LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Οκτωβρίου 2022 16:27

Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΟΙΚ

Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την παραίτησή του. Η ανακοίνωσή του και ο αντικαταστάτης του.

ΑP - Κουάζι Κουάρτενγκ

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Κουάζι Κουάρτενγκ επιβεβαίωσε σήμερα ότι αποπέμφθηκε από την πρωθυπουργό Λις Τρας - ο τρίτος υπουργός Οικονομικών που αποχωρεί από την κυβέρνηση φέτος.

«Μου ζητήσατε να κάνω στην άκρη ως υπουργός σας των Οικονομικών. Δέχθηκα», έγραψε ο Κουάρτενγκ σε μια επιστολή προς την Τρας, την οποία δημοσιοποίησε στο Twitter.

Η απομάκρυνσή του έρχεται μετά τις πληροφορίες Μέσων Ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες αποπέμφθηκε πριν από μια συνέντευξη Τύπου της Τρας όπου αναμένεται να καταργήσει τμήματα του οικονομικού πακέτου της κυβέρνησης στην προσπάθεια να επιβιώσει από την πολιτική αναταραχή και την αναταραχή στις αγορές που καθηλώνουν τη χώρα.

«Είναι σημαντικό τώρα να προχωρήσουμε μπροστά για να υπογραμμίσουμε τη δέσμευση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική πειθαρχία. Το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο είναι κρίσιμης σημασίας για αυτό τον σκοπό, και ανυπομονώ να υποστηρίξω εσάς και τον διάδοχό μου προκειμένου να το επιτύχουμε από τα πίσω έδρανα», του κοινοβουλίου, είπε ο Κουάρτενγκ.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η Τρας, η οποία βρίσκεται στην εξουσία μόλις 37 ημέρες, θα δώσει αργότερα σήμερα συνέντευξη Τύπου.

ΑP - Κουάζι Κουάρτενγκ

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, ανέφεραν σήμερα οι Times, μετά την αποπομπή του Κουάζι Κουάρτενγκ από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας.

«Ο Τζέρεμι Χαντ είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών», έγραψε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης των Times, Στίβεν Σουίνφορντ.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Το Πρωινό” - Βιασμός στον Κολωνό: Νέες φωτογραφίες της 12χρονης με χιλιάδες ευρώ και όπλα (βίντεο)

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλονίζει η γυναίκα του, “σ’ αγαπάω, μ’ ακούς;”

Αρχαίο ψηφιδωτό με τα ονόματα Ελλήνων βασιλέων και ηρώων βρέθηκε στην Αρεθούσα (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ τυλίχθηκε στις φλόγες (βίντεο)10:13Επιστροφή εκδρομέων: Η κίνηση σε εθνικές οδούς και λιμάνια09:59Νότια Αφρική: Κατάρρευση κτιρίου με νεκρούς και παγιδευμένους (εικόνες)09:46Γαλλία: Πολλαπλασιάστηκαν οι αντισημιτικές επιθέσεις09:32Αχαΐα: Ανατίναξαν ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ στην Οβρυά09:19Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη των μαθημάτων09:05Ισραήλ: Κατέλαβε την παλαιστινιακή πλευρά της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα08:51 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)08:38Λάρισα: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον αδερφό του κι έναν φίλο τους08:24Γάζα: Εντατικοί βομβαρδισμοί στη Ράφα - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο08:11Τρίτη του Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς07:57Πώς ο Τίμιος Σταυρός κάλυψε τον ουρανό της Ιερουσαλήμ07:43Εορτολόγιο - 7 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη του Πάσχα07:30Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Διασυρμός στο Λονδίνο07:17Ολλανδία - Γάζα: Καταλήψεις κατά του πολέμου07:03Τουρκία: Πολύνεκρη επίθεση κατά στόχων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ06:50“Πέφτει η νύχτα με ΡΥΘΜΟ”: Η Πέγκυ Ζήνα συναντά τη Μελίνα Ασλανίδου06:36Γάζα: Διπλωματικός πυρετός για την επίτευξη εκεχειρίας06:23Καιρός - Τρίτη του Πάσχα: νεφώσεις, τοπικές μπόρες και μεταβλητοί άνεμοι06:09Γλυφάδα: Καρχαριοειδές εμφανίστηκε στην παραλία (εικόνες)23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο