LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2022 14:00 | Ανανέωση: 07 Οκτωβρίου 2022 14:00

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ναζιστικός χαιρετισμός από τον Πλεύρη (εικόνες)

Ένταση προκλήθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά από τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κώστα Πλεύρη, ενώ εξεταζόταν η Μάγδα Φύσσα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένταση σημειώθηκε στο δικαστήριο κατά την εξέταση της Μάγδας Φύσσα η οποία είχε μια αντιπαράθεση με τον εκ των συνηγόρων του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη, ο οποίος χαιρέτησε ναζιστικά παρουσία των δικαστών που εκείνη την στιγμή ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν.

Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα, που συνεχίζει να καταθέτει, σύμφωνα με την οποία «είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγος; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η σκηνή εκτυλίχθηκε ως εξής:

Κατά την υποβολή ερωτήσεων από την Πολιτική Αγωγή με αφορμή μια παρατήρηση της υπεράσπισης του Ρουπακιά, ότι η μάρτυρας δέχθηκε ερώτηση που αφορά το περιεχόμενο της δικογραφίας, η πρόεδρος ανέφερε προς το συνήγορο της οικογένειας Φύσσα για τη μητέρα του μουσικού: «Μη αυτόπτης μάρτυρας είναι που λέει τόσην ώρα τα ίδια και τα ίδια».

Η κ. Φύσσα μετά από λίγα λεπτά απάντησε στις αιτιάσεις για το θέμα των ερωτήσεων που αφορούν γνώση από τη δικογραφία, λέγοντας: «Πεντέμισι χρόνια διαδικασίας τα ξεπερνάμε; Τι περάσαμε εδώ μέσα;», φράση που προκάλεσε χειροκροτήματα του κοινού.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα.

«Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετήσετε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» ήταν η απάντηση της κ. Φύσσα με το δικηγόρο αντί άλλης απάντησης να χαιρετά ναζιστικά πριν η έδρα φύγει από την αίθουσα.

«Δεν ντρέπεστε φασίστα; Δεν ντρέπεστε τόσα εγκλήματα;», φώναξαν οι παρευρισκόμενοι με τη διαδικασία να να διακόπτεται για λίγο εν μέσω αντιναζιστικών συνθημάτων.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή για τη δικαιοσύνη και πρόκληση προς τη δημοκρατία και την κοινωνία

Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος σχετικά με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς Πλεύρη στη δίκη τ?ης Χρυσής Αυγής αναφέρει:   

«Το δικαίωμα υπεράσπισης κάθε κατηγορουμένου στο κράτος δικαίου είναι ιερό & απαραβίαστο. Όμως το υπερασπιστικό έργο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως βήμα ή όχημα για προκλήσεις εναντίον της ιστορικής μνήμης και της δημοκρατίας. Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί του Κ. Πλεύρη, συνηγόρου υπεράσπισης του Γ. Λαγού, για δεύτερη συνεδρίαση μέσα στο δικαστική αίθουσα όπου δικάζεται η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και μάλιστα ενώ κατέθετε η Μάγδα Φύσσα για την δολοφονία του παιδιού της, προσβάλλουν τη δικαιοσύνη και τους δημοκρατικούς θεσμούς, βάλλουν σε συμβολικό επίπεδο κατά της έννομης τάξης, συνιστούν βάναυση πρόκληση προς τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και το σύνολο της κοινωνίας και είναι απολύτως καταδικαστέα πράξη.

Την ίδια προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά με ναζιστικούς χαιρετισμούς μέσα στο δικαστήριο, είχαν επιδείξει άλλωστε και οι οπαδοί του Κασιδιάρη στην προηγούμενη δικάσιμο. Οι παράγοντες της δίκης πρέπει να προστατέψουν τη διαδικασία από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεκτροπές εφαρμόζοντας όσα προβλέπει η νομοθεσία. Η κυβέρνηση ποια θέση έχει για το θέμα αυτό; Ή παραμένει παγερά αδιάφορη σκεπτόμενη τυχόν απώλειες προς τα δεξιά της;?» 


Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγή για ορισμένους - Επιστροφή προστίμου σε ανεμβολίαστους

“Ενώπιος Ενωπίω” - Άντζελα Γκερέκου: Ο Τόλης Βοσκόπουλος πληγώθηκε από την χώρα του

Πεμπλς: Πέθανε η γηραιότερη σκυλίτσα στον κόσμο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο