LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2022 12:43 | Ανανέωση: 12 Οκτωβρίου 2022 08:36

Μητσοτάκης: Οι ΑΠΕ κάλυψαν την πανελλαδική ανάγκη ρεύματος για 5 ώρες

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού για τις Αναενώσιμες Πηγές Ενέργειας. 

AP - ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - ηλεκτρισμός - ανεμογεννήτριες

«Στις 7 Οκτωβρίου Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κάλυψαν για πρώτη φορά ολόκληρη την πανελλαδική ανάγκη για ηλεκτρικό ρεύμα για 5 ώρες. Ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η Ελλάδα αναδύεται ταχέως ως ένας πρωταγωνιστής στις ΑΠΕ - κατατάσσεται στην 7η θέση παγκοσμίως για το 2021 σε ό,τι αφορά στο μερίδιο ήλιου και ανέμου ως πηγές της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ο δρόμος μπροστά μας είναι ξεκάθαρος: πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα για περισσότερες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ώστε να προσφέρουμε φθηνότερη ενέργεια στους πολίτες μας», υπογραμμίζει σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φάμελος: Επιλογή Μητσοτάκη τα νοικοκυριά να γονατίζουν από την ακρίβεια και τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται

Ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελος, σε δήλωση του αναφέρει τα εξής:

Όσα ψέματα και προπαγάνδα και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια για την αισχροκέρδεια στο ρεύμα. Κάθε μέρα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που ξέρουν καλά οι καταναλωτές, την ακραία ακρίβεια σε ρεύμα, αέριο και καύσιμα.

Στην έκθεσή του για τους πρώτους 9 μήνες του 2022 ο Οργανισμός των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας αποδεικνύει ότι, παρά τα δισεκατομμύρια επιδοτήσεων, που είναι και αυτά λεφτά των πολιτών, η δαπάνη των ελληνικών νοικοκυριών για ρεύμα και φυσικό αέριο είναι η τρίτη υψηλότερη στην Ευρώπη!

Αλλά και η Eurostat αποκαλύπτει ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2022 στην Ελλάδα είχαμε την υψηλότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις.

Δηλαδή στην Ελλάδα το καρτέλ ενέργειας εισπράττει την ακριβότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη, είτε μέσω των λογαριασμών των καταναλωτών είτε μέσω των επιδοτήσεων.

Αυτό αποδεικνύει ότι η επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη είναι τα νοικοκυριά να γονατίζουν από την ακρίβεια και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις να πολλαπλασιάζονται, ενώ τα δισεκατομμύρια υπερκερδών είναι ήδη στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών, καθώς δεν έχει φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ! Και μάλιστα η κυβέρνηση επιδοτεί αυτή την πραγματική κλοπή εις βάρος των καταναλωτών. Για αυτό το λόγο πρέπει να φύγει το συντομότερο.

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός στον Κολωνό - Γιαγιά 12χρονης: ο 53χρονος ζητούσε γυμνές φωτογραφίες με τα αδέλφια της (βίντεο)

F-16: η Τουρκία, η Γερουσία των ΗΠΑ και οι τροπολογίες

Τένις - Σάκκαρη: πρόωρος αποκλεισμός στο Σαν Ντιέγκο (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο