LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2022 18:54

Δήμος Γλυφάδας: Δωρεάν καυσόξυλα στους δημότες

Για ακόμη μια χρονιά και έναν δύσκολο από οικονομικής άποψης χειμώνα, ο Δήμος Γλυφάδας στέκεται αρωγός στους δημότες του.

Δήμος Γλυφάδας - Καυσόξυλα

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία ενόψει του δύσκολου χειμώνα προχωρά για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Γλυφάδας. Θα μοιράσει, δωρεάν, καυσόξυλα στους δημότες του, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα, με σκοπό τον περιορισμό της οικονομικής επιβάρυνσης, που ειδικά φέτος θα βαρύνει κι άλλο τα νοικοκυριά λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Πρόκειται για ξυλεία που προέκυψε μέσα από τα έργα καθαρισμού του δήμου ή λόγω της κακοκαιρίας. Στη συνέχεια γίνεται ο τεμαχισμός από τη δημοτική υπηρεσία και θα διανεμηθούν δωρεάν.

Δήμος Γλυφάδας - δέντρα - κακοκαιρία

«Συνεχίζεται φέτος η δωρεάν διανομή ξυλείας σε δημότες και κατοίκους της Γλυφάδας» λέει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και εξηγεί: «Ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος, για όλη την Ευρώπη και φυσικά και για την Ελλάδα. Εμείς στη Γλυφάδα, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στηρίξουμε τους πολίτες στην κρίσιμη αυτή συγκυρία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συγκεντρώνουμε τα δέντρα και κλαδιά που μαζεύουμε από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης, είτε τα επικίνδυνα είτε όσα πέφτουν λόγω κακοκαιρίας και στη συνέχεια τα τεμαχίζουμε και τα διανέμουμε δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και στους κατοίκους της πόλης μας, για να ζεστάνουν τα σπίτια τους τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα».

Δήμος Γλυφάδας - δέντρα - κακοκαιρία

Δήμος Γλυφάδας - δέντρα - κακοκαιρία

Η διανομή περιλαμβάνει και όσους είχαν ζητήσει ξύλα από την πρώτη φάση, η οποία ξεκίνησε πέρυσι και λόγω της τεράστιας ζήτησης δεν καλύφθηκε πλήρως. Έτσι, οι φετινές αιτήσεις θ' αρχίσουν να ικανοποιούνται, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διανομή σε περσινούς δικαιούχους.

«Τα ξύλα διανέμονται ανάλογα με τις ποσότητες που συγκεντρώνουμε όλους τους μήνες από όλα τα κλαδέματα σε όλη τη Γλυφάδα. Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, λόγω και της ενεργειακής κρίσης και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες μπορούμε» τονίζει ο κ. Παπανικολάου και καταλήγει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους του δήμου μας, που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, στον τεμαχισμό, στη διανομή και συνολικά στο απαιτητικό αυτό εγχείρημα».


Ειδήσεις σήμερα:

Αίγιο: Πέθανε ξαφνικά, ενώ έκανε ακτινογραφία

Τροχαίο: Σκότωσε τον σύζυγό της με το αυτοκίνητο

Φωκίδα: Νεκρός από κατάρρευση στοάς σε μεταλλεία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:03Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)18:50 Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη18:36Ουκρανία: Συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ18:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο