LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2022 18:54

Δήμος Γλυφάδας: Δωρεάν καυσόξυλα στους δημότες

Για ακόμη μια χρονιά και έναν δύσκολο από οικονομικής άποψης χειμώνα, ο Δήμος Γλυφάδας στέκεται αρωγός στους δημότες του.

Δήμος Γλυφάδας - Καυσόξυλα

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία ενόψει του δύσκολου χειμώνα προχωρά για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Γλυφάδας. Θα μοιράσει, δωρεάν, καυσόξυλα στους δημότες του, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα, με σκοπό τον περιορισμό της οικονομικής επιβάρυνσης, που ειδικά φέτος θα βαρύνει κι άλλο τα νοικοκυριά λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Πρόκειται για ξυλεία που προέκυψε μέσα από τα έργα καθαρισμού του δήμου ή λόγω της κακοκαιρίας. Στη συνέχεια γίνεται ο τεμαχισμός από τη δημοτική υπηρεσία και θα διανεμηθούν δωρεάν.

Δήμος Γλυφάδας - δέντρα - κακοκαιρία

«Συνεχίζεται φέτος η δωρεάν διανομή ξυλείας σε δημότες και κατοίκους της Γλυφάδας» λέει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και εξηγεί: «Ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος, για όλη την Ευρώπη και φυσικά και για την Ελλάδα. Εμείς στη Γλυφάδα, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στηρίξουμε τους πολίτες στην κρίσιμη αυτή συγκυρία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συγκεντρώνουμε τα δέντρα και κλαδιά που μαζεύουμε από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης, είτε τα επικίνδυνα είτε όσα πέφτουν λόγω κακοκαιρίας και στη συνέχεια τα τεμαχίζουμε και τα διανέμουμε δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και στους κατοίκους της πόλης μας, για να ζεστάνουν τα σπίτια τους τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα».

Δήμος Γλυφάδας - δέντρα - κακοκαιρία

Δήμος Γλυφάδας - δέντρα - κακοκαιρία

Η διανομή περιλαμβάνει και όσους είχαν ζητήσει ξύλα από την πρώτη φάση, η οποία ξεκίνησε πέρυσι και λόγω της τεράστιας ζήτησης δεν καλύφθηκε πλήρως. Έτσι, οι φετινές αιτήσεις θ' αρχίσουν να ικανοποιούνται, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διανομή σε περσινούς δικαιούχους.

«Τα ξύλα διανέμονται ανάλογα με τις ποσότητες που συγκεντρώνουμε όλους τους μήνες από όλα τα κλαδέματα σε όλη τη Γλυφάδα. Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, λόγω και της ενεργειακής κρίσης και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες μπορούμε» τονίζει ο κ. Παπανικολάου και καταλήγει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους του δήμου μας, που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, στον τεμαχισμό, στη διανομή και συνολικά στο απαιτητικό αυτό εγχείρημα».


Ειδήσεις σήμερα:

Αίγιο: Πέθανε ξαφνικά, ενώ έκανε ακτινογραφία

Τροχαίο: Σκότωσε τον σύζυγό της με το αυτοκίνητο

Φωκίδα: Νεκρός από κατάρρευση στοάς σε μεταλλεία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνάντηση Τασούλα - Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο 15:52Μητσοτάκης - Ψηφιακός δικαστικός φάκελος: Εξοικονομούμε χρόνο, περιορίζουμε τη γραφειοκρατία, προωθούμε τη διαφάνεια 15:42Ταϊλάνδη: Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από πτώση γερανού σε επιβατικό τρένο15:32Αγρότες: Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας (εικόνες)15:22Τραμπ: Θα πάρουμε τη Γροιλανδία, οτιδήποτε λιγότερο είναι απαράδεκτο - Το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεργαστεί15:11Μαρινάκης για βανδαλισμό τρακτέρ: Επικίνδυνες και παράνομες ενέργειες – Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν15:00Καλάβρυτα: Έκρηξη σε σπίτι από μηχάνημα οξυγόνου - Τραυματίστηκε 80χρονος (εικόνες)14:49Μπλόκο Νίκαιας: Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στην συνάντηση με τον Μητσοτάκη (εικόνες)14:35Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη - Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων 14:21Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR Αθηνών14:07Ιράν: Βίαιη καταστολή και "γρήγορες" δίκες εναντίον διαδηλωτών - Τουλάχιστον 2.571 νεκροί13:52Black out στο FIR Αθηνών: Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ ζητά ο Χρίστος Δήμας13:38Πιερρακάκης για 10ετές ομόλογο: "Απάντηση" σε όσους αμφισβητούν την αξία της επενδυτικής βαθμίδας13:24Συνάντηση Κικίλια - Γεραπετρίτη μετά τις επιθέσεις με drones σε ελληνικής διαχείρισης δεξαμενόπλοια 13:10Τέλος το ΣΔΟΕ, έρχεται η "ΔΕΟΣ" – Πώς θα λειτουργεί12:55Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Αραχωβίτης: Στον μοιρασμό του εθνικού αποθέματος υπάρχει μετά το 2019 μία εκτόξευση12:40Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνες12:26Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο