Σνίτσελ κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια εξαιρετική συνταγή για σνίτσελ κοτόπουλο, που μπορεί να ετοιμαστεί στον φούρνο ή στο τηγάνι, ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό», η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε με τους τηλεθεατές τα μυστικά της για το σωστό πανάρισμα, ώστε το κρέας να αποκτήσει κρούστα και τραγανή γεύση...
Υλικά
- 4 κομμάτι/ια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
 - 1 φλ. αλεύρι
 - 3 αυγά
 - 1/4 φλ. παρμεζάνα
 - 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά
 - 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
 - Αλάτι
 - Πιπέρι
 
- Για το σνίτσελ κοτόπουλο χρησιμοποιούμε φιλέτο στήθος κοτόπουλου που χρειάζεται προετοιμασία.
 - Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε οριζόντια το κάθε φιλέτο σε δυο λεπτές φέτες. Αν τα φιλέτα είναι μεγάλα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
 - Αφού κόψουμε όλα τα φιλέτα κοτόπουλου, τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
 - Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δυο πλευρές. Ο μόνος τρόπος για να γίνει νόστιμο το σνίτσελ είναι να βάλουμε αλάτι και πιπέρι απευθείας πάνω στο φιλέτο κοτόπουλου πριν το πανάρισμα.
 - Τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη κουζίνας και με βαρύ αντικείμενο τα χτυπάμε ιδιαίτερα στο πιο χοντρό τους σημείο ώστε να γίνουν πλακέ και με ίσο πάχος περίπου 0,5εκ.
 - Το ισόπαχο σνίτσελ ψήνεται σωστά και ροδίζει ομοιόμορφα.
 

Το πανάρισμα για τα σνίτσελ έχει τρία στάδια.
- Αλεύρι
 - Αυγό
 - Ψίχουλα
 
- Βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ το αλεύρι με το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε.
 - Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
 - Στο τρίτο μπολ βάζουμε τα ψίχουλα με το τυρί (προαιρετικά).
 - Πιάνουμε ένα ένα λεπτό φιλέτο σνίτσελ και το βουτάμε στο αλεύρι. Φροντίζουμε να ντυθεί με αλεύρι ολόγυρα.
 - Το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι.
 - Έπειτα το βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και το κρατάμε λίγο να στραγγίσει το αυγό που τρέχει.
 - Τέλος, το βουτάμε στα τριμμένα ψίχουλα να ντυθεί ολόγυρα για να κάνει κρούστα το σνίτσελ. Πιέζουμε με τα δάχτυλα τα ψίχουλα να κολλήσουν πάνω στο σνίτσελ.
 - Ακουμπάμε τα σνίτσελ σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
 - Για πιο σταθερό πανάρισμα τα βάζουμε στο ψυγείο για 30’.
 - Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
 - Ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να κάνουν τραγανή και ρόδινη κρούστα.
 - Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι.
 

- Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο.
 - Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στον αέρα στους 200?C.
 - Βάζουμε τα σνίτσελ σε ταψί ρηχό στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.
 - Σερβίρουμε ζεστά τα σνίτσελ με πατατοσαλάτα ή με πατάτες στο φούρνο με τυριά και κρέμα.
 
Μυστικά επιτυχίας για σνίτσελ
- Το ιδανικό πάχος που έχει το σνίτσελ είναι γύρω στο 1/2 εκατοστό.
 - Έτσι, ψήνεται γρήγορα ενώ παραμένει ζουμερό και η κρούστα γίνεται ρόδινη ομοιόμορφα.
 - Το ψωμί για τα ψίχουλα πρέπει να είναι μπαγιάτικο και τα ψίχουλα ψιλοκομμένα στο μπλέντερ.
 - Σνίτσελ μπορείς ακόμα να φτιάξεις με χοιρινό, ή και μοσχάρι.
 






