καραμπόλας (εικόνες)

Ηράκλειο: πολύτεκνος πατέρας βίαζε την 7χρονη κουνιάδα του!


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο