LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2022 10:06 | Ανανέωση: 11 Οκτωβρίου 2022 11:09

Δίκη Φιλιππίδη: Μακρυπούλια, Χαλκιάς και Σχίζα καταθέτουν στο δικαστήριο (βίντεο)

Οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί μαζί του την περίοδο που φέρεται να βίασε την μία εκ των τριών γυναικών που τον έχουν καταγγείλει.

Πέτρος Φιλιππίδης - δικαστήριο
Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη
με τις καταθέσεις γνωστών ηθοποιών. Συγκεκριμένα έχουν κληθεί να καταθέσουν η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Τάσος Χαλκιάς και η Ράνια Σχίζα.

Οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί μαζί του την περίοδο που φέρεται να βίασε την μία εκ των τριών γυναικών που τον έχουν καταγγείλει.

Η Ζέτα Μακρυπούλια έφτασε στο δικαστήριο από τις 7 το πρωί. Ανάμεσα στις ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της είναι το εάν πράγματι υπήρχε ρόλος προς αντικατάσταση την επίμαχη περίοδο, όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα ότι της είχε πει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Το Πρωινό - Ζέτα Μακρυπούλια - δίκη Φιλιππίδη

Η κ. Μακρυπούλια από το βήμα ανέφερε πως "δεν γνωρίζωτη συγκεκριμένη καταγγέλουσα, δεν την θυμάμαι". Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια ολοκλήρωσε λίγο μετά τις 11 την κατάθεσή της, ενώ κατά την έξοδό της είπε στους δημοσιογράφους πως "ό,τι είχα να πω το είπα στο δικαστήριο, δεν έχω να πω κάτι άλλο"

Σχετικά με την εξέταση του Τάσου Χαλκιά και της Ράνιας Σχίζα αυτή ζητήθηκε από την υπεράσπιση και το αίτημα έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο, καθώς συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση στα παρασκήνια της οποίας η καταγγέλλουσα λέει ότι βιάστηκε.

Το Πρωινό - Χαλκιάς

Δηλώσεις έξω από το δικαστήριο έκανε ο Τάσος Χαλκιάς και είπε μεταξύ άλλων "είμαι εδώ μετά από κλήτευση Εισαγγελέα και θα πω ό,τι γνωρίζω". Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ανέφερε πως "η συνεργασία μου με τον Πέτρο ήταν άψογη, ποτέ δεν τέθηκε θέμα αντικατάστασης στην παράσταση, θα το γνώριζα από την αρχή" ενώ συνέχισε "ο Πέτρος με τη δουλειά είναι τελειομανής, μανιακός και πολλές φορές υπερβαίνει τα όρια κυρίως με νεότερους συναδέλφους".

Και συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη. ο κ. Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε πως "σήμερα είναι μία σημαντική αποδεικτικά ημέρα με την κ. Μακρυπούλια να καλείται να απαντήσει αν μίλησε στις τουαλέτες του "Ήβη" με την 1η καταγγέλουσα και οι άλλοι δύο ηθοποιοί αν υπήρχε ο ρόλος του "ψεύτικου τηλεφωνήματος".

Πέτρος Φιλιππίδης - δικαστήριο

Μικρή διακοπή στη σημερινή διαδικασία λόγω αιτήματος μίας ενόρκου να εξαιρεθεί

Την επιστροφή στην Έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, της ενόρκου που αντικαταστάθηκε πριν λίγες ημέρες από αναπληρωματικό μέλος, ζητά η υπεράσπιση της μίας από τις τρεις γυναίκες που καταγγέλλουν για σεξουαλική βία τον κατηγορούμενο.

Ο συνήγορος της καταγγέλλουσας ηθοποιού Χάρης Σαλούστρος, με την έναρξη της διαδικασίας έθεσε θέμα με την αντικατάσταση της ενόρκου που έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Πρόκειται για υπάλληλο του Υπουργείου 'Αμυνας, η οποία είχε ζητήσει να απαλλαγεί των καθηκόντων της στο ΜΟΔ ,προσκομίζοντας στο δικαστήριο υπηρεσιακό έγγραφο που βεβαίωνε ότι η παρουσία της στην διαδικασία κατασκευής πολεμικού υλικού, κρίσιμου σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στον Έβρο είναι σημαντική.

Ο κ. Σαλούστρος αφού τόνισε ότι "η συγκεκριμένη ένορκος είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκτέλεση των καθηκόντων της..", ζήτησε την ανάκληση της απόφασης αντικατάστασης τονίζοντας ότι πρέπει να ακουστεί για το θέμα αυτό η θέση της εισαγγελέως της Έδρας. Ζήτησε επίσης να επικοινωνήσει το δικαστήριο με το Υπουργείο 'Αμυνας προκειμένου να επιστρέψει στην έδρα η ένορκος από αποχώρησε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Πέτρος Φιλιππίδης

Κατά τον συνήγορο της δεύτερης καταγγέλλουσας, τίθεται θέμα απόλυτης ακυρότητας της απόφασης αποχώρησης της εν λόγω ενόρκου για την οποία ,όπως είπε, δεν έγινε συζήτηση στο δικαστήριο με την τοποθέτηση της Εισαγγελέως και των διαδίκων, αλλά ανακοινώθηκε η αντικατάσταση από την πρόεδρο.

"Θεωρώ ότι υπάρχει ζήτημα απόλυτης ακυρότητας αυτής της αποχώρησης. Τα έγγραφα που διάβασα, δείχνουν παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε εκκρεμή δίκη για να βρίσκεται στην εργασία της η ένορκος. Δεν είναι αυτό λόγος! Να παρεμβαίνει η εκτελεστική εξουσία στο δικαστήριο που δικάζει, χωρίς να παρέχει καμία διευκόλυνση κι ενώ επίκειται η ολοκλήρωση της δίκης. Θεωρώ ότι το δικαστήριο σας θα έπρεπε πριν από όλα να διευθετήσει το ζήτημα. Είναι ανεπίτρεπτο να παρεμβαίνει το υπουργείο. Θα μπορούσαν κι άλλες υπηρεσίες να το κάνουν. Αν ζητήσει να φύγει και άλλος ένορκος θα αναβληθεί η δίκη. Αυτό είναι στέρηση του φυσικού δικαστή. Είναι παρέμβαση. Όλο αυτό το πράγματα γίνεται καταχρηστικά. Είναι θέμα και ηθικής και νομικής τάξης. Επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα νόμιμα για την παρέμβαση αυτή" είπε ο κ. Σαλούστρος, αιτιολογώντας το θέμα ακυρότητας που έθεσε.

Η πρόεδρος είπε στον συνήγορο πως έχει μελετήσει και άλλες αντίστοιχες αποφάσεις και ερμηνείες καθηγητών ενώ τόνισε πως ανάλογη αντικατάσταση ενόρκου έγινε και στην δίκη του "Δόκτορα Κόντος" ,που επίσης έχει μεγάλη διάρκεια.

Το Πρωινό - Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Δημητρακόπουλος: "H πρώτη καταγγέλουσα είναι ψεύτρα"

Σε συνέχεια των δηλώσεων που έκανε το πρωί, ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη μιλώντας μετά τις καταθέσεις των ηθοποιών ανέφερε 'μετά τις καταθέσεις των ηθοποιών αποδομήθηκε η αξιοπιστία της 1ης καταγγέλουσας, είναι ψέυτρα" και συνέχισε "όλοι ανέφεραν ότι ήταν άψογος και το μόνο τους θέμα ήταν η τελειομανία του στη δουλειά".

Ειδήσεις σήμερα:

“The 2Night Show” - Παναγής Τζωρτζάτος: Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μου ανακοίνωσε την αποχώρησή μου από το “Pop Up”

Βιασμός ανήλικης στον Κολωνό: Συνθήματα στο μαγαζί και το αυτοκίνητο του 53χρονου (εικόνες)

Δολοφονία Γρηγορόπουλου – ΣτΕ: Αποζημιώσεις για καταστροφές από τα επεισόδια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαHellenic Train: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξηςΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Hellenic Train για την έκρηξη αλλά και για υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.

Διπλή δολοφονία – Αίγιο: Το παρελθόν του 23χρονου δράστη και τα ερωτήματα που προκύπτουνΧθες 17:37 | Ειδήσεις

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την διπλή δολοφονία των 2 ανδρών στο Αίγιο από έναν 23χρονο.

Τέμπη: Ποινική Δίωξη σε Τριαντόπουλο για παράβαση καθήκοντος - Με 190 “ναι” παραπέμπεται στο Δικαστικό ΣυμβούλιοΧθες 20:18 | Ειδήσεις

Την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στον Χρήστο Τριαντόπουλο αποφάσισε η Βουλή με ευρεία πλειοψηφία 190 βουλευτών, έναντι 10 που καταψήφισαν.

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Νίκη για το “Τριφύλλι” στην παράταση (εικόνες)Σήμερα 00:00 | Ειδήσεις

Αρνούμενος να ηττηθεί ακόμη και σε αδιάφορη αναμέτρηση, καθώς είχε “κλειδώσει” την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου της Euroleague, ο Παναθηναϊκός πήρε στην παράταση την 22η νίκη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Νίκη για το “Τριφύλλι” στην παράταση (εικόνες) 23:59Hellenic Train: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης 23:48Ο Ναν έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που βγαίνει πρώτος σκόρερ στη Euroleague23:34Το 1ο Athens Pizza Festival έρχεται τον Σεπτέμβριο23:20Θεσσαλονίκη: Ανάγκαζαν 17χρονο να διακινεί ναρκωτικά και πλαστά χρήματα23:07Χανιά: Ανήλικη κατηγορεί τη μητέρα της ότι την εξέδιδε22:53Ροζ Φεγγάρι 2025: Πότε θα δούμε την πανσέληνο του Απριλίου 22:40ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο να καταργήσει την αλλαγή της ώρας22:26Χανιά: Παρασύρθηκε 40χρονος από διερχόμενο όχημα - Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ22:11Placebo και Nocebo στον Καρκίνο του Μαστού: Η Δύναμη του Μυαλού στην ογκολογική Θεραπεία21:57Πάλη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μαρία Πρεβολαράκη - Δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο (βίντεο)21:41Hellenic Train: Έσκασε η βόμβα στα γραφεία της εταιρείας μετά το απειλητικό τηλεφώνημα21:27ΗΠΑ: Νέα φονική πτώση αεροπλάνου στη Φλόριντα (εικόνες) 21:14Δημόσιο χρέος: Δέκα χρόνια νωρίτερα ξεχρεώνει το πρώτο μνημόνιο η Ελλάδα21:00Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαπέ: Στα άκρα οδηγείται η κόντρα τους20:47Βόρεια Μακεδονία: Εξιτήριο για την 25χρονη από το Κότσανι που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου20:32Τέμπη: Ποινική Δίωξη σε Τριαντόπουλο για παράβαση καθήκοντος - Με 190 “ναι” παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο20:18Αλμυρός: Μαχαίρωσε τον γείτονα για τρεις ελιές και πέντε μέτρα περίφραξης20:04Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο19:49Ποταμός Χάντσον: Πώς έγινε η συντριβή του ελικοπτέρου - Η εταιρία ενοικίασης έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ερευνών άλλες 2 φορές 19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο