LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2022 13:52 | Ανανέωση: 17 Οκτωβρίου 2022 14:26

Οικονόμου για Μεταναστευτικό: Απάνθρωπη η συμπεριφορά της Τουρκίας

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2023 και την ακρίβεια που δοκιμάζει τις αντοχές των πολιτών.

Έβρος - Καστανιές - πρόσφυγες - μετανάστες - φράχτης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την εισαγωγή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη της κυβέρνησης για τον χαμό δυο ανθρώπων στην Κρήτη από την κακοκαιρία και τόνισε ότι η σφοδρότητα του φαινομένου είναι απόδειξη ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με την κλιματική κρίση. Είπε ότι η ένταση των φαινομένων είναι εκτός προδιαγραφών που έχουν κατασκευαστεί πολλά δημόσια έργα και ανέφερε ότι το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Κρήτη έλαβε 453 κλήσεις και απεγκλώβισε πολλούς. Στην Κρήτη μετέβη κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και άλλους, και σημείωσε ότι αποφασίστηκε ενίσχυση 6 χιλιάδων ευρώ άμεσα σε νοικοκυριά που επλήγησαν και 800 χιλιάδες ευρώ στους δήμους Μαλεβίζου και Σητείας για κάλυψη άμεσων αναγκών.

Αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό χαρακτήρισε "απάνθρωπο" το περιστατικό στον Έβρο "που αποδεικνύει ότι η Τουρκία συνεχίζει την εργαλειοποίηση των μεταναστών. Οι ελληνικές αρχές διέσωσαν 92 μετανάστες οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν γυμνοί. Όπως οι ίδιοι δήλωσαν στις ελληνικές αρχές, μεταφέρθηκαν με τρία οχήματα των τουρκικών αρχών και επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους για να περάσουν Ελλάδα. Είναι ντροπή για τον Πολιτισμό η απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά, και οφείλει η Τουρκία αντί να κατηγορεί άλλους να διερευνήσει το περιστατικό και να τιμωρήσει του υπεύθυνους. Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον ΟΗΕ και την ΕΕ και ζήτησε να δει τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ ενώ ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε την αρμόδια επίτροπο Γιόχανσον" είπε ο κ.Οικονόμου.

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2023 η συζήτηση για τον οποίο ξεκινά σήμερα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είναι ο πρώτος που κατατίθεται εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης, και της ενισχυμένης επιτροπείας και μεγιστοποιεί την ευθύνη μας απέναντι στις θυσίες το λαού.

Είπε ότι ο προϋπολογισμός καταρτίστηκε και κατατίθεται σε συνθήκες παγκόσμιας αβεβαιότητας και προβλέπει "δημοσιονομική ισορροπία, υπηρετεί την ανάπτυξη και στηρίζει του ευάλωτους". Όπως είπε ο κ. Οικονόμου με τον προϋπολογισμό επιδιώκεται η διατήρηση αναπτυξιακής δυναμικής, και προσέθεσε ότι η ανάπτυξη θα κινηθεί πολύ πάνω από τον μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης.

Ανέφερε επίσης ότι συμπεριλήφθηκε η εφαρμογή μέτρων 3,5 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, και ένα δισ. για έκτακτες δαπάνες ενεργειακής κρίσης, και μεταξύ αυτών σημείωσε την οριστική κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, την αύξηση συντάξεων κατά 7%, την μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών στον εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, την αύξηση του βασικού μισθού σε 20 χιλ. γιατρούς, την αύξηση φοιτητικού επιδόματος στα 1500 και για όσους συγκατοικούν στα 2.000 ευρώ κ.α.

Τέλος αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε ότι οι πιο ευάλωτοι δοκιμάζονται από ένα παγκόσμιο πρόβλημα που κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Όπως είπε ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 10% στην ευρωζώνη, και έκανε λόγο για "κορύφωση λαϊκισμού" εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ "να παρουσιάζουν ένα παγκόσμιο πρόβλημα σαν ελληνικό φαινόμενο".

Την προσπάθεια αυτή - είπε ο κ.Οικονόμου - αποδόμησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, και αναφέρθηκε στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στις ομιλίες του Βουλή, επισημαίνοντας "τη σιωπή του κ. Τσίπρα για τον υπαίτιο της ακρίβειας που δεν είναι άλλος από τον Ρώσο πρόεδρο".

Ο κ. Οικονόμου κατέληξε λέγοντας ότι "η κοινωνία υποφέρει από την εισαγόμενη ακρίβεια, και αυτό είναι πολύ σκληρό για ένα λαό που βασανίστηκε από την κρίση την πανδημία και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Οι αντοχές μας δοκιμάζονται. Όμως η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη αναφορικά με τις τιμές και την επάρκεια αγαθών, όπως συμβαίνει σε κάποιες άλλες χώρες".

ΣΥΡΙΖΑ: Το κυβερνητικό αλαλούμ για το πετρέλαιο κίνησης οδηγεί σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Για κυβερνητικό αλαλούμ με το πετρέλαιο κίνησης που οδηγεί σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσει κάνει λόγο σε δήλωση του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης αναφέρει: «Μόλις την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης όταν στριμώχτηκε από τον κ. Τσίπρα για τις εκρηκτικές αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης, έσπευσε να προαναγγείλει επαναφορά  της επιδότησης, υποσχόμενος πτώση της τιμής που έχει ξεπεράσει πλέον αυτή της βενζίνης. Σήμερα ο εκπρόσωπός του κ. Οικονόμου σχεδόν απέρριψε το ενδεχόμενο επιδότησης του diesel κίνησης, αδειάζοντας τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Το κυβερνητικό αλαλούμ δεν έχει τέλος. Δεν φτάνει που απορρίπτει τα απολύτως αναγκαία μέτρα μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, με τις παλινωδίες και την εμμονή στην επικοινωνιακή διαχείριση, η κυβέρνηση δημιουργεί τεράστια σύγχυση και οδηγεί σε πρωτοφανή απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός - Δικηγόρος 33χρονου: η 12χρονη ζητούσε να καλύψει τα παράθυρα του αυτοκινήτου

Δίκη Χρυσής Αυγής - Πλεύρης: ναζιστικός χαιρετισμός με τον Μεταξά... ανά χείρας (εικόνες)

ΑΤ Ομόνοιας - Ζορμπάς για 19χρονη: Δεν υπήρξε βιασμός, αλλά επαφές με συναίνεση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο