LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2022 18:54

Δήμος Γλυφάδας: Δωρεάν καυσόξυλα στους δημότες

Για ακόμη μια χρονιά και έναν δύσκολο από οικονομικής άποψης χειμώνα, ο Δήμος Γλυφάδας στέκεται αρωγός στους δημότες του.

Δήμος Γλυφάδας - Καυσόξυλα

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία ενόψει του δύσκολου χειμώνα προχωρά για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Γλυφάδας. Θα μοιράσει, δωρεάν, καυσόξυλα στους δημότες του, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα, με σκοπό τον περιορισμό της οικονομικής επιβάρυνσης, που ειδικά φέτος θα βαρύνει κι άλλο τα νοικοκυριά λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Πρόκειται για ξυλεία που προέκυψε μέσα από τα έργα καθαρισμού του δήμου ή λόγω της κακοκαιρίας. Στη συνέχεια γίνεται ο τεμαχισμός από τη δημοτική υπηρεσία και θα διανεμηθούν δωρεάν.

Δήμος Γλυφάδας - δέντρα - κακοκαιρία

«Συνεχίζεται φέτος η δωρεάν διανομή ξυλείας σε δημότες και κατοίκους της Γλυφάδας» λέει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και εξηγεί: «Ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος, για όλη την Ευρώπη και φυσικά και για την Ελλάδα. Εμείς στη Γλυφάδα, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στηρίξουμε τους πολίτες στην κρίσιμη αυτή συγκυρία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συγκεντρώνουμε τα δέντρα και κλαδιά που μαζεύουμε από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης, είτε τα επικίνδυνα είτε όσα πέφτουν λόγω κακοκαιρίας και στη συνέχεια τα τεμαχίζουμε και τα διανέμουμε δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και στους κατοίκους της πόλης μας, για να ζεστάνουν τα σπίτια τους τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα».

Δήμος Γλυφάδας - δέντρα - κακοκαιρία

Δήμος Γλυφάδας - δέντρα - κακοκαιρία

Η διανομή περιλαμβάνει και όσους είχαν ζητήσει ξύλα από την πρώτη φάση, η οποία ξεκίνησε πέρυσι και λόγω της τεράστιας ζήτησης δεν καλύφθηκε πλήρως. Έτσι, οι φετινές αιτήσεις θ' αρχίσουν να ικανοποιούνται, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διανομή σε περσινούς δικαιούχους.

«Τα ξύλα διανέμονται ανάλογα με τις ποσότητες που συγκεντρώνουμε όλους τους μήνες από όλα τα κλαδέματα σε όλη τη Γλυφάδα. Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, λόγω και της ενεργειακής κρίσης και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες μπορούμε» τονίζει ο κ. Παπανικολάου και καταλήγει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους του δήμου μας, που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, στον τεμαχισμό, στη διανομή και συνολικά στο απαιτητικό αυτό εγχείρημα».


Ειδήσεις σήμερα:

Αίγιο: Πέθανε ξαφνικά, ενώ έκανε ακτινογραφία

Τροχαίο: Σκότωσε τον σύζυγό της με το αυτοκίνητο

Φωκίδα: Νεκρός από κατάρρευση στοάς σε μεταλλεία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις08:18Τρίκαλα: Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες - Αποφασίζουν κι άλλες μορφές δράσεων08:04Χανιά: Παραμένουν οι αγρότες στο αεροδρόμιο - Οι επόμενες κινήσεις τους07:50Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από το Capital Link 2025 στη Νέα Υόρκη07:38Τροχαίο ατύχημα στα Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο 23χρονη07:24Τέλη Κυκλοφορίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες07:10Λίβερπουλ: Εκτός αποστολής ο Σαλάχ για τον αγώνα κόντρα στην Ίντερ06:56Εύβοια: Άγρια συμπλοκή με τραυματία και καταδίωξη06:52Γαλλία: Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Μουσείο του Λούβρου06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο