LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2022 22:15

Φλώρινα: Αρκούδα απελευθερώθηκε από παράνομη παγίδα (εικόνες)

Επιχείρηση με την συμμετοχή πυροσβεστών, δασικών υπαλλήλων από δύο οργανώσεις, στήθηκε για τον απεγκλωβισμό της αρκούδας.

Πυροσβεστική - Αρκούδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός αρκούδας, η οποία παγιδεύτηκε στην περίφραξη του εκτροφείου θηραμάτων της Δασικής Υπηρεσίας στη θέση λόφος Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του παγιδευμένου άγριου ζώου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε, την αρμόδια Διεύθυνση Δασών, η οποία ενεργοποίησε την Ομάδα Επέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, αρμόδια για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο κατέφθασαν, εκτός από το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία και οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Πυροσβεστική - Αρκούδα

Η ανταπόκριση όλων των εμπλεκομένων φορέων ήταν άμεση και εντός δύο ωρών επετεύχθη ο απεγκλωβισμός του ζώου, αφού είχε προηγηθεί η αναισθητοποίησή του από τον συνεργαζόμενο με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ κτηνίατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για θηλυκό άτομο, ηλικίας οκτώ ετών και βάρους περίπου 100 κιλών, το οποίο είχε πιαστεί σε συρμάτινη θηλιά (παράνομη παγίδα) στο σημείο του θώρακα, πιθανόν στην προσπάθειά του να περάσει την περίφραξη. Δεδομένου ότι το ζώο δεν έφερε τραύματα, εκτιμήθηκε ότι δεν χρήζει περαιτέρω περίθαλψης.

Σε συνεργασία των δασικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ και μετά την τοποθέτηση ραδιοκολάρου για την παρακολούθησή της, η αρκούδα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο σε απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων από τον οικισμό, για την επανένταξή της στο φυσικό της χώρο. 

Πυροσβεστική - Αρκούδα

Ο Γενικός Γραμματέας Δασών, Κωνσταντίνος Αραβώσης, δήλωσε σχετικά: «Η άμεση αντίδραση των Δασικών Υπηρεσιών και η εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, βάσει του προβλεπόμενου πρωτοκόλλου ενεργειών, αποδεικνύει την υψηλή ετοιμότητα και εγρήγορση των περιφερειακών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δασών και τη δυναμική των συνεργειών με όλους τους συνεργαζόμενους φορείς.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά στην πράξη, ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προστασία της άγριας ζωής και γενικότερα των δασών και της βιοποικιλότητας του τόπου μας».

Πυροσβεστική - Αρκούδα

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός στον Κολωνό - Θείος 12χρονης: “Το παιδί ήταν τρομοκρατημένο, είχε εξαφανιστεί”

Τροχαίο - Φιλιατρά: συνεπιβάτης μηχανής σκοτώθηκε μετά από πρόσκρουση σε μπετονιέρα

Συντάξεις: Αυξήσεις στο 95% των συνταξιούχων - Οδηγός με παραδείγματα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο