LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2022 10:06 | Ανανέωση: 11 Οκτωβρίου 2022 11:09

Δίκη Φιλιππίδη: Μακρυπούλια, Χαλκιάς και Σχίζα καταθέτουν στο δικαστήριο (βίντεο)

Οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί μαζί του την περίοδο που φέρεται να βίασε την μία εκ των τριών γυναικών που τον έχουν καταγγείλει.

Πέτρος Φιλιππίδης - δικαστήριο
Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη
με τις καταθέσεις γνωστών ηθοποιών. Συγκεκριμένα έχουν κληθεί να καταθέσουν η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Τάσος Χαλκιάς και η Ράνια Σχίζα.

Οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί μαζί του την περίοδο που φέρεται να βίασε την μία εκ των τριών γυναικών που τον έχουν καταγγείλει.

Η Ζέτα Μακρυπούλια έφτασε στο δικαστήριο από τις 7 το πρωί. Ανάμεσα στις ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της είναι το εάν πράγματι υπήρχε ρόλος προς αντικατάσταση την επίμαχη περίοδο, όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα ότι της είχε πει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Το Πρωινό - Ζέτα Μακρυπούλια - δίκη Φιλιππίδη

Η κ. Μακρυπούλια από το βήμα ανέφερε πως "δεν γνωρίζωτη συγκεκριμένη καταγγέλουσα, δεν την θυμάμαι". Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια ολοκλήρωσε λίγο μετά τις 11 την κατάθεσή της, ενώ κατά την έξοδό της είπε στους δημοσιογράφους πως "ό,τι είχα να πω το είπα στο δικαστήριο, δεν έχω να πω κάτι άλλο"

Σχετικά με την εξέταση του Τάσου Χαλκιά και της Ράνιας Σχίζα αυτή ζητήθηκε από την υπεράσπιση και το αίτημα έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο, καθώς συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση στα παρασκήνια της οποίας η καταγγέλλουσα λέει ότι βιάστηκε.

Το Πρωινό - Χαλκιάς

Δηλώσεις έξω από το δικαστήριο έκανε ο Τάσος Χαλκιάς και είπε μεταξύ άλλων "είμαι εδώ μετά από κλήτευση Εισαγγελέα και θα πω ό,τι γνωρίζω". Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ανέφερε πως "η συνεργασία μου με τον Πέτρο ήταν άψογη, ποτέ δεν τέθηκε θέμα αντικατάστασης στην παράσταση, θα το γνώριζα από την αρχή" ενώ συνέχισε "ο Πέτρος με τη δουλειά είναι τελειομανής, μανιακός και πολλές φορές υπερβαίνει τα όρια κυρίως με νεότερους συναδέλφους".

Και συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη. ο κ. Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε πως "σήμερα είναι μία σημαντική αποδεικτικά ημέρα με την κ. Μακρυπούλια να καλείται να απαντήσει αν μίλησε στις τουαλέτες του "Ήβη" με την 1η καταγγέλουσα και οι άλλοι δύο ηθοποιοί αν υπήρχε ο ρόλος του "ψεύτικου τηλεφωνήματος".

Πέτρος Φιλιππίδης - δικαστήριο

Μικρή διακοπή στη σημερινή διαδικασία λόγω αιτήματος μίας ενόρκου να εξαιρεθεί

Την επιστροφή στην Έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, της ενόρκου που αντικαταστάθηκε πριν λίγες ημέρες από αναπληρωματικό μέλος, ζητά η υπεράσπιση της μίας από τις τρεις γυναίκες που καταγγέλλουν για σεξουαλική βία τον κατηγορούμενο.

Ο συνήγορος της καταγγέλλουσας ηθοποιού Χάρης Σαλούστρος, με την έναρξη της διαδικασίας έθεσε θέμα με την αντικατάσταση της ενόρκου που έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Πρόκειται για υπάλληλο του Υπουργείου 'Αμυνας, η οποία είχε ζητήσει να απαλλαγεί των καθηκόντων της στο ΜΟΔ ,προσκομίζοντας στο δικαστήριο υπηρεσιακό έγγραφο που βεβαίωνε ότι η παρουσία της στην διαδικασία κατασκευής πολεμικού υλικού, κρίσιμου σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στον Έβρο είναι σημαντική.

Ο κ. Σαλούστρος αφού τόνισε ότι "η συγκεκριμένη ένορκος είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκτέλεση των καθηκόντων της..", ζήτησε την ανάκληση της απόφασης αντικατάστασης τονίζοντας ότι πρέπει να ακουστεί για το θέμα αυτό η θέση της εισαγγελέως της Έδρας. Ζήτησε επίσης να επικοινωνήσει το δικαστήριο με το Υπουργείο 'Αμυνας προκειμένου να επιστρέψει στην έδρα η ένορκος από αποχώρησε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Πέτρος Φιλιππίδης

Κατά τον συνήγορο της δεύτερης καταγγέλλουσας, τίθεται θέμα απόλυτης ακυρότητας της απόφασης αποχώρησης της εν λόγω ενόρκου για την οποία ,όπως είπε, δεν έγινε συζήτηση στο δικαστήριο με την τοποθέτηση της Εισαγγελέως και των διαδίκων, αλλά ανακοινώθηκε η αντικατάσταση από την πρόεδρο.

"Θεωρώ ότι υπάρχει ζήτημα απόλυτης ακυρότητας αυτής της αποχώρησης. Τα έγγραφα που διάβασα, δείχνουν παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε εκκρεμή δίκη για να βρίσκεται στην εργασία της η ένορκος. Δεν είναι αυτό λόγος! Να παρεμβαίνει η εκτελεστική εξουσία στο δικαστήριο που δικάζει, χωρίς να παρέχει καμία διευκόλυνση κι ενώ επίκειται η ολοκλήρωση της δίκης. Θεωρώ ότι το δικαστήριο σας θα έπρεπε πριν από όλα να διευθετήσει το ζήτημα. Είναι ανεπίτρεπτο να παρεμβαίνει το υπουργείο. Θα μπορούσαν κι άλλες υπηρεσίες να το κάνουν. Αν ζητήσει να φύγει και άλλος ένορκος θα αναβληθεί η δίκη. Αυτό είναι στέρηση του φυσικού δικαστή. Είναι παρέμβαση. Όλο αυτό το πράγματα γίνεται καταχρηστικά. Είναι θέμα και ηθικής και νομικής τάξης. Επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα νόμιμα για την παρέμβαση αυτή" είπε ο κ. Σαλούστρος, αιτιολογώντας το θέμα ακυρότητας που έθεσε.

Η πρόεδρος είπε στον συνήγορο πως έχει μελετήσει και άλλες αντίστοιχες αποφάσεις και ερμηνείες καθηγητών ενώ τόνισε πως ανάλογη αντικατάσταση ενόρκου έγινε και στην δίκη του "Δόκτορα Κόντος" ,που επίσης έχει μεγάλη διάρκεια.

Το Πρωινό - Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Δημητρακόπουλος: "H πρώτη καταγγέλουσα είναι ψεύτρα"

Σε συνέχεια των δηλώσεων που έκανε το πρωί, ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη μιλώντας μετά τις καταθέσεις των ηθοποιών ανέφερε 'μετά τις καταθέσεις των ηθοποιών αποδομήθηκε η αξιοπιστία της 1ης καταγγέλουσας, είναι ψέυτρα" και συνέχισε "όλοι ανέφεραν ότι ήταν άψογος και το μόνο τους θέμα ήταν η τελειομανία του στη δουλειά".

Ειδήσεις σήμερα:

“The 2Night Show” - Παναγής Τζωρτζάτος: Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μου ανακοίνωσε την αποχώρησή μου από το “Pop Up”

Βιασμός ανήλικης στον Κολωνό: Συνθήματα στο μαγαζί και το αυτοκίνητο του 53χρονου (εικόνες)

Δολοφονία Γρηγορόπουλου – ΣτΕ: Αποζημιώσεις για καταστροφές από τα επεισόδια

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σφίγγουν οι ζέστες19:33Βοιωτία: Σύγκρουση φορτηγών - Διερχόμενοι προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τον έναν οδηγό (βίντεο)19:18Γιασικεβίτσιους για Βαλαντσιούνας: Σε δύο ωρίτσες θα είναι στην Αθήνα...19:03Μητσοτάκης για Άγιον Όρος: Θησαυρός με παγκόσμια εμβέλεια και καταλύτης αναστοχασμού18:47Κρήτη: Σύλληψη 23χρονου Πορτογάλου για βιασμό τουρίστα18:31Missing Alert για την εξαφάνιση 37χρονου18:17Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις18:02Φωτιά στο Νεοχώρι Μεσσηνίας17:47Τραμπ - Ζελένσκι: Πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία - Για πολύ σημαντική συνομιλία μιλά το Κίεβο 17:30Ρουμανία: Αρκούδα κατασπάραξε οδηγό μηχανής - «Τον έσυρε σε φαράγγι»17:13Ηράκλειο: Συνελήφθη ο ανήλικος οδηγός του αυτοκινήτου που εμβόλισε διανομέα (βίντεο)16:56Αγία Παρασκευή: Άνδρας βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμούς στον δρόμο (βίντεο)16:41Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:26Αποκλειστικό Βίντεο: Προσαγωγή των συλληφθέντων για την υπόθεση του Τελωνείου στη Θεσπρωτία 16:08Λατινική Αμερική: Τουλάχιστον 15 νεκροί από το κύμα ψύχους15:52Φωτιά στο Κορωπί: Ζημιές σε σπίτια, εκκενώθηκαν περιοχές (εικόνες)15:35Βούλα: Ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης των λεωφορείων (βίντεο)15:20Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν15:06Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους14:51ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Βουλή το "ωραίο και μεγάλο" νομοσχέδιο του Τραμπ14:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο