LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2022 10:10

Χειροπέδες σε απατεώνες με πλούσια δράση σε όλη την Ελλάδα

Μεγάλη σπείρα απατεώνων εξάρθρωσαν οι Αρχές. Η δράση και η λεία της οργάνωσης.

Σύλληψη - χειροπέδες

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που όπως διαπιστώθηκε διέπραξε συνολικά 33 απάτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη λεία τους να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, έδωσαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Πέλλας, μετά από πολύμηνη έρευνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών ανδρών, αρχηγικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης και ακόμη 37 συνεργών τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι προαναφερόμενοι δράστες συνέστησαν δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό να αποκομίζουν παράνομο οικονομικό όφελος, εξαπατώντας πολίτες και επιχειρήσεις.

Ως προς την μεθοδολογία τους, τα αρχηγικά μέλη διαπιστώθηκε ότι αναρτούσαν στο διαδίκτυο εικονικές αγγελίες πώλησης αγροτικών κυρίως οχημάτων, μέσω των οποίων αποσπούσαν χρηματικά ποσά δήθεν ως προκαταβολές, από παθόντες που εκδήλωναν ενδιαφέρον. Επίσης προφασιζόμενοι λογιστικές διαδικασίες κατά την αγοραπωλησία, έστελναν στα θύματά τους πλαστά αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων και ζητούσαν να επιστρέψουν τα αντίστοιχα ποσά σε λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διαπιστώθηκε ότι τηλεφωνούσαν σε επιχειρήσεις με πρόσχημα την παραγγελία προϊόντων και έστελναν πλαστά αποδεικτικά μεταφοράς μεγαλύτερων χρηματικών ποσών, από αυτά που είχαν συμφωνηθεί για την αγορά των προϊόντων. Στη συνέχεια ζητούσαν να τους επιστραφεί η διαφορά του ποσού, ισχυριζόμενοι ότι εκ παραδρομής κατέθεσαν περισσότερα χρήματα.

Κατά την δράση τους, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλήθος τραπεζικών λογαριασμών, που τους είχαν παραχωρήσει συνεργοί τους (money mules), έναντι χρηματικού ανταλλάγματος και στους οποίους μεταφέρονταν τα χρήματα που αποσπούσαν από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

33 απάτες από τον Αύγουστο 2020 έως και τον Φεβρουάριο 2021

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2020 έως και τον Φεβρουάριο του 2021, οι συμμετέχοντες στην εγκληματική οργάνωση, διέπραξαν συνολικά 33 απάτες σε βάρος πολιτών και επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα οκτώ σε περιοχές της Πέλλας, έξι της Θεσσαλονίκης, από τρεις σε Αττική, Δυτική Ελλάδα, Κυκλάδες και Ιόνιους Νήσους, από δύο σε Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη και μία στην Χαλκιδική. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε αρμοδίως.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό φονικό στην Καβάλα - Δράστης: “Εδώ αρχίζει η αγάπη μας και εδώ τελειώνει”

Μιχαηλίδου: Ποιοι θα πάρουν το έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα

“Αγιά Σοφιά”: Η ΑΕΚ γύρισε στο σπίτι της - Συγκινητική η τελετή εγκαινίων (εικόνες)

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπήΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η παρέμβαση της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, Άννυς Ζιώγα, η οποία εμφανίστηκε από την αίθουσα σύνταξης, βουρκωμένη.

Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μαςΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για τον αγαπημένο φίλο του και συνεργάτη, Γιώργο Παπαδάκη.

Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωσηΧθες 21:57 | Ειδήσεις

Με βαθιά θλίψη η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά το αγαπημένο και ιστορικό της μέλος, Γιώργο Παπαδάκη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κινηματογραφική καταδίωξη στον Πειραιά09:56H Mαρία Μπαλοδήμου αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Δεν το πίστευα...Έλεγα είναι fake news09:42Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας09:28Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/109:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από σήμερα το πρόγραμμα δρομολογίων09:00ΑΑΔΕ: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το 202608:43Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί του Κραν Μοντανά08:15Ουκρανία: Δυο άμαχοι νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας08:06O γιος του Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο07:52Καλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπή07:38Αίτημα Κωνσταντοπούλου στον Κακλαμάνη για σύγκληση της Βουλής, μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα07:24Νιγηρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από ανατροπή σκάφους07:10Απειλές Τραμπ κατά Κολομβίας: Οι ΗΠΑ κυβερνούν τη Βενεζουέλα06:56Δανία - Γροιλανδία: Η πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις απειλές06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Ιανουαρίου 06:28Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα06:14Ολυμπιακός: Μια ανάσα από το λιμάνι ο Ταιρίκ Τζόουνς23:59Ιωάννινα - Μπλόκα: Νέα κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες του νομού23:48ΗΠΑ- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης 23:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο