LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2022 17:29 | Ανανέωση: 18 Οκτωβρίου 2022 17:45

Η Τουρκία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο στη Μαύρη Θάλασσα (βίντεο)

Έμμεσες απειλές από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προς την Αθήνα μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μικρής εμβέλειας από την Τουρκία.

Τουρκια - Βαλλιστικός Πύραυλος - Μαύρη Θάλασσα

Την πρώτη δοκιμαστική βολή του πραγματοποίησε ο τουρκικής κατασκευής πύραυλος Tayfun που αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική εταιρεία ROKETSAN.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 06.50 από το αεροδρόμιο της Ριζούντας-Άρτβιν στη Μαύρη Θάλασσα, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Πρόκειται για τον πρώτο βαλλιστικό πυραύλου μικρής εμβέλειας της Τουρκίας (SRBM), που αναπτύχθηκε με εθνικούς πόρους.

Επίσης το J600T YILDIRIM με βεληνεκές 150+ χιλιομέτρων και οι βαλλιστικοί πύραυλοι BORA με βεληνεκές 280+ χιλιομέτρων, που αναπτύχθηκε από τη Roketsan .

Συνεχίζοντας το έργο της σε πιο προηγμένες λύσεις βαλλιστικών πυραύλων, η Roketsan ανέπτυξε τον βαλλιστικό πύραυλο TAYFUN σε αυτό το πλαίσιο.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι με βεληνεκές 300-1000 χιλιομέτρων ορίζονται ως «Βαλλιστικοί πύραυλοι μικρής εμβέλειας (SRBM)». Το TAYFUN έγινε ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος μικρής εμβέλειας της Τουρκίας.

Με το TAYFUN, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν φτάσει σε σημαντική αποτρεπτική ικανότητα.

Το γεγονός, δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο τα τουρκικά μέσα καθώς αναφέρουν: "Με τον πύραυλο Ταϊφούν η Αθήνα μπορεί να χτυπηθεί όχι από τις ακτές του Αιγαίου, αλλά ακόμη και από τη Γιάλοβα και το Μπουρντούρ. Η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη, γράφουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης και τονίζουν ότι ο Ταϊφούν χτύπησε 561 χλμ με πλήρη ακρίβεια."

Βίντεο από την εκτόξευση, μοιράστηκε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου

"Η είδηση, που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg για τη μυστική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς από την Τουρκία, προκαλεί ανησυχία και υπογραμμίζει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Τι έχουν να πουν τώρα ο κ. Στολτεμπεργκ για την πολιτική των ίσων αποστάσεων αλλά και όσα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν συνάψει μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα με την Τουρκία;
Είναι πλέον απαραίτητο να εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη γειτονική χώρα. Δεν νοείται ευρωπαϊκές χώρες αλλά και μέλη του ΝΑΤΟ να συνεχίζουν να εξοπλίζουν και να προσφέρουν τεχνογνωσία σε ένα διεθνή ταραξία."


Ειδήσεις σήμερα:

Ιός Δυτικού Νείλου: νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ενεργειακή κρίση - Επιδοτήσεις: Το φυσικό αέριο "αλλάζει" το σχέδιο για το 2023

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Λύτρας: η Ανακρίτρια “άδειασε” τους αστυνομικούς, αλλά...

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Σήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:56Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:44Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο