LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 03 Οκτωβρίου 2022 17:07 | Ανανέωση: 03 Οκτωβρίου 2022 19:06

“Οπλο της Αποκάλυψης” - ΝΑΤO: Συναγερμός για ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο με την τορπίλη Poseidon

Εκθεση του ΝΑΤΟ ενημερώνει τα κράτη μέλη του για τον απόπλου του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου Belgorod.

υποβρύχιο Belgorod
Μια έκθεση πληροφοριών του ΝΑΤΟ, που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα Repubblica, αναφέρει ότι το ρωσικό υποβρύχιο k-329 Belgorod είναι εν κινήσει, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν… ο πρωταγωνιστής της δολιοφθοράς του Nord Stream.

«Δεν σχολιάζουμε υποτιθέμενες διαρροές ή λεπτομέρειες πληροφοριών», δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που ερωτήθηκε αν το ΝΑΤΟ έχει πληροφορίες ότι το ρωσικό υποβρύχιο Belgorod μπορεί να θέλει να δοκιμάσει τον πύραυλο Poseidon (Ποσειδώνας) στην Αρκτική Θάλασσα. Είναι γνωστό και ως "Όπλο της Αποκάλυψης".

Το υποβρύχιο βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιούλιο και θα έχει ως αποστολή να δοκιμάσει την υπερτορπίλη Poseidon, μια πυρηνική κεφαλή που μπορεί να ταξιδέψει για 10.000 χιλιόμετρα και εκρήγνυται κοντά στην ακτή προκαλώντας ένα ραδιενεργό τσουνάμι, όπως οι περίφημες «βόμβες του Τσάρου» του Κρουσόφ (δοκιμάστηκαν το 1961). Ο πύραυλος θα μπορούσε να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τα ICBM (όπως το Satan II).

Η είδηση ??της έκθεσης του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει η RAI, που διανεμήθηκε στους συμμάχους υποδηλώνει ότι προετοιμαζόμαστε επίσης για μια πιθανή επιλογή πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία.

«Η ατομική βόμβα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η τελευταία πράξη. Κινδυνεύει με πραξικόπημα», λέει ο πρώην συγγραφέας φαντασμάτων του Abbas Galljamov σε συνέντευξή του στη Repubblica. 

Το υποβρύχιο K-329 Belgorod επέστρεψε στις θάλασσες της Αρκτικής κατά πάσα πιθανότητα για να δοκιμάσει τις τορπίλες Poseidon, με κωδικό «Status-6». Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, έχουν ενεργοποιήσει ένα δίκτυο δορυφόρων για να προειδοποιούν για την εκτόξευση τορπιλών, οι οποίες, σύμφωνα με όσα ανέφερε επίσης το Navalnews , τον Ιούνιο του 2021, όταν ανάβουν οι κινητήρες, καταγράφουν μια πολύ δυνατή ζέστη.

Το υποβρύχιο K-329 Belgorod εγκαινιάστηκε στις 23 Απριλίου 2019, έχει μήκος 184 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα, μπορεί να πλέει υποβρύχια με περίπου εξήντα χιλιόμετρα την ώρα και με αυτονομία χωρίς σύνορα. Υπολογίζεται ότι μπορεί να μείνει 120 ημέρες χωρίς να επιστρέψει στην επιφάνεια.

Ο διοικητής του υποβρυχίου αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η κινητοποίηση των υποβρυχίων έρχεται μετά από μια τηλεοπτική ομιλία στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Πούτιν απείλησε ξανά τη Δύση, διασφαλίζοντας ότι δεν αστειεύεται όταν λέει ότι η χώρα του «θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί το έδαφός της». Κάνοντας έμμεση αναφορά στην πυρηνική του ικανότητα.

Η ανακοίνωση και μόνο της δοκιμής, ωστόσο, έχει επιπτώσεις στη Δύση γιατί αυτή τη στιγμή είναι ένα όπλο για το οποίο δεν υπάρχουν άμυνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή δολοφονία στην Καβάλα: Σκότωσε πρώτα το παιδί για να την τιμωρήσει

Ηλιούπολη: Ηδονοβλεψίας έκλεψε ζευγάρι

Κούγιας: ο Κόκοτας, ο Βοσκόπουλος και το... μουστάκι! (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο