LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2022 17:34

Περιστέρι: έκλεβαν αυτοκίνητα και τα πουλούσαν για ανταλλακτικά (εικόνες)

Γνώριμος των αρχών ο 31χρονος που συνελήφθη ενώ οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο. Τι βρέθηκε στην κατοχή του.

Σύλληψη - μέλος συμμορίας - κλοπές αυτοκίνητων - Αττική

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το πρωί της Κυριακής 02-10-2022 στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονος ημεδαπός μέλος συμμορίας που προέβαινε συστηματικά σε διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας που αναζητούνται, κινούνταν κατά τις απογευματινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αναζητούσαν αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας, τα οποία όταν οι συνθήκες θα ήταν πρόσφορες αφαιρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Σύλληψη - μέλος συμμορίας - κλοπές αυτοκίνητων - Αττική

Η συμμορία είχε στην κατοχή της ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την αφαίρεση των συγκεκριμένων οχημάτων, όπως διαγνωστικά που συνδέονται στη θύρα στο ενσωματωμένο σύστημα διάγνωσης του οχήματος, καθώς και αυτοσχέδια εργαλεία τύπου «Τ» που χρησιμοποιούνται για την παραβίαση των θυρών.

Στη συνέχεια, οδηγούσαν και στάθμευαν προσωρινά, τα αφαιρεθέντα οχήματα, σε υπόστεγο-χώρο στάθμευσης στην περιοχή του Μενιδίου.

Μετά την έλευση κατάλληλου χρονικού διαστήματος, τα μετέφεραν είτε στην οικία του 31χρονου, είτε σε έτερα σημεία «καβάτζες», όπου σχεδίαζαν την περαιτέρω διάθεση τους.

Στη συνέχεια, είτε τα αποσυναρμολογούσαν για να επισκευάσουν οχήματα με υλικές ζημιές που είχαν αγοράσει σε προγενέστερο χρόνο, είτε ακόμη πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς των οχημάτων με σκοπό την πώληση τους σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Σύλληψη - μέλος συμμορίας - κλοπές αυτοκίνητων - Αττική

Κατά την επιχείρηση αναζήτησης του 31χρονου, αρχικά εντοπίστηκε να οδηγεί ένα αυτοκίνητο που όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει προ ολίγου από το Μαρούσι και στη συνέχεια κατελήφθη να επιβαίνει σε έτερο αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας όπου και ακινητοποιήθηκε και όπως εξακριβώθηκε ήταν πλαστογραφημένο και είχε κλαπεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Γαλάτσι.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων,
  • ειδικό εργαλείο χάραξης αριθμών πλαισίου,
  • κινητήρας οχήματος,
  • διαγνωστικό οχημάτων και
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM
  • Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -11- περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

Ο 31χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την σύλληψη και των υπολοίπων μελών της συμμορίας, αλλά και την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας είναι σε εξέλιξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοκονία στην Ακρόπολη: έκανε τον σταυρό της και πήδηξε στο κενό

Απαγωγή και βιασμός στην Κόρινθο: Συγκλονίζει η 28χρονη στο “Πρωινό” (βίντεο)

Η viral πολίστρια στον ΑΝΤ1: Θα παίρνω το μωρό μαζί σε όλους τους αγώνες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφοΧθες 17:06 | Ειδήσεις

Διαγράφηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Φάμελλου.

Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονουΧθες 21:46 | Ειδήσεις

Η μητέρα του συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές. Η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο παιδικό σώμα φέρεται να είναι σοκαριστική.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην ΚρήτηΧθες 22:55 | Ειδήσεις

 Μεταξύ των τριών τελευταίων κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ήταν και η σύζυγος του λογιστή, φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της οργάνωσης. 

Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησίΧθες 14:20 | Ειδήσεις

Με το τρακτέρ του να γίνεται σύμβολο αγώνα, ο αγρότης κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:53Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες21:25Ονδούρα: Οκτώ τραυματίες σε διαδηλώσεις για την δημοσίευση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων21:11Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καβάλα20:57Πούτιν: Η Μόσχα θα επιτύχει τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία20:43Ant1 Sports: Η μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ120:28Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)20:14Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)19:43Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί19:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο