LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2022 07:26

Ουκρανία: Η Γερμανία στέλνει IRIS-T στο Κίεβο

Το Βερολίνο εξοπλίζει τον ουκρανικό στρατό με το προηγμένο σύστημα IRIS-T, το οποίο ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

αντιαεροπορικά συστήματα IRIS-T

Η Γερμανία θα στείλει το πρώτο από τα τέσσερα προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα IRIS-T στην Ουκρανία τις προσεχείς ημέρες για να την βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιθέσεων των drone, δήλωσε η γερμανίδα υπουργός Αμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ κατά την διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίσκεψής της στην Οδησσό.

Την ώρα που ηχούσαν οι σειρήνες επάνω από το λιμάνι της νότιας Ουκρανίας, η Κριστίν Λάμπρεχτ είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό της Ολέξιι Ρέζνικοφ σε υπόγειο καταφύγιο.

«Σε λίγες ημέρες θα στείλουμε το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T. Είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για την άμυνα κατά των drone», είπε.

Τις τελευταίες ημέρες, η Ουκρανία δέχεται πληθώρα επιθέσεων από καμικάζι drone ιρανικής κατασκευής, με κόστος ανθρώπινες ζωές και καταστροφές υποδομών. Για τα σχέδια του Βερολίνου να στείλει το σύστημα IRIS-T στην Ουκρανία είχε γίνει αρχικά λόγος τον Μάιο.

Το IRIS-T, σύστημα εδάφους - αέρος, κοστίζει 150 εκατομμύρια ευρώ και κατατάσσεται μεταξύ των πλέον προηγμένων στον κόσμο. Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις δεν είναι εξοπλισμένες με το IRIS-T.

Προηγουμένως, κατά την επίσκεψή της στην Μολδαβία, η Κριστίν Λάμπρεχτ δήλωσε κατά την συνάντησή με τον μολδαβό ομόλογό της Ανατόλιε Νοσάτιι ότι οι απειλές της Ρωσίας για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων δεν πρέπει να αποτρέψει τις δυτικές χώρες από το να συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παραλύσουν», είπε.

Η Γερμανία δέχεται πιέσεις να εντείνει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία και με την αποστολή επιθετικών όπλων, όπως σύγχρονα άρματα μάχης τα οποία έχει ανάγκη το Κίεβο για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις. Το Βερολίνο επιμένει ότι τέτοιες κινήσεις «θα κλιμακώσουν την κατάσταση« και επισημαίνει ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει μέχρι στιγμής στείλει στην Ουκρανία πιο σύγχρονα τανκς από εκείνα που διέθεταν στο στοκ τους οι χώρες που ανήκαν στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κοζάνη - Σέρβια: Φωτιά στο Δημαρχείο (εικόνες)

Καύσιμα: το πετρέλαιο κίνησης έγινε πιο ακριβό από την βενζίνη (βίντεο)

Ινδονησία: Δεκάδες νεκροί σε αγώνα ποδοσφαίρου - Παιδιά μεταξύ των θυμάτων (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Χθες 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Χθες 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"Χθες 20:14 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς Κελσίου

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Το Ισραήλ ετοιμάζει την απάντησή τουΧθες 22:16 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συναντηθεί την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι μία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί «την επόμενη εβδομάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο