LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2022 14:12

“Χαμόγελο του Παιδιού” – Κολωνός: Είχαμε δεχθεί κλήση για την 12χρονη

Ανώνυμη κλήση για στήριξη της 12χρονης από τον Κολωνό είχε δεχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η εξακρίβωση της υπόθεσης και η αρμόδια υπηρεσία του Οργανισμού.

 Κολωνίας - βιασμός 12χρονης - κατηγορούμενος

Αρχές Σεπτεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα.

Οι άνθρωποι του Οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν, τόσο με το ίδιο το παιδί, όσο και με τους γονείς του, με στόχο να τους στηρίξουν.

Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μην έχοντας κάποιο στοιχείο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων.

Από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του δεν ήταν δυνατή η συσχέτιση  της κλήσης με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό.

Σήμερα, και σε συνέχεια της δημοσιότητας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαπίστωσε και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το ιστορικό, ότι η κλήση που δέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 αφορούσε στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης.

Logos - Εξαφάνιση - Εύρεση - Amber Alert - Missing Alert - Silver Alert - Το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο Οργανισμός έχει ζητήσει να στηρίξει το παιδί, και μετά από σχετική σύσταση αναμένει την έγκριση και συναίνεση των γονέων και των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία κατάθεσης της 12χρονης.

Στη συνέχεια, η 12χρονη μπορεί να υποστηριχτεί στο θεραπευτικό κέντρο «Το Σπίτι του Παιδιού», το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης.

#ΜένειΜυστικό #MeneiMystiko

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης και, για ακόμη μία φορά, επισημαίνει ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις και στα αδιέξοδα που βιώνουν τα παιδιά, αλλά και οι οικογένειές τους μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια έχοντας δωρεάν και άμεση πρόσβαση σε ενημέρωση και υποστήριξη.

Καθημερινά, παιδιά πεθαίνουν ψυχικά και σωματικά από τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ αυτό συνεχίζει να «Μένει Μυστικό». Μόνο το Α’ Εξάμηνο του 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε 557 ανώνυμες και επώνυμες αναφορές κακοποίησης και παραμέλησης που αφορούσαν στο σύνολο τους 964 παιδιά. Από αυτά τα 964 παιδιά, τα 14 - μόνο! - αφορούσαν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Τα Στατιστικά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μιλούν από μόνα τους, πίσω από κάθε έναν από αυτούς τους αριθμούς βρίσκεται μία οικογένεια, ένα παιδί που υποφέρει. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό είναι το «Χαμόγελο» τη δεδομένη στιγμή, ως Κέντρο Αναφοράς στην Ελλάδα για κάθε παιδί σε κίνδυνο.

SOS 1056 - Το Χαμόγελο του Παιδιού - σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα παιδιά προκειμένου να οργανώνουν τη μέρα τους. Τους τελευταίους 17 μήνες «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χειρίστηκε 25 υποθέσεις εφήβων τα οποία έφυγαν από το σπίτι τους με στόχο να συναντήσουν ένα άτομο που γνώρισαν σε εφαρμογές Κοινωνικής Δικτύωσης. Το πρόβλημα είναι εδώ, είναι υπαρκτό.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 27 χρόνια δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση του φαινομένου, καταθέτοντας 27 χρόνια τώρα συγκεκριμένες προτάσεις προς ανοιχτό διάλογο με αποκορύφωμα την Πανελλαδική Εκστρατεία «Μένει Μυστικό», η οποία  ως στόχο έχει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα για την προστασία κάθε παιδιού από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Μπείτε ΕΔΩ για να ενημερωθείτε για το φαινόμενο, να διαβάσετε πραγματικές ιστορίες παιδιών, να βρείτε στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και τον κόσμο και κυρίως να γνωρίσετε την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν όλα όσα έχουν υποστεί.

Είναι απόλυτη ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα κατά πρόσωπο χωρίς να αρνούμαστε την πραγματικότητα ή να υποβιβάζουμε όσους μιλούν. Η σεξουαλική κακοποίηση συμβαίνει δίπλα μας: χρειάζεται θάρρος, διαρκής προσπάθεια και καλές πρακτικές για να αντιμετωπιστεί σωστά από όλους όσοι εμπλέκονται.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά. Οι κλήσεις προς την Γραμμή 1056 είναι δωρεάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία - Θεσσαλονίκη: Ισόβια για τον φόνο στο ζαχαροπλαστείο

Πυροβολισμοί στο ΑΠΘ: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

Βόλος: γυναίκα γέννησε νεκρό το μωρό της

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, ο ανασχηματισμός και τα νέα πρόσωπα (εικόνες)Χθες 16:25 | Ειδήσεις

Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν γίνονταν τώρα εκλογές. Ποια η γνώμη τους για τον ανασχηματισμό. Όλα τα στοιχεία της μεγάλης δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1.

Τραμπ για δασμούς: 20% στα προϊόντα από την ΕΕ - 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα (εικόνες)Χθες 23:06 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι δασμοί που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Άμεση θα είναι η εφαρμογή τους.

Ετοιμάζεται η Γκίμπερλι Γκίλφοϊλ για την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα (βίντεο)Χθες 19:48 | Ειδήσεις

Η πορεία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ από τις ΗΠΑ... στην πρεσβεία της Αθήνας μέσα από ένα mini-docu του ant1news.gr.

Πάτρα - Αυτοψία ΑΝΤ1: Δημόσια υπηρεσία στο... “σκοτάδι” για πάνω από 4 μήνες (βίντεο)Χθες 21:31 | Ειδήσεις

Μεσαιωνικές οι συνθήκες που υπάρχουν σε δημόσια υπηρεσία της Πάτρας. Η μαρτυρία πολίτη και η εξήγηση των φορέων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βαλ Κίλμερ: Η δύσκολη διαδρομή του 65χρονου ηθοποιού (βίντεο)23:59Μασκ: "Παραίτηση" βλέπει το Politico - Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος23:48Fiba Europe Cup: Ο ΠΑΟΚ, νίκησε την Σολέ και πάει... τελικό!23:39Εργατικό ατύχημα - Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση εργαζόμενος που έπεσε από φορτηγό 23:29Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη23:21Τραμπ για δασμούς: 20% στα προϊόντα από την ΕΕ - 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα (εικόνες)23:08Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: 4 ανήλικοι στο νοσοκομείο - “Κόπηκε” στα δύο το αυτοκίνητο (εικόνες)22:55Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει (εικόνες)22:42ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Κέρδισε η Ένωση... στον τελικό Κυπέλλου ο Ολυμπιακός22:28Πάτρα - Αυτοψία ΑΝΤ1: Δημόσια υπηρεσία στο... “σκοτάδι” για πάνω από 4 μήνες (βίντεο)22:14Γαλλία: Βρεφονηπιοκόμος σκότωσε μωρό 11 μηνών22:00Χαλάνδρι: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στην Εθνικής Αντιστάσεως21:46Ηράκλειο: Νεκρή μία γυναίκα σε τροχαίο21:33Πάσχα 2025: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Όλες οι αργίες της χρονιάς21:20Ηράκλειο: Ένοχος ο νονός που ασελγούσε στο ανήλικο βαφτιστήρι και την αδερφή του21:06ΠΑΣΟΚ: Παραπέμπεται η Μπατζελή στην Επιτροπή δεοντολογίας20:52Greek Basketball League: Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ και των πλέι άουτ20:39Θεσσαλονίκη: Παιδάκι τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πρόσωπο20:26Παιδική πορνογραφία - Europol: Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο20:12Ετοιμάζεται η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο