LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Οκτωβρίου 2022 11:23 | Ανανέωση: 03 Οκτωβρίου 2022 11:38

Ακάρ: Ο εξοπλισμός των νησιών σημαίνει έξοδο από τις συμφωνίες Λωζάνης – Παρισίου

Για την άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο, τις «παραβιάσεις» της Ελλάδας και το μεταναστευτικό, αλλά και για την «χείρα» διπλωματίας που απλώνει η Τουρκία στην Ελλάδα μίλησε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.

 Χουλουσί Άκαρ - πτήση - Αιγαίο

«Παρακολουθούμε μέρα νύχτα» την απόφαση για άρση εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσία Ακάρ λέγοντας ότι η Τουρκία είναι δίπλα στους Τουρκοκύπριους και η θέση της είναι η ίδια σήμερα όπως ήταν το ‘74. Ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε ακόμη ότι «ο εξοπλισμός των νησιών με μη στρατιωτικό καθεστώς σημαίνει έξοδο από τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού».

Σε συνέντευξή  του στην τουρκική εφημερίδα Ακσάμ, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι «ο πρώην πρόεδρος μια χώρας υποστηρίζει τη σφαγή της Τριπολιτσάς. Υπάρχουν Αλβανοί, Τούρκοι, Εβραίοι άμαχοι και Ρωμιοί μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν. Ένας που είναι άνθρωπος δεν υπερασπίζεται τη σφαγή». Ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι «οι Έλληνες παρέμειναν υπό Οθωμανική κυριαρχία για 400 χρόνια, αλλά δεν έχασαν τη γλώσσα και τη θρησκεία τους. Τώρα, το ίδιο έθνος, κατηγορεί ένα έθνος που συμπεριφέρθηκε έτσι εδώ και 400 χρόνια, για διώξεις και γενοκτονία! Λένε στον λαό στη Δυτική Θράκη ‘Δεν είστε Τούρκοι’. Στην Αθήνα υπάρχει ένα τζαμί του οποίου το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από ορθόδοξους!».

Ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι «το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης, το άρθρο 14 Παρισίων λένε ότι τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς δεν μπορούν να εξοπλιστούν. Δεν μπορείτε να στρατιωτικοποιήσετε αυτά τα νησιά. Εάν το κάνετε αυτό, σημαίνει ότι αποχωρείτε από τη συμφωνία».

Ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε ακόμη ότι «οι παρενοχλήσεις και οι προκλήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο συνεχίζονται. Λαμβάνουμε μέτρα εναντίον τους. Στις 22 Αυγούστου, ένα αμερικανικό αεροπλάνο πετούσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια αποστολής του ΝΑΤΟ και εμείς τους προστατεύαμε. Ήρθαν τότε ελληνικά αεροπλάνα και μας αναχαίτισαν. Αυτό σημαίνει ‘εχθρική κίνηση’. Το μεταφέραμε στο ΝΑΤΟ. Είπαν: ‘Δεν ξέραμε ότι ήταν τουρκικό αεροπλάνο’. Γελούν και τα κοράκια με αυτό».

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό που έχει συμβεί. Βλέποντάς το αντικειμενικά δουλεύουμε με τέτοιο τρόπο ώστε οι εξελίξεις να είναι πλήρως υπό τον έλεγχό μας. Το πιο σημαντικό μας πρόβλημα είναι ότι οι δυτικές χώρες δεν είναι αντικειμενικές», υποστήριξε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε «παρόλα αυτά, λέμε ‘ειρήνη’, λέμε ‘διάλογο’, λέμε ‘πάρτε το χέρι της ειρήνης απλώσαμε’. Ενώ πιέζουμε τη διπλωματία μέχρι το τέλος, παίρνουμε επίσης κάθε είδους μέτρα στο πεδίο»

Κατηγόρησε την Ελλάδα και για το μεταναστευτικό. «Οι Έλληνες ισχυρίζονται ότι διέσωσαν εκατοντάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο. Ωστόσο, έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων. Οι αιχμάλωτοι τρομοκράτες περιγράφουν λεπτομερώς τον καταυλισμό του Λαυρίου, οι ελληνικές αρχές λένε ότι δεν υπάρχει τέτοιος καταυλισμό» ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ. Υποστήριξε ότι «οι Έλληνες πολιτικοί λένε ψέματα με κάθε ευκαιρία. Προσπαθούν να αμαυρώσουν την Τουρκία. Αυτό έχει γίνει πλέον ασθένεια. Το όνομά του στην ιατρική βιβλιογραφία είναι «Μυθομανία», μια ασθένεια του ψέματος. Τόσο που πιστεύουν και οι ίδιοι

Για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από ΗΠΑ, ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε  «θα δούμε πώς θα είναι η εφαρμογή. Το παρακολουθούμε μέρα νύχτα. Δεν υπάρχει αδυναμία στο προσωπικό, τα όπλα, τα οχήματα, τον εξοπλισμό και τον έλεγχο των συνόρων μας. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να υπάρξει αδυναμία εκεί. Είμαστε μαζί δίπλα στους Τουρκοκύπριους αδελφούς. Η θέση μας είναι η ίδια σήμερα όπως ήταν το ‘74. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή, είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το δίκαιο του εαυτού μας και οι Κύπριοι αδερφοί μας και είμαστε ικανοί για αυτό. Λέμε να πάρετε μάθημα από την ιστορία».

Για την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η διαδικασία προμήθειας λειτουργεί. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε μια νέα αναζήτηση αυτή τη στιγμή. Αλλά διαφορετικά, φυσικά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Πλεύρης: Τον Οκτώβριο οι αποφάσεις για τυχόν επιστροφή τους

Πολυτεχνειούπολη: η εκδρομή του “Εσκο” και το τέλος της συμμορίας (βίντεο)

Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να μην έχουμε αυξήσεις

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΣήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37Super League: Νέο σόου του Λεβαδειακού 19:23ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις – Ο Μητσοτάκης δημιουργεί και επιτείνει το αδιέξοδο19:08"Χάος" στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία (βίντεο)18:54Εύβοια: Μεθυσμένη οδηγός προκάλεσε τροχαίο ατύχημα - Έπεσε με το ΙΧ της σε δύο οχήματα18:40Κρήτη - ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο" δηλώνουν συνήγοροι υπεράσπισης συλληφθέντων18:26«Η ειρήνη δεν απέχει πολύ», δήλωσε ο Ερντογάν μετά από τη συνάντησή του με τον Πούτιν18:13Μαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικός17:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο