LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2022 13:29 | Ανανέωση: 06 Οκτωβρίου 2022 13:57

Πολύνεκρο ναυάγιο στη Λέσβο: Μάχη με τον χρόνο για τους αγνοούμενους (εικόνες)

Αυξάνονται όσο περνάει η ώρα οι νεκροί από το ναυάγιο που σημειώθηκε στη Λέσβο. «Υπεύθυνη η Τουρκία για τα ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο», λέει ο Οικονόμου.

Λέσβος - ναυάγιο - μετανάστες

Δεκαοκτώ είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση σκάφους στο οποίο επέβαιναν περίπου 40 πρόσφυγες – μετανάστες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εντοπίστηκε ακόμα μια σορός, ενώ εντοπίστηκαν ακόμη 15 αλλοδαποί από χερσαίο κλιμάκιο της ΕΛΑΣ. Ο συνολικός αριθμός αυτών που έχουν διασωθεί είναι 25 και ο συνολικός αριθμός σορών είναι 18. Η επιχείρηση συνεχίζεται κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες.

Το σκάφος με τους πρόσφυγες – μετανάστες βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή «Προβοσκίδα», ανατολικά της Λέσβου. Εκτιμάται ότι αναχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί.

Από τους 18 νεκρούς, οι 16 είναι γυναίκες, ένα παιδί, ενώ η τελευταία σορός που εντοπίστηκε ανήκει σε έναν άνδρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε ακόμα μια γυναίκα ανεβάζοντας των διασωθεισών γυναικών σε 10 και έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Λέσβος - ναυάγιο - μετανάστες

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι περίπου στις 9.30 το πρωί οι διασωθείσες από το ναυάγιο δέχθηκαν την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκαγκα, η οποία βρίσκεται στη Μυτιλήνη στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης της στη Λέσβο.

Στις έρευνες συμμετείχαν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και της Αστυνομίας. Συμμετείχαν επίσης ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ένα super puma, ενώ στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι που έφταναν τα 7 μποφόρ.

Λέσβος - Πεταλίδι - Θερμή - ναυάγιο - μετανάστες - πρόσφυγες

Οικονόμου: Υπεύθυνη η Τουρκία για τα ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο

«Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τα ναυάγια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καταλογίζοντας «ανεύθυνη συμπεριφορά και πλημμέλειες» στη γείτονα. Όπως τόνισε, μάλιστα, «είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα θρηνούμε θύματα όσο η Τουρκία δεν πράττει όσα επιτάσσουν οι συμφωνίες που έχει υπογράψει και το Διεθνές Δίκαιο».

«Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Οι ελληνικές αρχές διασώζουν ανθρώπους όχι, δυστυχώς όλους. Αυτή η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού πρέπει να σταματήσει γιατί κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Όσο η Τουρκία κάνει πλάτες στους διακινητές θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες τραγωδίες» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Εγκληματική ενέργεια ήταν αυτό που έγινε χθες, να επιβιβάζουν ανθρώπους σε βάρκες σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην καλύτερη περίπτωση πλημμέλειας των τουρκικων αρχών γι' αυτή την τραγωδία» κατεληξε στις αναφορές του στα δύο ναύαγια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

επιχείρηση διάσωσης - μετανάστες - Λέσβος

Σε δηλώσεις στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα", ο Νίκος Κοκκάλας διευκρίνισε ότι στο ναυάγιο δεν υπήρχαν παιδιά και έκανε λόγο για πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπήρχαν πολλοί πρόσφυγες – μετανάστες που κατάφεραν να αοβιβαστούν από την βάρκα και να διαφύγουν στην ξηρά.

Μετά τη διπλή τραγωδία σε Κύθηρα και Λέσβο ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, με ανάρτησή του στο Twitter απηύθυνε «επείγουσα έκκληση» στην Τουρκία να λάβει μέτρα «για να σταματήσει παράνομες αποπλεύσεις εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών». «Έχουμε ήδη χάσει αρκετούς ανθρώπους σήμερα στο Αιγαίο, οι άνθρωποι πνίγονται σε επικίνδυνα σκάφη. Η Ευρώπη πρέπει να δράσει» κατέληξε ο Νότης Μηταράκης.

«Για μια ακόμα φορά, η ανοχή της Τουρκιάς στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών κόστισε ανθρώπινες ζωές. Όσο η τουρκική ακτοφυλακή δεν εμποδίζει τη δράση τους, τόσο οι διακινητές στοιβάζουν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς μετρά ασφαλείας, σε σκάφη που δεν αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, θέτοντας τις ζωές τους σε θανάσιμο κίνδυνο» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση σε παιδικό σταθμό με νεκρά παιδιά στην Ταϊλάνδη

“The 2Night Show” - Καλφαγιάννης: Η... εξομολόγηση για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων (βίντεο)

Λίτσα Πατέρα – Ζώδια: η όψη Άρη - Ποσειδώνα, το μεταναστευτικό και οι προβλέψεις της Πέμπτης (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο