LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2022 18:24

Πολυτεχνειούπολη: Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις φοιτητικές εστίες

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η κοινή απάντηση των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ - ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη και την σύλληψη μελών εγκληματικών ομάδων που δρούσαν με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου.

Από κοινού το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξαπολύουν επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα για τις φοιτητικές εστίες.

«Οι εστίες στις οποίες αναφέρεται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στο Πανεπιστήμιο και όχι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ούτε στο Υπουργείο Παιδείας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην κοινή ανακοίνωση των δυο υπουργείων.

Αναλυτικά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν:

«Το κόμμα που κυβέρνησε 4,5 χρόνια αγνοεί ακόμα και τα βασικά: Ότι οι εστίες στις οποίες αναφέρεται η ανακοίνωση του ανήκουν στο Πανεπιστήμιο και όχι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ούτε στο Υπουργείο Παιδείας. Ότι, δε, αιτιάσεις τους για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν εκπλήσσουν κανέναν, δεδομένου ότι δεν είναι οικεία πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ ανάδοχος να επιλέγεται από 3 και πλέον διαφορετικές προσφορές, όταν απαιτείται μόνο μια, και οι ανάδοχοι να εκπληρώνουν κανονικά το έργο, όταν οι δικοί τους τα άφηναν εκκρεμή με τη δική τους αδιαφορία και ανοχή. 

Αλλά ακόμη χειρότερα, εδώ το ίδιο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τελούσε υπό κατάληψη επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για σχεδόν 40 ημέρες! Ο Πρωθυπουργός των «αυταπατών» επιχειρεί από χθες να απεκδυθεί «τα πιστεύω» του στο ζήτημα της ασφάλειας των Πανεπιστημίων, με τρόπο άγαρμπο και υποκριτικό:

Γιατί, πρώτον, ήταν εκείνος που εναντιώθηκε σφόδρα στην νομοθετική ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του Ασύλου, καταψηφίζοντάς την. Γιατί, δεύτερον, ήταν οι βουλευτές του που πρωτοστάτησαν στις διαδηλώσεις κατά των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Γιατί, τρίτον, ήταν η ίδια η νεολαία του κόμματός του που έσπευσε να καταγγείλει την επιχείρηση της Αστυνομίας εντός των εστιών, λίγο πριν από την εξάρθρωση των συμμοριών.

Η εστία επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ορμητήριο εγκληματικότητας και τώρα αποδίδεται στους φοιτητές. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι οι προσπάθειες τις Κυβέρνησης για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια έχουν σήμερα τη στήριξη όλων των Ελλήνων. Γι αυτό και, κουνώντας της το δάκτυλο, προσπαθεί να αποποιηθεί το βαρύ ιδεοληπτικό του παρελθόν. Ευτυχώς για την Ελλάδα και δυστυχώς για  τον κ. Τσίπρα, οι Έλληνες το θυμούνται καλά.»

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ - ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Κεραμέως και Θεοδωρικάκος συνεχίζουν να κάνουν τους ψόφιους κοριούς. Κουβέντα για την ουσία και παιχνίδι με τις λέξεις», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τα ερωτήματα του, αναφέροντας συγκεκριμένα:

  1. «Γιατί δεν έκαναν τίποτα επί τρία χρόνια ενώ γνώριζαν για την εγκληματική δραστηριότητα στη Εστία του Ζωγράφου. Η απάντηση Θεοδωρικάκου ότι υπήρχε καραντίνα και γι' αυτό δεν έδρασε η αστυνομία προκαλεί γέλια και γεννά ερωτήματα. Εκτός και αν πιστεύουν ότι οι εγκληματίες ήταν σε καθεστώς τηλεργασίας.
  2. Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Δέρβος, που είναι στη διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ το οποίο δίνει απευθείας αναθέσεις με ταχύτητα ρεκόρ και ανάμεσα σε αυτές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για φύλαξη, θα μας εξηγήσει πού πάνε όλα αυτά τα χρήματα;
  3. Το φιάσκο με την πανεπιστημιακή αστυνομία που καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση πραγματικών ζητημάτων ασφάλειας θα συνεχιστεί;».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «δυστυχώς για Κεραμέως και Θεοδωρικάκο η τεράστια πλειοψηφία τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και της κοινωνίας έχουν καταλάβει το ναυάγιο τους» και πως «η αστεία σημερινή απάντηση τους, είναι άλλη μία απόδειξη ότι για την τραγική κατάσταση στις φοιτητικές εστίες η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

 Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

«Έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες από τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες και από την κ. Κεραμέως και τον κ. Θεοδωρικάκο ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν:

  1. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επί τρία χρόνια ήξερε για την εγκληματική δραστηριότητα στη Εστία του Ζωγράφου και δεν έκανε απολύτως τίποτα αφήνοντας τους φοιτητές των λαϊκών οικογενειών είτε εκτός εστιών είτε εκτεθειμένους σε κίνδυνο.
  2. Οι εστίες δεν υπάγονται στα πανεπιστήμια, δεν διέπονται από κανένα καθεστώς ασύλου, αλλά υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Άρα ουδεμία σχέση έχουν όσα συμβαίνουν με την συζήτηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία, όπως επιχειρεί να εμφανίσει κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ.
  3. Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ διορισμένος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο κ. Κώστας Δέρβος, ο οποίος σύμφωνα με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ κάνει απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ το μήνα για υπηρεσίες φύλαξης για να είναι τελικά οι φοιτητικές εστίες στο έλεος των κακοποιών.

Θα περιμένουμε έστω και τώρα μια απάντηση. Όσο κρύβονται και δεν απαντούν τόσο θα επιβεβαιώνουν ότι και για την τραγική κατάσταση στις φοιτητικές εστίες η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ειδήσεις σήμερα:

Σταμάτης Κόκοτας, ο bon viver του ελληνικού τραγουδιού

Ανατροπή: Πήρε την επιμέλεια των παιδιών του πατέρας που δικαζόταν για αρπαγή

Μιλγουόκι: Γάζωσε την γυναίκα του μπροστά στα παιδιά τους (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της ΑθήναςΣήμερα 23:10 | Ειδήσεις

«Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών αυτοδικαίως απορρίπτονται» αντέτειναν διπλωματικές πηγές της Αθήνας.

Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρεςΣήμερα 19:37 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ουκρανού Προέδρου.

Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"Σήμερα 19:50 | Ειδήσεις

Ένας από τους κακοποιούς φέρεται να εκβίασε τηλεφωνικά 10χρονο παιδί, προκειμένου να του παραδώσει χρήματα και κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι.   

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοιΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, έχει ασκηθεί βαρυτατη ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονος που πέταξε πέτρα σε λεωφορείο23:32«Κατάπιε» και την Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός με 103-8223:18Απειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της Αθήνας23:04Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κατατάσσεται σε εκείνες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη22:50Έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στην Αττική και τα μεταπωλούσαν στην Αλβανία - Οκτώ συλλήψεις 22:36Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών22:22Παναθηναϊκός: Τραυματίστηκε ο Οσμάν στο πρώτο δεκάλεπτο με την Ντουμπάι22:08Δήμος Αθηναίων: Νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια – Τι αλλάζει21:54Συνελήφθη ένας άνδρας για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και θρησκευτικών εικόνων21:40Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί και προκάλεσε ζημιές στο όχημα21:26Αποκλειστικό ΑΝΤ1: "Σπάει" τη σιωπή του ο υπαρχηγός του κυκλώματος καζίνο21:12Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρες20:58ΟΠΕΚΕΠΕ - Η Ρίτσα Μπιζόγλη στον ΑΝΤ1 για τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη"20:48Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"20:10Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε από τους πρώτους οδηγούς που δέχονται ψηφιακό πρόστιμο 19:56Βορίζια: Την Παρασκευή η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ο 23χρονος19:42Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν 12 κιλά κάνναβης προσποιούμενοι ταξιτζή και πελάτη19:28ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από COVID-19 και 162 νέες εισαγωγές 19:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο