LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2022 08:53 | Ανανέωση: 12 Οκτωβρίου 2022 09:02

Κολωνός - Βιασμός ανήλικης: το “χαρτί” από ψυχίατρο, τα πλαστά λεφτά και ο “ευυπόληπτος πολίτης”

Δεν είναι “άρρωστοι” οι σεξουαλικά διεστραμμένοι, λέει ο Δημήτης Σούρας. Βροχή οι αποκαλύψεις για την δράση και το “προφίλ” του 53χρονου. Τι λέει η εκπρόσωπος της Αστυνομίας για τους 213 “υποψήφιους παιδεραστές”.

53χρονος παιδεραστής - βιαστής

«Είναι άρρωστος αυτός ο άνθρωπος, που είχε τόσο πλούσια κοινωνική ζωή, ήταν κοντά στην Εκκλησία, έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο; Ο σεξουαλικά διεστραμμένος είναι άρρωστος και άρα θα πάρει το «χαρτί» από έναν γιατρό και θα είναι «εντάξει» τα πράγματα;», αναρωτήθηκε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την πολύκροτη υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Όπως σημείωσε, «πουλούσε το παιδί, πουλούσε την ανθρώπινη ψυχή του 12χρονου σαν να ήταν πραμάτεια από το μαγαζί του».

Επανέλαβε δε το μήνυμα, «δεν νομίζω να υπάρξει συνάδελφος που μπορεί να του δώσει χαρτί για «ψυχιατρική κάλυψη». Αν επιχειρηθεί να γίνει οποιαδήποτε ντρίπλα, θα με βρει απέναντι».

53χρονος παιδεραστής - βιαστής

Μάλιστα, για τους άνδρες που φέρονται να είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να έρθουν σε ερωτική επαφή με την ανήλικη, ο κ. Σούρας είπε ότι «οι 213 που ήταν στην αναμονή για να συνευρεθούν με το κοριτσάκι, είναι παιδεραστές κανονικοί».

Για τον 42χρονο που επίσης έχει συλληφθεί, ο Δημήτρης Σούρας, είπε πως «είναι κτήνος, ένας διεστραμμένος. Γιατί να είναι άρρωστος; Τι θα πει άρρωστος; Είναι ένας άνθρωπος που ζει μέσα στον κόσμο, κάνει οικογένεια, δουλεύει, παράγει και είναι άρρωστος; Ο σεξουαλικά διεστραμμένος δεν είναι άρρωστος για να του δίνουμε εμείς χαρτιά».

53χρονος παιδεραστής - βιαστής

Διαβάστε ακόμη: 

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και ο Μ. Συλλιγνάκης, επιχειρηματίας και Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης, ο οποίος αναφερόμενος στον 53χρονο είπε ότι «είχε ξεκινήσει από οδηγός και μετά έκανε μια επιχείρηση και χονδρικής πώλησης ειδών, είχε και συναλλαγές με το Δημόσιο».

Αποκάλυψε ότι ο 53χρονος συλληφθείς, «προσπάθησε να με προσεγγίσει με πλαστά χαρτονομίσματα», σημειώνοντας πως «Προσπαθούσε να “πουλησει” το προφίλ ότι έχει γνωριμίες και κάνει δουλειές και με το Δημόσιο. Η γυναίκα και ο γιός του ήταν κάπως πιο απόμακροι από αυτόν. Προσπαθούσε να βγάλει όλο το “πακέτο” που ήθελε να πουλήσει, για να δείξει ότι είναι ένας ευυπόληπτος πολίτης».

Καλημέρα Ελλάδα - Κωνστάντια Δημογλίδου

Από την πλευρά της, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε στον Γιώργο Παπαδάκη και στην Μαρία Αναστασοπούλου πως υπάρχει ενδελεχής έρευνα και στοιχεία που έχουν «δέσει» την υπόθεση, ότι από την πρώτη στιγμή το ΑΤ Κολωνού και η αρμόδια υπηρεσία ανηλίκων της ΓΑΔΑ εργάστηκαν μεθοδικά για την ανάδειξη όσων συνέβαιναν, καθώς και ότι συνεχίζεται η έρευνα για τους «ενδιαφερόμενους» και τους «πελάτες» της 12χρονης.

Μάλιστα, επανέλαβε πολλάκις ότι η έρευνα προχωράει σε βάθος και ότι θα έλθουν όλα στο φως.

Εν τω μεταξύ, σάλο προκαλούν όσα είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η γιαγιά της 12χρονης, υποστηρίζοντας πως ο 53χρονος ζητούσε απο την ανήλικη να τις στείλει γυμνές φωτογραφίες με τα αδέλφια της.

Διαβάστε ακόμη: 

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του, ζητά οι Αρχές να δώσουν άμεσα στην δημοσιότητα τα στοιχεία των 213 βιαστών και υποψήφιων βιαστών της 12χρονης, αναφέροντας τα εξής:

«Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος παιδοβιαστών στην Αθήνα. Είναι ένας εξαιρετικά αποκρουστικός κρίκος σε μια αλυσίδα ανάλογων ιστοριών που υπογραμμίζουν την ανάγκη για ισχυρό κοινωνικό κράτος, πολιτικές προστασίας των πιο αδύναμων και πάταξη των πρακτικών εκμετάλλευσης που συχνά οδηγούν σε απάνθρωπες ατραπούς. Αυτή τη στιγμή προέχει η αποφασιστική στήριξη του 12χρονου θύματος και της οικογένειάς της. Βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης για να μην μείνει καμία σκιά συγκάλυψης ή ανοχής. Αυτή τη στιγμή προέχει η αλήθεια.

Οι Αρχές αφού καθυστέρησαν στην ανακοίνωση των στοιχείων των δύο συλληφθέντων για το βιασμό ενός 12χρονου παιδιού, θολώνουν τα νερά για τους 213 υποψήφιους βιαστές του. Το ερώτημα είναι απλό: ποιους καλύπτουν και δεν δίνουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να δώσουν τη δυνατότητα της αναγνώρισης στο θύμα και σε άλλα ενδεχόμενα θύματα. Δεν χωράνε άλλες καθυστερήσεις και υπεκφυγές- όπως έγινε στην περίφημη υπόθεση Λιγνάδη. Ας το γνωρίζουν αυτό οι Αρχές, ο αρμόδιος Υπουργός και η κυβέρνηση συνολικά».

Μπασαράς: Ο τέως Διοικητής του ΑΤ Κολωνού ουδεμία προσωπική γνωριμία είχε με τον 53χρονο 

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του τέως Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, Διαμαντής Μπασαράς σε δήλωσή του αναφέρει: 

«Τις τελευταίες ώρες διακινείται φωτογραφία του εντολέως μου, τέως Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, με τον 53χρονο, στον οποίο αποδίδονται βαρύτατες ποινικές κατηγορίες για βιασμό και άλλα σοβαρά εγκλήματα σε βάρος ανήλικης.

Ο εντολέας μου ουδεμία προσωπική γνωριμία ή/και οποιουδήποτε άλλου είδους σχέση είχε/έχει με τον (φερόμενο) δράστη. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, που είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείτο στην περιοχή του Κολωνού, ουδέποτε είχε απασχολήσει το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, το χρονικό διάστημα που ήταν Διοικητής ο εντολέας μου (4/2019 έως 9/2020), το οποίο (Α.Τ.), εξάλλου, δεν επιλαμβάνεται αδικημάτων όπως αυτά που αποδίδονται στον 53χρονο, τα οποία είναι αρμοδιότητας του Τμήματος Ασφαλείας.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία λήφθηκε κατόπιν αιτήματος του 53χρονου - εξ όσων μπορεί να ενθυμείται ο εντολέας μου - εντός του 2019, επ’ ευκαιρία κάποιας εορτής ή εκδήλωσης, όταν ο 53χρονος βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν τα αποδιδόμενα σε αυτόν εγκλήματα. Περαιτέρω, από πληθώρα φωτογραφιών που έχουν διαρρεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποδεικνύεται ότι ο (φερόμενος) δράστης, επεδίωκε να απεικονίζεται σε φωτογραφίες με διάφορα, ως επί το πλείστον, δημόσια πρόσωπα, που προφανώς κανένα από αυτά δεν γνώριζε και δεν μπορούσε να μαντέψει οποιεσδήποτε τυχόν έκνομες, μάλιστα δε τέτοιας απαξίας, πράξεις του. Αυτονοήτως, εάν ο εντολέας μου γνώριζε οτιδήποτε σε σχέση με τη δραστηριότητα που αποδίδεται στον 53χρονο, όχι μόνον θα ηρνείτο την λήψη της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αλλά θα έπραττε τα νόμιμα και θα ενημέρωνε την αρμόδια Υπηρεσία.

Επειδή ο εντολέας μου ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε έκνομη δραστηριότητα, θα υποβάλλει μηνύσεις και θα ασκήσει αγωγές κατά όλων όσοι διακινούν τη συγκεκριμένη φωτογραφία, πόσω μάλλον συνοδευόμενη από ισχυρισμούς και διαδόσεις εν γνώσει ψευδών γεγονότων σε βάρος του. Άλλωστε, η ΕΛ.ΑΣ ήδη έχει εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου, όπου γίνεται εκτενής αναφορά στην επίσκεψη της μητέρας του θύματος στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού και όχι στο Αστυνομικό Τμήμα, απ’ όπου και παρεπέμφθη στην αρμόδια Υπηρεσία της Γ.Α.Δ.Α. (επισυνάπτεται σύνδεσμος με το Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.: «https://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=113388&Itemid=2900&lang=».

Γι’ αυτούς τους λόγους, ζητείται να προβείτε άμεσα στην αποανάρτηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας και οποιουδήποτε δημοσιεύματος αναφέρεται στο πρόσωπο του εντολέα μου, καθώς και να απόσχετε στο μέλλον από κάθε πράξη προσβολής της προσωπικότητάς του».

Ειδήσεις σήμερα:

O γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ πήρε στο κυνήγι... αλεπού (βίντεο)

Champions League: Ο Μπαπέ και το ρεκόρ, η “λαχτάρα” της Ρεάλ και η Μακάμπι

12 Οκτωβρίου 1944: Η Απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο