LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2022 07:26

Ουκρανία: Η Γερμανία στέλνει IRIS-T στο Κίεβο

Το Βερολίνο εξοπλίζει τον ουκρανικό στρατό με το προηγμένο σύστημα IRIS-T, το οποίο ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

αντιαεροπορικά συστήματα IRIS-T

Η Γερμανία θα στείλει το πρώτο από τα τέσσερα προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα IRIS-T στην Ουκρανία τις προσεχείς ημέρες για να την βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιθέσεων των drone, δήλωσε η γερμανίδα υπουργός Αμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ κατά την διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίσκεψής της στην Οδησσό.

Την ώρα που ηχούσαν οι σειρήνες επάνω από το λιμάνι της νότιας Ουκρανίας, η Κριστίν Λάμπρεχτ είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό της Ολέξιι Ρέζνικοφ σε υπόγειο καταφύγιο.

«Σε λίγες ημέρες θα στείλουμε το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T. Είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για την άμυνα κατά των drone», είπε.

Τις τελευταίες ημέρες, η Ουκρανία δέχεται πληθώρα επιθέσεων από καμικάζι drone ιρανικής κατασκευής, με κόστος ανθρώπινες ζωές και καταστροφές υποδομών. Για τα σχέδια του Βερολίνου να στείλει το σύστημα IRIS-T στην Ουκρανία είχε γίνει αρχικά λόγος τον Μάιο.

Το IRIS-T, σύστημα εδάφους - αέρος, κοστίζει 150 εκατομμύρια ευρώ και κατατάσσεται μεταξύ των πλέον προηγμένων στον κόσμο. Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις δεν είναι εξοπλισμένες με το IRIS-T.

Προηγουμένως, κατά την επίσκεψή της στην Μολδαβία, η Κριστίν Λάμπρεχτ δήλωσε κατά την συνάντησή με τον μολδαβό ομόλογό της Ανατόλιε Νοσάτιι ότι οι απειλές της Ρωσίας για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων δεν πρέπει να αποτρέψει τις δυτικές χώρες από το να συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παραλύσουν», είπε.

Η Γερμανία δέχεται πιέσεις να εντείνει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία και με την αποστολή επιθετικών όπλων, όπως σύγχρονα άρματα μάχης τα οποία έχει ανάγκη το Κίεβο για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις. Το Βερολίνο επιμένει ότι τέτοιες κινήσεις «θα κλιμακώσουν την κατάσταση« και επισημαίνει ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει μέχρι στιγμής στείλει στην Ουκρανία πιο σύγχρονα τανκς από εκείνα που διέθεταν στο στοκ τους οι χώρες που ανήκαν στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κοζάνη - Σέρβια: Φωτιά στο Δημαρχείο (εικόνες)

Καύσιμα: το πετρέλαιο κίνησης έγινε πιο ακριβό από την βενζίνη (βίντεο)

Ινδονησία: Δεκάδες νεκροί σε αγώνα ποδοσφαίρου - Παιδιά μεταξύ των θυμάτων (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: "Πραγματικά κοντά" η λύση του πολέμου στην Ουκρανία14:14Αλγερία: Σφοδρό τροχαίο - Αναφορές για 14 νεκρούς14:00Ιωάννινα: Κλειστός από αγρότες, ο κόμβος του αεροδρομίου13:46Νέο Ηράκλειο: 16 χρόνος λήστεψε δύο 12χρονες υπό την απειλή μαχαιριού13:32Λασίθι: Συνελήφθη ανήλικος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλων13:18Γρεβενά: Συνελήφθη 53χρονος-μέλος σπείρας που εξαπατούσε τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες13:04ΗΠΑ: Σεισμός 7 ρίχτερ μεταξύ Αλάσκας και Καναδά12:50Θεσσαλονίκη: Διακοπές κυκλοφορίας στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας12:36Μπλόκα- Αγρότες: Διακοπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Βαφέικων μέχρι τον κόμβο Ιάσμου στην Εγνατία Οδό 12:22Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου - Ένοπλοι αστυνομικοί στο σημείο12:08Βηθλεέμ: Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πολέμου άναψε ξανά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο11:54Ναυάγιο στην Κρήτη: Οι δύο επιζώντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση - Στο ΠΑΓΝΗ οι 17 σοροί11:40Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι σε μπλόκα11:26Σουδάν: Επίθεση με drone - 10 νεκροί άμαχοι11:12Μητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα10:58Νέα αγροτική συνέλευση στη Λάρισα10:44Φάληρο: Σύγκρουση δύο ΙΧ - Οδηγός μπερδεύτηκε και πήγαινε ανάποδα10:30Βόλος: “Κάρφωσε” στα βράχια σκάφος του Λιμενικού10:16Γκίλφοϊλ: Σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα10:02Λαμία: Στα μπλόκα οι αγρότες σε Μπράλο και κόμβο της Θήβας09:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο