LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2022 16:16 | Ανανέωση: 01 Οκτωβρίου 2022 17:03

Νίκος Παππάς: Πότε ξεκινά η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ο πρώην υπουργός Επικρατείας και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

 Νίκος Παππάς - Βουλή

Στις 18 Νοεμβρίου 2022 θα ξεκινήσει το ειδικό δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, αναφορικά με τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, προκειμένου να μπορέσει να λάβει μέρος η εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα.

Ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει την πλημμεληματική κατηγορία της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου που εκδόθηκε το καλοκαίρι υιοθέτησε το σκεπτικό της σχετικής πρότασης που είχε προηγηθεί από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι  ο πρώην υπουργός είχε λειτουργήσει με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με βάσει τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και της πολυφωνίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020 μετά από καταγγελίες του ίδιου του Χρήστου Καλογρίτσα. «Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε μιλήσει για εικονική συναλλαγή με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC, καθ’ υπόδειξη του Νίκου Παππά, ώστε η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Η σχετική μήνυση που είχε υποβάλει στο πλαίσιο της αντιδικίας του με τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία ερευνήθηκε τόσο από την τακτική δικαιοσύνη όσο και από τη Βουλή, βάσει το νόμου περί ευθύνης υπουργών. Συστάθηκε προανακριτική επιτροπή και στη συνέχεια το κοινοβούλιο άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην Υπουργού για παράβαση καθήκοντος και η υπόθεση έφτασε στο δικαστικό συμβούλιο του ειδικού δικαστηρίου.

Ο Νίκος Παππάς αρνείται την κατηγορία.


Ειδήσεις σήμερα:

Σταμάτης Κόκοτας, ο bon viver του ελληνικού τραγουδιού

Ανατροπή: Πήρε την επιμέλεια των παιδιών του πατέρας που δικαζόταν για αρπαγή

Μιλγουόκι: Γάζωσε την γυναίκα του μπροστά στα παιδιά τους (βίντεο)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο