LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2022 14:57 | Ανανέωση: 08 Οκτωβρίου 2022 15:17

Κριμαία: φονική η έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς

Πόσοι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από την φωτιά που ξέσπασε στη Γέφυρα του Κερτς. Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι το όχημα είχε ελεγχθεί απο τους Ρώσους.

Ουκρανία - γέφυρα - έκρηξη

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς που ενώνει τη Ρωσία με την Κριμαία.

Αυτό ανακοίνωσε η ρωσική επιτροπή που διερευνά την έκρηξη ενώ όπως έγινε γνωστό η ταυτότητα του οδηγού του φορτηγού έχει ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι ο οδηγός του φορτηγού και δύο επιβάτες διερχόμενου αυτοκινήτου.

Την ίδια ώρα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν ότι η είσοδος στη γέφυρα της Κριμαίας δεν είναι εύκολη. Στις εισόδους έχουν εγκατασταθεί συστήματα ελέγχου ST-6035 από την αρμόδια διεύθυνση ασφαλείας του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών, ενώ υπάρχουν συστήματα ελέγχου για εκρηκτικά.

Μία μεγάλη έκρηξη που έγινε σήμερα περίπου στις 06:00 τοπική ώρα, κατέστρεψε το οδικό τμήμα της γέφυρας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη γέφυρα της Κριμαίας σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική επιτροπή, δύο τμήματα της γέφυρας που χρησιμοποιούνται από τα αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές. «Οι αψίδες για τη διέλευση των πλοίων δεν υπέστησαν ζημιά», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Η κυκλοφορία οχημάτων και τρένων στη γέφυρα έχει σταματήσει, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.

Ο Βλαντίμιρ Κονστανίνοφ, επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας, δήλωσε σύμφωνα με το Interfax ότι «Ουκρανοί βάνδαλοι κατάφεραν να στραφούν προς τη γέφυρα της Κριμαίας με τα ματωμένα χέρια τους». «Τώρα έχουν κάτι για να περηφανεύονται», δήλωσε. «Στα 23 χρόνια οικονομικής δραστηριότητάς τους απέτυχαν να οικοδομήσουν κάτι αξιοπρόσεκτο στην Κριμαία, αλλά (τώρα) κατάφεραν να καταστρέψουν το οδικό κομμάτι της ρωσικής γέφυρας». Ο Κονσταντίνοφ δήλωσε ότι η ζημιά «δεν είναι σοβαρή» και θα αποκατασταθεί γρήγορα.

Από την πλευρά του, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, τόνισε μέσω Twitter ότι αυτή είναι μόνο «η αρχή», χωρίς ωστόσο να πει άμεσα πως η Ουκρανία αναλαμβάνει την ευθύνη. «Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί από οτιδήποτε κατέχει», ανέφερε ο Ποντολιάκ.

Ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αντρίι Γερμάκ, ανήρτησε ένα emoji στο Twitter που εικονίζει μια γέφυρα μέσα σε σύννεφα καπνού.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Ολέξι Ντανίλοφ ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με την πυρκαγιά στη γέφυρα συνοδευόμενο από ένα βίντεο της Μέριλιν Μονρόε που τραγούδα "Happy birthday, Mr President" (Χρόνια πολλά κ. πρόεδρε). Ο Πούτιν έγινε χθες 70 ετών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίες το Σάββατο

Σημεία για rapid test δωρεάν τo Σάββατο

Κριμαία - Γέφυρα του Κερτς: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γλυφάδα: Καρχαριοειδές εμφανίστηκε στην παραλία (εικόνες)23:59Ρέθυμνο: Τουρίστας πέθανε στο ξενοδοχείο23:49Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στη Ράφα (βίντεο)23:38Δωρεά οργάνων: Έδωσε ζωή με τον θάνατό της23:25Ρωσία: Τα γυμνάσια με πυρηνικά θα ηρεμήσουν τους “θερμοκέφαλους” στη Δύση23:12Γάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την εκεχειρία και προχωρά στην επιχείρηση στη Ράφα22:58Ενδομητρίωση: Μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας;22:45Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Τι προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ 22:31Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε22:18Πειραιάς: Απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίου22:04Eύβοια - Τροχαίο: “Τούμπαρε” αυτοκίνητο με μητέρα και μωρό (εικόνες)21:51Μάρλεν Ντίτριχ: Η Γερμανίδα που κατέκτησε τον κόσμο 21:37Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου: Αυξημένη η κίνηση21:24Γάζα – Κολούμπια: Οι διαμαρτυρίες…ακυρώνουν τη μεγάλη τελετή αποφοίτησης21:10Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες) 20:57Μάλγαρα: Διακομιδή βρέφους εν μέσω επιστροφής των εκδρομέων (βίντεο)20:43ΗΠΑ - Δίκη Τραμπ: Του επέβαλαν πρόστιμο για 10η φορά! 20:30Γάζα – ΜΜΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας20:16 Άνω Καστρίτσι Πάτρας: Αναβιώνει το έθιμο της “Λέησης” (εικόνες)20:04Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση του πυρός19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο