LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Οκτωβρίου 2022 15:05 | Ανανέωση: 19 Οκτωβρίου 2022 16:05

Ουκρανία - Πούτιν: στρατιωτικός νόμος στις περιοχές που προσαρτήθηκαν στην Ρωσία

Τον στρατιωτικό νόμο στις 4 περιοχές, ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος,Β λαντιμίρ Πούτιν μέσα από διάγγελμά του.

Ρώσοι στρατιώτες - Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που προσάρτησε η Μόσχα.

Σε διάγγελμα προν τον ρωσικό λαό, συμπλήρωσε πως όλες οι ρωσικές επαρχίες θα πρέπει να επιβάλουν μέτρα για την διασφάλιση κρίσιμων εγκασταστάσεων.

Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια είναι οι τέσσερις ουκρανικές περιοχές που τελούν πλέον υπό στρατιωτικό νόμο.

Ζαπορίζια: παραμένουν αιχμάλωτοι των Ρώσων εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι : «Περί τους πενήντα» εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό την κατοχή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τον Μάρτιο, «παραμένουν αιχμάλωτοι» των Ρώσων, δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής Energoatom, της διαχειρίστριας του σταθμού.

«Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι στον σταθμό είχαν αιχμαλωτισθεί» από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στα τέλη του Φεβρουαρίου. «Ορισμένοι από αυτούς απελευθερώθηκαν, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι για την τύχη των οποίων δεν ξέρουμε τίποτε», δήλωσε ο Πέτρο Κοτίν. «Περί τους 50 ανθρώπους παραμένουν αιχμάλωτοι», είπε.

Ο διευθυντής της Energoatom έδωσε ορισμένες πληροφορίες για την κράτηση του πρώην γενικού διευθυντή του πυρηνικού σταθμού Ιγκόρ Μουράσοφ, ο οποίος αιχμαλωτίσθηκε από τους Ρώσους στα τέλη του Οκτωβρίου για να αφεθεί ελεύθερος λίγες ημέρες μετά.

«Κρατήθηκε σε υπόγειο για τρεις ημέρες ... Δεν είναι βασανιστήριο να πρέπει να κάθεται κανείς σε μία καρέκλα ολόκληρη την ημέρα με ένα σάκο στο κεφάλι;», αναρωτήθηκε ο Πέτρο Κοτίν, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι «έγραψαν βίντεο με τον κ. Μουράσοφ για λόγους προπαγάνδας», χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες για το περιεχόμενο ή για την μετάδοσή τους.

Σχετικά με την απαγωγή στις αρχές της εβδομάδας δύο εργαζομένων από τις ρωσικές δυνάμεις, του διευθυντή υπηρεσιών Πληροφορικής του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια Ολεγκ Κοστιούκοφ και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Ολεγκ Οτσέκα, ο Πέτρο Κοτίν δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται.

AP - Ουκρανία - Κίεβο - εκρήξεις

Συνεχιζονται οι βομβαρδισμοί και σε άλλες περιοχές

Οι σειρήνες του πολέμου συνεχίζουν να ηχούν και σε άλλες πόλεις όπως το Κίεβο.

Εκρήξεις ακούσθηκαν σήμερα στο κέντρο του Κιέβου, λίγο αφού ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Κίεβο έχει δεχθεί από τη Δευτέρα επανειλημμένες επιθέσεις από ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα - καμικάζι, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε ανθρώπους και στοχοθέτησαν κυρίως ενεργειακές υποδομές.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κίεβο, βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας από το πρωί της Τετάρτης στην ουκρανική πρωτεύουσα, χρειάστηκε να φυγαδευτεί σε καταφύγιο, μαζί με τον ουκρανό ομόλογό του.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Ακράτα: ζευγάρι οι νεκροί της φονικής καραμπόλας (εικόνες)

Ηράκλειο: πολύτεκνος πατέρας βίαζε την 7χρονη κουνιάδα του!

Ρεύμα: μείωση στα τιμολόγια τον Νοέμβριο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒαρδούσια Όρη: Στον ANT1 μίλησε ο φίλος του ορειβατών που δεν τους ακολούθησε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές για την εξαφάνισή τους (βίντεο)Σήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα εντοπίστηκε στο μονοπάτι από το χωριό "Αθανάσιος Διάκος" προς την Κορυφή Κόρακας μετά το τελευταίο καταφύγιο.  Οι 4 άτυχοι ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους σε υψόμετρο άνω των 2000 μέτρων για αυτό και θα χρειαστεί και η συνδρομή ελικοπτέρου για την ανάσυρση των σορών.

Λάρισα: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου της ΝίκαιαςΣήμερα 13:52 | Ειδήσεις

Από τη 13:00 το μεσημέρι κλείνει η αερογέφυρα στο μπλόκο της Νίκαιας, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο. 

Μάτι: Ο Δήμος Μαραθώνος καταδικάζει τον βανδαλισμό της "Καιόμενης Σφαίρας"Σήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για το μνημείο  των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά σήμερα και αύριο τα εμπορικά καταστήματαΣήμερα 14:01 | Ειδήσεις

Πώς θα λειτουργήσουν έως την Πρωτοχρονιά

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Συλλήψεις για οικονομική στήριξη της Χαμάς μέσω εκστρατειών ανθρωπιστικής βοήθειας16:08Ταϊλάνδη και Καμπότζη συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός15:54Επαναλειτουργεί το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ – Τέχνη, πολιτική και η "χειρότερη θέα στον κόσμο"15:40Ξανά στο μπλόκο της Εγνατίας Οδού οι αγρότες της Ροδόπης 15:26Τουρκία: Υπόγειες αιχμές κατά της Ελλάδας για τη συντριβή του Falcon 50 - Στο στόχαστρο το ταξίδι στην Κρήτη15:11Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:57Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν τα Μάλγαρα στο ρεύμα εξόδου οι αγρότες - Αποκλεισμοί τελωνείων από αγροτικά μπλόκα14:42Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά σήμερα και αύριο τα εμπορικά καταστήματα 14:29Λάρισα: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας14:14Βαρδούσια Όρη: Στον ANT1 μίλησε ο φίλος του ορειβατών που δεν τους ακολούθησε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές για την εξαφάνισή τους (βίντεο)14:00Αιματηρή επίθεση στο βόρειο Ισραήλ με δύο νεκρούς – Εξετάζεται τρομοκρατικό κίνητρο13:45Πολωνία: Άνοιξαν τα δύο αεροδρόμια που είχαν κλείσει λόγω των ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία13:31Εκπρόσωποι αγρότων από την Κορινθία παρέδωσαν φάκελο με αιτήματα στον Τσιάρα13:16Έβρος: Σύλληψη ατόμου για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών13:02Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες για 9 κλοπές σε Τούμπα και Τριανδρία12:47e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:32Εκρήξεις στο Κίεβο – Έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια12:18Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις σε λίγες ώρες για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης12:032026: Πότε πέφτουν όλες οι αργίες του νέου έτους11:48Hank Williams: Ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα την country μουσική11:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο