LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2022 13:10

Ερντογάν για Κατεχόμενα: Έχουμε δικαίωμα να φτιάξουμε βάση στην Καρπασία

Τι αποκάλυψε ο Ερντογάν, για την απάντηση που έδωσε στον Αναστασιάδη, όταν του ζήτησε να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Ερντογάν - Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας - Πράγα

«Έχουμε δικαίωμα να εγκαθιδρύσουμε βάση στην ΤΔΒΚ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Πράγα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση  δημοσιογράφου ότι «γίνεται λόγος για τουρκική βάση στην Καρπασία. Ως εναλλακτική της Αλεξανδρούπολης. Είμαστε έτοιμοι για τουρκική βάση;», ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε.

«Ξέρετε τι κάναμε γι’ αυτό τη στιγμή που κανείς δεν το είχε σκεφτεί; Η πρώτη μας δουλειά ήταν να τοποθετήσουμε UAV και SIHA στη Βόρεια Κύπρο. Αυτήν τη στιγμή, τα UAV και τα SIHA μας είναι εκεί και μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο, όπως στο μέρος που αναφέρατε. Έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε. Γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε τη Βόρεια Κύπρο από όλες τις πλευρές, από κάθε άποψη. Γίνει δεν γίνει, εμείς μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε στη Βόρεια Κύπρο με το που απογειωθούν τα αεροπλάνα μας από την ηπειρωτική μας χώρα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκεί».

Στη συνέχεια, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε και με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

«Και απόψε (σ.σ. χθες) ο Αναστασιάδης είπε “να συναντηθούμε, να μιλήσουμε”. Έβαλε και κάποιους ενδιάμεσους. Του είπα, “πρόεδρε, εσύ φεύγεις τώρα άλλωστε”. Φεύγει σε δύο μήνες. Του είπα: “Σε μια τέτοια περίοδο, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συζητηθούν”.  Του είπα επίσης, “εσύ πάντα παίρνεις οδηγίες από κάπου. Με τέτοιες οδηγίες, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτως ή άλλως. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να κατέβεις στο πηγάδι με το σχοινί άλλων. Διαφορετικά, θα κολλήσεις στο πηγάδι”».

Ο κ. Ερντογάν απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με το τελεσίγραφο που απηύθυνε ο λεγόμενος «ΥΠΕΞ» των Κατεχομένων προς τον ΟΗΕ να αποσύρει την ειρηνευτική δύναμη μέσα σε 1 μήνα, εκτός αν αναγνωρίσει το ψευδοκράτος.

Ειδήσεις σήμερα:

“Ενώπιος Ενωπίω” - Άντζελα Γκερέκου: Ο Τόλης Βοσκόπουλος πληγώθηκε από την χώρα του

Πεμπλς: Πέθανε η γηραιότερη σκυλίτσα στον κόσμο (εικόνες)

Νόμπελ Ειρήνης σε έναν ακτιβιστή και δύο οργανώσεις

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο