LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2022 08:21 | Ανανέωση: 18 Οκτωβρίου 2022 08:24

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Λύτρας: η Ανακρίτρια “άδειασε” τους αστυνομικούς, αλλά...

Τι είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο συνήγορος της μητέρας του κοριτσιού, αντιδρώντας στην προφυλάκιση της. Τι ανέφερε για τα εμβάσματα, την παραμέληση ανηλίκου και την “μπάλα” στην εξέδρα.

Απόστολος Λύτρας - Καλημέρα Ελλάδα

«Η Αστυνομία είχε μια δικογραφία 30 ημέρες και δεν υπήρχε σε αυτήν κάτι για την μητέρα. Παίρνει την δικογραφία η Ανακρίτρια και έβγαλε ένταλμα μέσα σε μία ημέρα», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Απόστολος Λύτρας.

Ο συνήγορος της 37χρονης μητέρας της 12χρονης, οι αναφορές της οποίας για βιασμό της από πέντε άνδρες μέσα σε μισή ώρα σε οίκο ανοχής έχουν προκαλέσει σάλο, σημείωσε πως έτσι, είναι σαν να λέει η ανακρίτρια στους αστυνομικούς ότι δεν είδαν τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους.

«Άλλο αδίκημα, αν υπάρχει, είναι ότι πήρε χρήματα από κάποιους και άλλο η κατηγορία για μαστροπεία. Δεν ήξερε για τα εμβάσματα. Δεν τα ήξερε γιατί δεν χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό αυτόν, στον οποίο έπαιρνε παλαιότερα ένα επίδομα το οποίο κόπηκε και απλά είχε αφήσει στην άκρη την κάρτα και τα χαρτιά από τον λογαριασμό αυτό. Τα πήρε η 12χρονη και τα έδωσε στον 53χρονο», είπε ο κ. Λύτρας.

Ο συνήγορος της 37χρονης, η οποία προφυλακίστηκε μετά από την απολογία της, σημείωσε πως «δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί το αδίκημα της μαστροπείας. Άλλο αυτό και άλλο αν η μητέρα ήταν καλή μάνα για τα παιδιά της ή τους προσέφερε όσα έπρεπε. Προκύπτει η παραμέληση ανηλίκου ως αδίκημα, εντάξει, αλλά πήγαν όλοι αυτοί για να καλύψουν την μητέρα: η γιαγιά, η θεία και ο σύντροφος της που είναι σοβαροί άνθρωποι, το παιδί το ίδιο που είπε ότι και η μητέρα του;».

«Δεν ξέρω αν η μικρή έπαιρνε χρήματα από τον 53χρονο», ανέφερε ο κ. Λύτρας, ο οποίος είπε πως πως όσα γίνονται από τις Αρχές σχετικά με την αντιμετώπιση της μητέρας της 12χρονης ίσως έχουν συγκεκριμένο σκοπό, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Μήπως θέλουν να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα; Ας αφήσουν την μητέρα και ας πιάσουν τους βιαστές του παιδιού. «Πουλάει» πιο πολύ το θέμα της μητέρας και δεν το λέω για τους δημοσιογράφους».

Λάμπρος Μπρεάνος - Καλημέρα Ελλάδα

Μπρεάνος: ο 36χρονος την είδε και έφυγε χωρίς να υπάρξει επαφή

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Τρίτη και ο Λάμπρος Μπρεάνος, δικηγόρος του 36χρονου διοικητικού υπαλλήλου νοσοκομείου, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού της 12χρονης.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος του 36χρονου, «συναντήθηκε μαζί της, αλλά δεν είχαν σεξουαλική επαφή, δεν υπήρξε βιασμός. Μου είπε ότι πήγε στο ραντεβού μαζί της, είδε ότι ήταν ανήλικη και έφυγε χωρίς να κάνει κάτι. Στα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει, του ανέφερε πως ήταν 17 ετών».

Κωνσταντία Δημογλίδου - Καλημέρα Ελλάδα

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, αναφέροντας πως οι έρευνες στην υπόθεση της 12χρονης, συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση και όποιο αξιόλογο στοιχείο προκύπτει εξετάζεται λεπτομερώς.

Σημείωσε ακόμη πως δεν έχει υπάρξει καμία καταγγελία τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην Αστυνομία για την οικογένεια της 12χρονης, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης ή για παραμέληση ανηλίκου. 

Ερωτηθείσα για την καταγγελία βιασμού 19χρονης φοιτήτριας από αστυνομικούς μέσα στο ΑΤ Ομονοίας και το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι αστυνομικοί μετά απο την απολογία τους, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. είπε πως «εάν στο τέλος της διερεύνησης της υπόθεσης προκύψει πως υπάρχει βιασμός, οι αστυνομικοί αυτοί δεν έχουν θέση στο Σώμα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν δεν κατηγορηθούν για βιασμό, υπάρχει πειθαρχική δίωξη για την είσοδο της κοπέλας στο Αστυνομικό Τμήμα. Δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί κάποιος το Αστυνομικό Τμήμα για προσωπικούς λόγους».

Φαήλος Κρανιδιώτης - Καλημέρα Ελλάδα

Κρανιδιώτης για 53χρονο: απειλούν να σκοτώσουν τον γιό και την πρώην σύζυγο του

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, δικηγόρος της πρώην συζύγου του 53χρονου που έχει συλληφθεί ως «πρωταγωνιστής» στην πολύκροτη υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, στην ιδια εκπομπή είπε ότι ο 53χρονος και η σύζυγος του το ζευγάρι ήταν σε διάσταση από καιρό, αλλά συνοικούσε, καθώς το μόνο αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας. 

Εξήγησε πως στις 3 Σεπτεμβρίου, η μητέρα της 12χρονης επικοινώνησε με την τότε σύζυγο του 53χρονου και της έστειλε στο κινητό της και διαλόγους του 53χρονου με την ανήλικη, λέγοντας της πως άμεσα θα προέβαιναν σε καταγγελία σε βάρος του η ίδια ή η αδελφή της και θεία του παιδιού. Αμέσως, η γυναίκα ζήτησε διαζύγιο από τον 53χρονο, από τον οποίο ζήτησε την ίδια ημέρα να φύγει από το σπίτι, όπως και έγινε.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος, μεταξύ πολλών άλλων που είπε στον Γιώργο Παπαδάκη και στην Μαρία Αναστασοπούλου, είχε «εντολή» να μεταφέρει πως εκείνος συγκράτησε τον γιό του 53χρονου όταν επιχείρησε να του επιτεθεί για να τον χτυπήσει, καθώς πληροφορήθηκε τα όσα φέρεται να είχε κάνει ο πατέρας του. 

Ο δικηγόρος της πρώην συζύγου του 53χρονου, έκανε λόγο για «αδιανόητη και απαράδεκτη ανθρωποφαγία που υφίστανται αυτοί οι δύο καλοί άνθρωποι», προσθέτοντας πως η γυναίκα και ο γιός της «λιντσάρονται, δέχονται απειλητικά μηνύματα: “Θα σας σκοτώσουμε”, “δεν θα κάνετε Χριστούγεννα”».


Ειδήσεις σήμερα:

Ενεργειακή κρίση - Επιδοτήσεις: Το φυσικό αέριο "αλλάζει" το σχέδιο για το 2023

Βραβείο Booker στον Σεχάν Καρουνατιλάκα (εικόνες)

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Καρδίτσα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο