LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2022 12:30 | Ανανέωση: 10 Οκτωβρίου 2022 15:04

Δίκη Χρυσής Αυγής - πατέρας Φύσσα: Οργανωμένο σχέδιο η δολοφονία

Όλα όσα κατέθεσε στη δικαστική αίθουσα ο πατέρας του δολοφονημένου, Παύλου Φύσσα. Αρνήθηκε να απαντήσει στους συνηγόρους υπεράσπισης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας, στο βήμα κλήθηκαν ο πατέρας του μουσικού και η αδερφή του. 

Ο Παναγιώτης Φύσσας, αρνήθηκε να απαντήσει στους συνηγόρους υπεράσπισης και είπε απλά κοιτώντας τους "Μας λένε συλλυπητήρια. Ποια συλλυπητήρια; Να με αφήσουν ήσυχο. Ήρθαν να υποστηρίξουν έναν δολοφόνο. Να πουν τι;».

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα κατά την κατάθεσή του κάνοντΔίκη Χρυσής Αυγής: ας λόγο για ένα οργανωμένο σχέδιο, περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν όταν έμαθε ότι μαχαίρωσαν τον γιο του.

«Ο Παύλος βρέθηκε σε λάθος μέρος χωρίς να το γνωρίζει. Έπεσα να κοιμηθώ και στις 12:05 η νύφη μου με κάλεσε. Τρέχα στην Τσαλδάρη γιατί έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Παίρνω το αμάξι, ήταν γύρω στα 200 μέτρα μακριά και βλέπω στα 100 μέτρα δυο μηχανάκια και ένα της αστυνομίας που είχαν κλείσει το δρόμο. Πήγα στο σημείο, δεν είχε κίνηση, είδα τον Παύλο πεσμένο με τα μάτια ανοιχτά, στο πεζοδρόμιο δεν είδα αίματα πολλά και είπα ευτυχώς. Της λέω της Χρύσας ''τι έχει ο Παύλος;'' και λέει ''κουρασμένος είναι''. Πήγα στο αυτί του ''Παύλο! Παύλο!'' φώναξα. Ο αστυνομικός μου λέει ''σηκωθείτε να κάνουμε τη δουλειά μας''. ''Τώρα καθίκι ήρθες να κανείς τη δουλειά σου; Όταν σε παρακαλάγαμε δεν ερχόσουν'' του είπε η Χρύσα.
Το ασθενοφόρο πήρε τον Παύλο και με το αμάξι ακολούθησα. Δεν ανέπτυξε ταχύτητα, δεν έβαλε σειρήνα. Κατάλαβα ότι είχε φύγει. Όταν φτάσαμε πήγα να ρωτήσω τί συμβαίνει. ''Ζει ο Παύλος;'' είπα στους τραυματιοφορείς. ''Θα σας πει ο γιατρός''. Βλέπω το παιδί, κοιτάω το γιατρό και με τα μάτια καταλαβαίνω ότι έχει φύγει. Τον ρωτάω ''φταίει που άργησε το ασθενοφόρο;' Όχι» μου λέει. ''Απέξω αν τον χτυπούσαν δεν θα κάναμε τίποτα. Το χτύπημα είναι επαγγελματικό, δεν θα κάναμε τίποτα''».

Πρόεδρος: Ο κ. Ρουπακιάς λέει ότι φοβήθηκε…

Μάρτυρας: Σούμο έκανε, τί φοβήθηκε; Έκανε επίδειξη δύναμης.

Πρόεδρος: Ότι ήταν οργανωμένο από πού προκύπτει;

Μάρτυρας: Από τον τρόπο που είχαν κλείσει το δρόμο, που οι αστυνομικοί ήταν από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και όχι από την πλευρά τω παιδιών. Τα παιδιά ήταν 5 και εκείνοι 40, δεν τα προστατεύσαν τα παιδιά. Και όταν η αστυνομικός λέει «ε όχι και μαχαίρια» τι σημαίνει; Ότι είχαν πει να παίξουν ξύλο μόνο…ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα με μία συνεχή αντιπαράθεση με την υπεράσπιση του Γ. Ρουπακιά, φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Με σπαρακτικά λόγια, μίλησε από το βήμα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη.

«Είδα τον αδελφό μου για τελευταία φορά στις 17 Σεπτεμβρίου. Είχε έρθει σπίτι μου, μια απλή καθημερινή μέρα. Χαιρετηθήκαμε λέγοντας θα τα πούμε μετά, μόνο που αυτό το μετά δεν ήρθε ποτέ. Την επόμενη φορά που είδα τον αδελφό μου ήμουν στο νεκροτομείο. Γιατί; Γιατί το τάγμα εφόδου της Νίκαιας βγήκε για να τον δολοφονήσει. Τα έχω πολύ απλά τα πράγματα στο μυαλό μου. Ξέρω ότι ο αδελφός μου πήγε να δει την μπάλα και δολοφονήθηκε στη γειτονιά του», κατέθεσε και ζήτησε από το δικαστήριο, λίγο χρόνο για να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της.
«Θα μου δώσετε λίγο χρόνο γιατί κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ πέρα φεύγουμε πολύ ταραγμένοι. Εννέα χρόνια τώρα έχουμε να διαχειριστούμε τόσα…Να είμαστε εδώ να νιώθουμε εμείς υπεύθυνοι. Οι θύτες να μας κοιτάνε με μίσος, να μας έχουν σκοτώσει τον άνθρωπό μας και να φοβόμαστε να βρούμε το δίκιο μας», τόνισε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της,

«Όπως μου είπε η κοπέλα του Παύλου, εκείνος δεν έτρεξε, έμεινε πίσω. Η Χρύσα πήγε στους αστυνομικούς λέγοντάς τους να βοηθήσουν επειδή δέχονταν επίθεση. Δεν έκανε κάτι η αστυνομία εκείνο το βράδυ. Απέφυγε. Το επόμενο που μου είπε η Χρύσα ήταν ότι είχε τον αδελφό μου στην αγκαλιά της», ανέφερε ακόμη η αδερφη του δολοφονημένου μουσικού. 

ΔΣΑ: δεύτερη προκαταρκτική πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε σημερινό ψήφισμά του, αναφέρει ότι «ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απόλυτα ασυμβίβαστος με τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τη δεοντολογία του δικηγορικού σώματος» και για το λόγο «ο ΔΣΑ έχει διαχρονικά στηλιτεύσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, που προσβάλλουν τα εκατομμύρια θυμάτων του ναζισμού, ξυπνούν ανατριχιαστικές μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, απάδουν στο δικηγορικό ήθος και αντίκεινται στη συνταγματική δημοκρατική τάξη».

Ειδικότερα, με αφορμή το ναζιστικό χαιρετισμό του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη, μέσα στην δικαστική αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο ΔΣΑ εξέδωσε σήμερα το επίμαχο ψήφισμα. Αναλυτικότερα, το ψήφισμα του ΔΣΑ αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές δικηγόρου Αθηνών, συνηγόρου υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το ΔΣ του ΔΣΑ αποφάσισε, τα κάτωθι:

1. Ο δικηγόρος είναι από τη φύση του λειτουργήματός του υπέρμαχος της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με καθήκον να υπερασπίζεται το Σύνταγμα, τα δικαιώματα του ανθρώπου και τους δημοκρατικούς θεσμούς (άρθρα 5 και 24 του Κώδικα Δικηγόρων, Προοίμιο και άρθρα 2, 5, 14 και 30 του Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος).

2. Ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απόλυτα ασυμβίβαστος με τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τη δεοντολογία του δικηγορικού σώματος. Για το λόγο αυτό, ο ΔΣΑ έχει διαχρονικά στηλιτεύσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, που προσβάλλουν τα εκατομμύρια θυμάτων του ναζισμού, ξυπνούν ανατριχιαστικές μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, απάδουν στο δικηγορικό ήθος και αντίκεινται στη συνταγματική δημοκρατική τάξη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

3. Για τη συμπεριφορά συνηγόρου υπεράσπισης στη δευτεροβάθμια δίκη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος όπως προκύπτει από δημοσιεύματα και φωτογραφικό υλικό χαιρέτισε ναζιστικά κατά τη δικάσιμο της 28.9.2022 στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών, καθώς και για το παρεμφερές περιστατικό της 7.10.2022, έχουν αναληφθεί σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι σχετικές πρωτοβουλίες.

4. Εφόσον η σχετική πράξη τελείται κατά τη διάρκεια της δίκης, το Δικαστήριο υποχρεούται να προβεί στα όσα προβλέπονται από το ουσιαστικό και δικονομικό ποινικό δίκαιο. Για το λόγο αυτό, εστάλη ήδη επιστολή προς την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα της έδρας του A' Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με αίτημα να διερευνηθεί στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας η συγκεκριμένη συμπεριφορά».

Παράλληλα, μετά την πρόσφατη επιστολή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού, ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου, άσκησε σήμερα δεύτερη προκαταρκτική πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, για το ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην δικαστική αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Βερβεσός το περασμένο Σάββατο είχε στείλει επιστολές για το εν λόγω θέμα, τόσο στον Ζήση Κωνσταντίνου όσο και στην πρόεδρο και στην εισαγγελέα του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγή.

 Ειδήσεις σήμερα:

“Καλημέρα Ελλάδα” - Αποκλειστικό: Τούρκος πιλότος κόντεψε να συντριβεί σε αερομαχία με ελληνικά F-16 (βίντεο)

Βιασμός ανήλικης στον Κολωνό: Στον ανακριτή ο 53χρονος και ένας ακόμα

Το “Πρωινό”: Ο Γιώργος Λιάγκας καλωσορίζει τη Μαρία Κορινθίου (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ΔικαιοσύνηΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Τι επεσήμανε ο δικηγόρος του, για την πρώτη φορά που ενεργοποιείται στην Ελλάδα το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Κ.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο