LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2022 15:43

Κύπρος - EUNIC: Ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος εξελέγη νέος Πρόεδρος

Ο διακεκριμένος εικαστικός αναδείχθηκε ομόφωνα Πρόεδρος, κατά την πρώτη συνεδρίαση, μετά από τις εκλογές του καλοκαιριού.

Γιώργος Ταξιαρχόπουλος - EUNIC

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας μετά-Covid19 εποχής του EU National Institutes for Culture (EUNIC) Cluster Cyprus, παρόντες ήταν περισσότεροι από 14 εκπρόσωποι Πρεσβειών και Διευθυντές Πολιτιστικών Ινστιτούτων χωρών μελών της ΕΕ, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και ως συμμετέχοντες στην ομάδα συνεργασίας του Κυπριακού cluster, το οποίο συστάθηκε και λειτουργεί από το 2017 με έδρα την Λευκωσία.

Η κρίσιμη αυτή συνεδρίαση, σε συνέχεια της εκλογικής αναμέτρησης που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από τους υποψήφιους και ολοκληρώθηκε στην συγκεκριμένη συνάντηση, ανέδειξε ομόφωνα Πρόεδρο τον κ. Γιώργο Ταξιαρχόπουλο, Αντιπρόσωπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Κύπρο και διεθνώς διακεκριμένο εικαστικό καλλιτέχνη, ενώ, στη θέση Αντιπροέδρου εκλέχθηκε η κ. Σουσάνα Μαρτίνεζ-Βελόν, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του ΕΙΠ κ. Νίκος Κούκης καθώς και όλα τα μέλη του EUNIC Cluster Cyprus, συνεχάρησαν τον νέο Πρόεδρο και άκουσαν τις προγραμματικές του δηλώσεις με ενδιαφέρον, συναινώντας με την ψήφο τους στο ξεκίνημα μιας νέα εποχής για το Κυπριακό cluster, μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού EUNIC Global.

Γιώργος Ταξιαρχόπουλος - EUNIC

Ο ετήσιος σχεδιασμός δράσεων και εκδηλώσεων που παρουσίασε ο νέος Πρόεδρος, δείχνει ενδιαφέρουσα εξωστρέφεια για τον πολιτιστικό συνεργατικό αυτό οργανισμό, ο οποίος φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στα Κυπριακά πολιτιστικά δρώμενα με επίκεντρο την σύγχρονη τέχνη και την αρχαιολογία.

Ο κ. Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, έχει διακριθεί πολλές φορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως εικαστικός για το καλλιτεχνικό και ερευνητικό του έργο. Έχει διατελέσει διευθυντής και στέλεχος στις σημαντικότερες διοργανώσεις τέχνης στην Ελλάδα και υπήρξε σύμβουλος επίσης σε ορισμένες από αυτές εκτός από διοργανωτής. Είναι διεθνώς πιστοποιημένος ειδικός μάνατζερ τέχνης, χειροτεχνίας και πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ, έργα του έχουν εκτεθεί σε σημαντικά μουσεία ανά τον κόσμο και συναντώνται κυρίως σε ιδιωτικές συλλογές. Διατελεί αντιπρόσωπος του ΕΙΠ στην Κύπρο με επιτυχία από τον Φεβρουάριο του 2021 έως σήμερα.

Το EUNIC Global είναι το Ευρωπαϊκό δίκτυο των Πολιτιστικών οργανισμών των οποίων η δραστηριότητα είναι αφιερωμένη στις Πολιτιστικές σχέσεις και την Πολιτιστική διπλωματία. Με τους συνεργάτες του, αναδεικνύει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική συνεργασία σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, στο δίκτυο των 136 clusters που διατηρεί αντλώντας από την διευρυμένη εμπειρία των μελών του από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις συνεργαζόμενες με αυτήν τρίτες χώρες.

Ο οργανισμός EUNIC ιδρύθηκε για να υποστηρίζει έναν εξέχοντα ρόλο του Πολιτισμού στις Διεθνείς Σχέσεις και είναι Στρατηγικός Εταίρος της ΕΕ, ενώ εμπλέκεται ενεργά στον περαιτέρω ορισμό της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πολιτικής. Το EUNIC είναι μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή γνώσεων, τεχνογνωσίας και για την οικοδόμηση δυναμικών σχέσεων χωρητικότητας μεταξύ των μελών και των συνεργατών της.

Ειδήσεις σήμερα:

Sunday Times - Μητσοτάκης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Είναι ώρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Ναυάγιο Liberty: Ο “Αφρικανός Μαρκήσιος” ταυτοποιήθηκε στον βυθό του Αιγαίου (εικόνες)

Μαριάννα Λαζάρου: H μητέρα 6 παιδιών που “πέρασε” στην Ιατρική Σχολή (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δυσβάσταχτο το κόστος θέρμανσης - Με χαρτί και μολύβι συγκρίνουν τις τιμές πετρέλαιου, φυσικού αερίου και ρεύματος23:59Οι πέντε πρώτοι ελληνικοί μικροδορυφόροι εκτοξεύθηκαν και βρίσκονται σε τροχιά (εικόνες)23:44Eurogroup: Πότε θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος23:30Νέα Ιωνία: Διαρρήκτες μπούκαραν με κλεμμένο αυτοκίνητο σε κοσμηματοπωλείο - Έφυγαν με "άδεια" χέρια23:20Μαρινάκης για υποψηφιότητα Πιερρακάκη στο Eurogroup: Η Ελλάδα επέστρεψε23:10Καθηλώνονται 6.000 Airbus μέχρι να αλλάξουν λογισμικό – Επηρεάζονται από την ηλιακή ακτινοβολία23:00Πιερρακάκης: Είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup, γιατί η ιστορία μας είναι ευρωπαϊκή22:50ΥΠΑΑΤ: 11 ερωτοαπαντήσεις για τα 3,7 δισ. ευρώ που καταβάλλονται φέτος στους αγρότες22:40Ρωσία: Οκτώ άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας το 202222:30Ρωσία: Ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ινδία22:20Γερμανία - Μέρτς: O Όρμπαν πηγαίνει στην Ρωσία χώρις εντολή ή συννενόηση με την ΕΕ22:10Μεσολόγγι: Έπεσε κεραυνός κοντά σε θάλαμο στρατοπέδου – Τέσσερις στρατιώτες με ηλεκτροπληξία22:00Europa League-UEFA: 4η επίθεση ο ΠΑΟΚ, ξεχωρίζουν Σφιντέρσκι και Σιώπης21:50"Κόκκινος συναγερμός" για τη λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αττική, Λέρος και Πάτμος21:40Δήμαρχος Ερμιονίδας: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης21:30Δωδώνη: Μαζί με τους ουρανούς άνοιξαν και οι δρόμοι (εικόνες)21:20Ποια μέθοδος θέρμανσης συμφέρει περισσότερο;21:15Κακουργηματική δίωξη σε βάρος της μητέρας που φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την ανήλικη έγκυο κόρης της21:10Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϋ: "Μύρισε" Ελλάδα στο Brighton-Le-Sands21:04ANT1 sports: Δύο νίκες και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά ματς της Πέμπτης20:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο