LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2022 12:26 | Ανανέωση: 04 Οκτωβρίου 2022 12:36

Μπαχτσελί: τουρκικά τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Νέο «χτύπημα» από τον συνεργάτη του Ερντογάν, που επιμένει ότι, στη «Γαλάζια Πατρίδα».

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΝΤΕΒΛΕΤ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ

Νέο παραλήρημα από τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, που κάνει λόγο για τουρκικά Δωδεκάνησα και νησιά του βορείου Αιγαίου.

«Οι ΗΠΑ, με ουσιαστικό τάιμινγκ, ακύρωσαν το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί στην ελληνοκυπριακή διοίκηση. Η Ελλάδα απέστειλε 23 στρατιωτικά οχήματα στη Λέσβο στις 18-23 Σεπτεμβρίου. Έχοντας αναπτύξει μια μεραρχία, τρεις ταξιαρχίες και 5 συντάγματα στα νησιά του βορείου Αιγαίου, η Ελλάδα παροτρύνεται από τις ΗΠΑ και προκαλεί την Τουρκία.

Η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από τα δυτικά, τα ανατολικά, τα νότια, ακόμη και τα βόρεια. Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα 12 νησιά είναι απολύτως άδικες και παράνομες», είπε ο Μπαχτσελί και συνέχισε:

«Στην πραγματικότητα στην Ελλάδα δόθηκε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το άρθρο 13 αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα νησιά στρατιωτικά. Όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν για χρήση στην Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα.

Η αρμοδιότητα της κυριαρχίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα 12 νησιά.

Ανακοινώνω στη διεθνή κοινότητα, δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα ξεσκίσουμε όσους έβαλαν στο μάτι τα δικαιώματά μας και το δίκαιό  μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας, έχουμε νίκες να πετύχουμε. Ο πεινασμένος δεν θέλει προσφάι, αυτό που νυστάζει δεν θέλει μαξιλάρι, ο άνεμος που είναι επικεντρωμένος στο στόχο δεν περιμένει».

«Σε μια διάσκεψη που έγινε στο Λονδίνο μετά τον Β' Βαλκανικό Πόλεμο, η Ίμβρος, η Τένεδος και το Καστελλόριζο παραχωρήθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τα άλλα κατεχόμενα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς και με την προϋπόθεση ότι δεν θα ήταν οπλισμένα», είπε βάζοντας για πρώτη φορά και το Καστελλόριζο στο «κάδρο».

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγωγή και βιασμός στην Κόρινθο: Συγκλονίζει η 28χρονη στο “Πρωινό” (βίντεο)

Μητσοτάκης: η γεωγραφία δεν αλλάζει όταν κάποιος επιχειρεί να παραχαράξει τους χάρτες

Η viral πολίστρια στον ΑΝΤ1: Θα παίρνω το μωρό μαζί σε όλους τους αγώνες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΣήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37Super League: Νέο σόου του Λεβαδειακού 19:23ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις – Ο Μητσοτάκης δημιουργεί και επιτείνει το αδιέξοδο19:08"Χάος" στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία (βίντεο)18:54Εύβοια: Μεθυσμένη οδηγός προκάλεσε τροχαίο ατύχημα - Έπεσε με το ΙΧ της σε δύο οχήματα18:40Κρήτη - ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο" δηλώνουν συνήγοροι υπεράσπισης συλληφθέντων18:26«Η ειρήνη δεν απέχει πολύ», δήλωσε ο Ερντογάν μετά από τη συνάντησή του με τον Πούτιν18:13Μαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικός17:59Σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα - Οδηγός ντελίβερι συγκρούστηκε με μηχανή (εικόνες)17:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο