LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 03 Οκτωβρίου 2022 23:04

Το Delta Restaurant βραβεύτηκε με 2 + 1 Αστέρια MICHELIN

Το εστιατόριο ανήκει πλέον σε μια εκλεκτή ελίτ παγκοσμίως για την σημαντική διάκριση του, ήδη από την πρώτη αξιολόγηση του και ενώ μετρά μόλις έναν χρόνο λειτουργίας.

DELTA RESTAURANT - MICHELIN

Μετά από περίπου έναν χρόνο λειτουργίας, το Delta Restaurant αποδεικνύει ότι αποτελεί μια νέα δύναμη στη γαστρονομική σφαίρα, καταφέρνοντας να βραβευθεί με Δύο Αστέρια MICHELIN Guide Athens και Ένα MICHELIN Green Star for Sustainable Gastronomy.

Η συγκεκριμένη διάκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και τοποθετεί το Delta Restaurant στο 3% μιας εκλεκτής elite εστιατορίων παγκοσμίως, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την πρώτη μόλις αξιολόγηση κρίνεται ένα εστιατόριο άξιο για Δυο Αστέρια MICHELIN και Ένα MICHELIN Green Star.

Εξίσου σημαντικό όμως, είναι και το Green Star, μια διάκριση που συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα και βοηθά τον επισκέπτη να αναγνωρίσει τον ιδιαίτερης αξίας συνδυασμό της υψηλής γαστρονομίας και της δέσμευσης στις αρχές της βιωσιμότητας. Με βασική αρχή μας το «καμία απώλεια, καμία σπατάλη», φροντίζουμε κάθε υλικό να συμμετέχει σε έναν κύκλο που μπορεί να ξεκινάει από τα ορεκτικά, να συνεχίζεται στα κυρίως και να ολοκληρώνεται στα επιδόρπια.

DELTA RESTAURANT - MICHELIN

DELTA RESTAURANT - MICHELIN

Οι διακρίσεις αυτές έρχονται να επιβραβεύσουν την προσπάθεια που γίνεται από τους chef του εστιατορίου Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο να αλλάξουν το ελληνικό γαστρονομικό status quo, τις μοναδικές οινικές επιλογές του Άρη Σκλαβενίτη, που λειτουργούν ως τα απαραίτητα σημεία στίξης ενισχύοντας γεύση και επίγευση, την επιμονή του «Δειπνοσοφιστήριον» των Δημήτρη Χριστοφιλέα, Τάκη Χριστοφιλέα, Διομήδη Καψάλη και Δημήτρη Σκαρμούτσου να επιλέγουν την καινοτομία και το όραμα του Iδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) το οποίο αποτελεί ένα τοπόσημο της σύγχρονης Ελλάδας, έναν δημόσιο χώρο ανοιχτό σε όλους αλλά και πρότυπο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας όσον αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και το αποτύπωμα στο ευρύτερο οικοσύστημα.

Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα με όλο τον κόσμο.

 DELTA RESTAURANT - MICHELIN

Αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό εγχείρημα, ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), δήλωσε σχετικά  «Συγχαρητήρια στους Γιώργο Παπαζαχαρία, Θάνο Φέσκο και όλη την ομάδα του εστιατορίου Delta, καθώς και το Δειπνοσοφιστήριον! Μέσα σε περίπου έναν χρόνο λειτουργίας, και μέσα από αντίξοες συνθήκες, το εστιατόριο κατάφερε να κατακτήσει μία από τις πιο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις στον χώρο, αναδεικνύοντας το Delta σε έναν από τους πιο ξεχωριστούς γαστρονομικούς προορισμούς. Όλοι μας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια που πιστέψαμε και στηρίξαμε αυτήν την προσπάθεια, και που βλέπουμε το όραμα για τη δημιουργία του Delta -που έρχεται να συμπληρώσει την ταυτότητα του ΚΠΙΣΝ ως διεθνούς πρότυπου, περιβαλλοντικά βιώσιμου δημόσιου χώρου- να γίνεται πραγματικότητα, να αναγνωρίζεται και να βιώνεται ως μοναδική γευστική εμπειρία».

DELTA RESTAURANT - MICHELIN

Επίσης η κα. Έλλη Ανδριοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΚΠΙΣΝ δήλωσε «Είμαστε ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι για τον Γιώργο Παπαζαχαρία, τον Θάνο Φέσκο και όλη την ομάδα του Delta για την ιδιαίτερα σημαντική, σε παγκόσμιο επίπεδο, διάκρισή τους. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς και δημιουργικότητας, η οποία απέδωσε τόσο γρήγορα, ανταμείβοντάς τους με δύο αστέρια Michelin. Η συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Δειπνοσοφιστήριον, χάρη στην πρωτοβουλία και τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θεμελιώθηκε πάνω στον στόχο μίας πρωτοποριακής συνάντησης της γαστρονομίας και του πολιτισμού, η οποία συμπληρώνει την ταυτότητα του ΚΠΙΣΝ ως ένα διεθνές πολιτιστικό τοπόσημο. Σήμερα νιώθουμε περισσότερο από ποτέ ότι ο στόχος αυτό επετεύχθη.»

Με ταπεινότητα και αίσθημα ευθύνης αγκαλιάζουμε τη διάκριση αυτή, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το τρίπτυχο «γαστρονομία, βιωσιμότητα, πολιτισμός» και ευελπιστούμε για πολλά χρόνια ακόμα οι «ηλίανθοί» μας να ανθίζουν κάτω από τον γαστρονομικό αττικό ουρανό.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολύνεκρο τροχαίο με φοιτητές: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε σε στάση λεωφορείου (εικόνες)

Κρυφή κάμερα σε δωμάτιο ξενοδοχείου - Καταγγελία από νεαρό ζευγάρι

Χανιά - Πόλο: Viral η αθλήτρια που ταΐζει το μωρό της πριν πέσει στην πισίνα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη – Bart Merci: Οι εκθέσεις μας δεν συμπεριλήφθηκαν στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜΧθες 21:10 | Ειδήσεις

 Τι είπε ο επικεφαλής του Πανεπιστημίου της Γάνδης, για τις προσημειώσεις και τα αίτια της πυρόσφαιρας.

Τραμπ κατά Ευρώπης: Θα υπάρξουν συνομιλίες μόνο αν μας πληρώνουν ετησίως ένα μεγάλο ποσόΧθες 11:24 | Ειδήσεις

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν δεν υπάρξουν οικονομικές αποζημιώσεις τόσο για το παρόν όσο και για το παρελθόν

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – Δομή Σάμου: Τι λένε πηγές για τα κρούσματα υποσιτισμούΧθες 21:30 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν πηγές του αρμόδιου Υπουργείου, για τα «έξι παιδιά από έξι μηνών έως έξι ετών διαγνώστηκαν με υποσιτισμό στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου».

Αναβολικά: Κατασχέθηκαν 8000 χάπια - Aθλητές στο πελατολόγιο σπείρας (βίντεο)Χθες 14:03 | Ειδήσεις

Τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ. Τι άλλο βρέθηκε στην κατοχή των δραστών του κυκλώματος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 8 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα04:55Κυβέρνηση Τραμπ: Διατάχθηκε να φέρει πίσω μετανάστη που απέλασε στο Σαλβαδόρ04:15Εικοσιτετράωρη Γενική Απεργία στις 9 Απριλίου03:30Σεισμός: Νέα στοιχεία για τη Σαντορίνη - Τα πρώτα ευρήματα του ΑΠΘ02:50Τραμπ: Η πώληση ενέργειας στην ΕΕ είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης02:20Γαλλία: Αλεξιπτωτιστής... προσγειώθηκε σε οροφή γηπέδου (βίντεο)01:40Κρήτη: Επιτέθηκε στον ψάλτη με σκεπάρνι και έβρισε την παπαδιά01:10Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Χαμόγελο του Παιδού - "Υγιείς αφετηρίες, ελπιδοφόρο μέλλον"00:30Φεστιβάλ Καννών: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα00:00Τραμπ για Ερντογάν: "Μου αρέσει, του αρέσω και αυτό τρελαίνει τα μέσα ενημέρωσης" 23:47Τραμπ: Έχουμε απευθείας συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα23:33Ελευθέριος Βενιζέλος: Χειροπέδες σε 43χρονο για κλοπές αποσκευών23:20Ζελένσκι: Ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας23:06Παρίσι: Φωτιά σε κέντρο διαλογής απορριμμάτων (βίντεο) 22:53Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη22:39Δασμοί: Η Κομισιόν προτείνει αντίμετρα ύψους 25% σε ορισμένα προϊόντα22:26Καιρός: Παγωνιά, χιόνια, βροχές και βοριάδες την Τρίτη22:12Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – Δομή Σάμου: Τι λένε πηγές για τα κρούσματα υποσιτισμού21:59Κλέμ Μπερκ: Πέθανε ο ντράμερ των Blondie21:45ΗΠΑ: Ματαιώνεται η συνέντευξη Τύπου Τραμπ - Νετανιάχου21:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο