LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Οκτωβρίου 2022 08:38

“Στούντιο με θέα” - Σταϊκούρας: η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση και η μείωση φόρων

Όλα όσα είπε στην εκπομπή "Στούντιο με θέα" ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταικούρας - ΑΝΤ1

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Στούντιο με θέα" του ΑΝΤ1 και μίλησε για διάφορα θέματα απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κι των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε χαρακτηριστικά πως στις 14 Οκτωβρίου ανοίγει το my - θερμανση, η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, ενώ για το πετρέλαιο κίνησης, θα πρέπει να αναμένουμε για να δούμε τις τιμές της αγοράς με τη πάροδο του χρόνου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων, και τόνισε ότι αυτοί οι δεικτες είναι σημαντική για το γενικό πλαίσιο.

Ακόμα τόνισε πως φέτος το έλλειμα αναμένεται να είναι στο 7,7% ακόμη απάντησε στις δηλώσεις Αχτσιόγλου για υπερφορολόγηση, αναφέροντας ότι "Επιστρέφουμε στην κοινωνία τα έσοδα από τους φόρους"

"Όταν μειώνεται η ανεργία 4-5 μονάδες, αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν νέα εισοδήματα στην αγορά και συνέχισε αναφέροντας πως "Η κάθε παρέμβαση που σας είπα δεν είναι για όλους, αλλά είναι άθροιση παρεμβάσεων. Συνεπώς η θετική εικόνα που σας είπα προηγουμένως, καλύπτει τη θετική εικόνα, "όχι" έχουμε κάνει παρεμβάσεις φέτος για να μπορέσουμε να το καλύψουμε αυτό".

Σε ερώτηση γιατί δεν υπάρχει μείωση στον ΦΠΑ στα τρόφιμα, ό υπιουργός απάντησε πως "δεν γίνεται κάτι τέτοιο καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα έφτανε στον καταναλωτή."

"Έχουμε υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, μείωση της ανεργίας, έχουμε όμως υψηλό πληθωρισμό. Οι αγορές ειναι διπλά προσεκτικές στο τι κάνει η ελληνική κυβέρνση." συνέχισε ο υπουργός και δήλωσε: "Πρέπει να είμαστε στην κοινωνία και θα είμαστε όσο χρειστεί. Θα καλύψουμε 1,3 εκατομμύρια συμπατριώτες μας. Κι εμείς στην καθημερινότητά μας αντιμετωπίζουμε την αγωνία των πολιτών. Προσπαθούμε να καλύψουμε μια τρύπα, αυτό φεύγει από κάπου αλλού. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητά μας είναι οι λογαριασμοί ρεύματος, το πετρέλαιο και η μείωση φόρων."

Ειδήσεις σήμερα:

Λαμία: τρελή πορεία αυτοκινήτου σκόρπισε τον πανικό (εικόνες)

Σεισμός στον Κορινθιακό - Αισθητός και στην Αθήνα

Μεξικό: Δηλητηρίαση - μυστήριο δεκάδων μαθητών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούςΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου, η επιστροφή διεξάγεται πλέον με ομαλές ταχύτητες και χωρίς ουρές.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείοΧθες 23:44 | Ειδήσεις

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της επανέναρξης της διάσκεψης παρά τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Ράφα, μετέδωσε αργά την Τρίτη η Αίγυπτος.

Champions League: Η Ντόρτμουντ έριξε στο καναβάτσο την Παρί Σεν ΖερμένΣήμερα 06:27 | Ειδήσεις

Οι Γερμανοί πέρασαν στον τελικό της διοργάνωσης, με τους Γάλλους να τα βάζουν με την ατυχία τους, καθώς είχε συνολικά έξι δοκάρια στις 2 αναμετρήσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Η Ντόρτμουντ έριξε στο καναβάτσο την Παρί Σεν Ζερμέν06:50Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 152 σημεία06:36Eurovision 2024: Η Κύπρος πέρασε στον τελικό06:23Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη06:09Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59Πέθανε ο Κώστας Ματσακάς22:44Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30Δούκας για Μονή της Χώρας: Τα μνημεία ενώνουν την ανθρωπότητα, δεν την χωρίζουν21:19Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο λεωφορεία την ίδια μέρα21:08Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57Κασσελάκης στην Ηγουμενίτσα: Οι “πατριδοκάπηλοι” καλύπτουν υπουργούς δολοφόνους παιδιών20:43Χαλκιδική: Φωτιά έκανε “στάχτη” ξωκκλήσι - υπεραιωνόβιο μνημείο (εικόνες)20:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο