LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2022 07:12

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Καρδίτσα

Επισκέψεις σε έργα υποδομών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το προγραμμα του Πρωθυπουργού.

Κυριάκος Μητσοτάκης - περιοδεία - Νομός Πέλλας

Την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας επισκέπτεται σήμερα Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα από το γραφείο Τύπου.

Το πρωί θα επισκεφθεί εργοτάξιο, όπου εκτελούνται έργα υποδομών, ενώ στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο δημαρχείο Αργιθέας και εν συνεχεία θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατουσίου.

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για τους δήμους Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα της ΠΕ Καρδίτσας και Αγράφων της ΠΕ Ευρυτανίας.

Μητσοτάκης για Ελληνικό: Το είπαμε και το κάναμε

«Γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής», τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως πρόκειται για έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας και πως σήμερα δεν επαναλαμβάνουμε το γνωστό σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, τα λόγια έγιναν πράξη και υπάρχει χειροπιαστή πραγματικότητα. «Και στο Ελληνικό, το είπαμε και το κάναμε», τόνισε υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση πίστεψε σε αυτό το έργο από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι του τόπου λύνοντας τεράστια προβλήματα και ανατρέποντας παρωχημένες νοοτροπίες και βαλτωμένες αντιλήψεις.

«Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον», είπε, ενώ υπενθύμισε ότι η πρώτη συζήτηση για το έργο έγινε στη Βουλή το 2007, το 2014 η κουβέντα άναψε για τα καλά με κυβέρνηση της ΝΔ, μεσολάβησαν πολλές αναβολές, η προηγούμενη κυβέρνηση το αποδέχθηκε το 2016 και ήρθε το καλοκαίρι του 2019 για να ξεκινήσει το έργο.

«Εδώ η οικονομική προκοπή πρέπει να συμβαδίζει με την κοινωνική συνοχή, ώστε το όφελος να απλώνεται σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Αυτό επιδιώκουμε με κάθε μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο. Φέτος παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, σημειώσαμε ρεκόρ όλων των εποχών στις άμεσες ξένες επενδύσεις και αισιοδοξούμε ότι το ρεκόρ θα σπάσει εκ νέου», συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο θα δημιουργήσει σημαντικό πλούτο 2,4 μονάδων, θα δημιουργήσει πάνω από 70.000 νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει ώθηση σε δεκάδες κλάδους της ελληνικής παραγωγής, ενώ εκτιμάται ότι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή θα αυξηθούν οι επισκέπτες κατά 1 εκατομμύριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ενεργειακή κρίση - Επιδοτήσεις: Το φυσικό αέριο "αλλάζει" το σχέδιο για το 2023

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη

Ισραήλ - Ιερουσαλήμ: Η Αυστραλία ανακαλεί την αναγνώριση της ως πρωτεύουσας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο