LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2022 15:07

VICE SPECIALS: Τα “Πολύχρωμα” Παιδιά που Πληγώνουμε (εικόνες)

Ακόμη μια εξόχως ενδιαφέρουσα έρευνα του ελληνικού γραφείου του VICE, προβάλλεται από τον ΑΝΤ1.

Vice Specials - Τα “Πολύχρωμα” Παιδιά που Πληγώνουμε - ΑΝΤ1

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 00:45, το ελληνικό γραφείο του VICE θα παρουσιάσει το νέο επεισόδιο VICE SPECIALS, από τη συχνότητα του ANT1, με τίτλο «Τα “Πολύχρωμα” Παιδιά που Πληγώνουμε».

Το VICE ανοίγει την πόρτα του σχολείου και ερευνά πόσο συμπεριληπτικό είναι στα θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αναζητά απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων όπως: τι αναφέρουν τα βιβλία για τα θέματα αυτά, πώς διαχειρίζεται η σχολική κοινότητα τα θέματα μπούλινγκ που τις περισσότερες φορές έχουν σχέση με την ομοφοβία, αλλά και πόσο βοηθά η ενημέρωση στην εξάλειψη των προκαταλήψεων.

Vice Specials - Τα “Πολύχρωμα” Παιδιά που Πληγώνουμε - ΑΝΤ1

Vice Specials - Τα “Πολύχρωμα” Παιδιά που Πληγώνουμε - ΑΝΤ1

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπούσιος συνομίλησε με παιδιά που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και που περιγράφουν τις εμπειρίες τις οποίες βίωσαν σχετικά πρόσφατα στα σχολικά θρανία: Περιστατικά ακραίου μπούλινγκ, αλλά και ιστορίες αποδοχής.

Εμπειρίες με καθηγητές που στάθηκαν στο πλευρό τους, αλλά και καθηγητές που δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά τους. Τέλος, εξηγούν πώς είναι να πηγαίνεις σε ένα σχολείο που δεν σε συμπεριλαμβάνει.

Vice Specials - Τα “Πολύχρωμα” Παιδιά που Πληγώνουμε - ΑΝΤ1

Vice Specials - Τα “Πολύχρωμα” Παιδιά που Πληγώνουμε - ΑΝΤ1

Γονείς παιδιών που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, εξηγούν πόσο δύσκολο είναι πολλές φορές να ξεπεράσουν τις δικές τους φοβίες και τα κοινωνικά στερεότυπα, αλλά και ότι όλο αυτό αξίζει γιατί ήταν σημαντικό να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους με αποδοχή και κατανόηση.

Η Στέλλα Μπελιά, νηπιαγωγός και πρόεδρος των οικογενειών «Ουράνιο Τόξο», εξηγεί πόσο σημαντικό είναι να ξεκινά η ενημέρωση και η εκπαίδευση των παιδιών από το νηπιαγωγείο, καθώς και πόσο δύσκολο είναι  να γίνει αυτό από εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εκπαιδευτεί συστηματικά για τα ζητήματα αυτά.

Vice Specials - Τα “Πολύχρωμα” Παιδιά που Πληγώνουμε - ΑΝΤ1

Ο Πέτρος Σαπουντζάκης, δάσκαλος και εκπρόσωπος της οργάνωσης «Πολύχρωμο Σχολείο», τονίζει ότι το μπούλινγκ ξεκινά από το Δημοτικό και παίρνει πολλές μορφές. Εξηγεί πόσο σημαντικό είναι το ελληνικό σχολείο να προχωρήσει, να είναι και να φαίνεται συμπεριληπτικό, γιατί αλλιώς είναι σαν να μην θέλουμε ευτυχισμένους ανθρώπους.

Vice Specials - Τα “Πολύχρωμα” Παιδιά που Πληγώνουμε - ΑΝΤ1

Ο Μιχάλης Σακελλαρίου, καθηγητής - ακτιβιστής της οργάνωσης «Rainbow Seniors», δίνει μια άλλη οπτική για την αντιμετώπιση του μπούλινγκ, καλλιεργώντας ένα αποτρεπτικό κλίμα με συνεχείς δράσεις και ενημερώσεις των παιδιών.

Vice Specials - Τα “Πολύχρωμα” Παιδιά που Πληγώνουμε - ΑΝΤ1

Στο VICE μιλά και η Ρηνιώ Συμεωνίδου, ακτιβίστρια και γενική γραμματέας του Συλλόγου «Intersex Greece», εκπροσωπώντας ένα κομμάτι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Τα intersex άτομα, που είναι αναγκασμένα με το σημερινό σύστημα να παραμένουν αόρατα.

Vice Specials - Τα “Πολύχρωμα” Παιδιά που Πληγώνουμε - ΑΝΤ1

Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Παναγιωτακοπούλου, από την «Color Youth», αποτυπώνει το ακραίο, πολλές φορές, ομοφοβικό κλίμα που καταγράφει η έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει.

Vice Specials - Τα “Πολύχρωμα” Παιδιά που Πληγώνουμε - ΑΝΤ1

Τέλος, όλοι επισημαίνουν ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε με πιο γοργά βήματα, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, επειδή, όπως υπογραμμίζουν, «όσο αυξάνεται η γνώση μειώνεται ο φόβος, και όσο μειώνεται ο φόβος τόσο αυξάνεται η συμπερίληψη».

VICE SPECIALS – Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 00:45, στον ΑΝΤ1.

  • Παραγωγή: Ανδρέας Μπούσιος
  • Σκηνοθεσία: Κωστής Παπαδάκης
  • Οπερατέρ: Κωστής Παπαδάκης, Θοδωρής Ποπέσκου, Δημήτρης Παπαγγελής
  • Ηχοληψία: Βασίλης Αθανασάς
  • Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ:  https://video.vice.com/gr/show/vice-greece-specials 

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλάνδρι: Έκλεβαν ανήλικους με την απειλή μαχαιριού

Θεσσαλονίκη: Άντρας χτύπησε μητέρα μέσα σε αστικό λεωφορείο - Κρατούσε το ανήλικο παιδί της (βίντεο)

Χημικός ευνουχισμός - Σούρας: Υποτροπιάζουν πολλοί παιδεραστές, όταν κόψουν τα φάρμακα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο