LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2022 15:50 | Ανανέωση: 30 Σεπτεμβρίου 2022 16:10

Πούτιν: Ο λαός αποφάσισε, η Ρωσία έχει 4 νέες περιοχές

Ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση και ζητά τώρα συνομιλίες με την Ουκρανία. Τι είπε στη φιέστα  που διοργάνωσε.

AP - Πούτιν
Τα διατάγματα προσάρτησης των τεσσάρων κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία,
υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ενημέρωσε ο ίδιος στη διάρκεια της φιέστας που έχει ετοιμάσει για τον σκοπό αυτό.

«Οι πολίτες στις περιοχές της Ουκρανίας έκαναν τις επιλογές τους, υπογράψαμε την προσάρτησή τους και ελπίζουμε το κοινοβούλιο να την κάνει αποδεκτή. Εξάλλου, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, προβλέπεται στον χάρτη του ΟΗΕ. Εδώ μάχονταν οι προπαππούδες μας. Όλοι εκείνοι που θέλουν να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν, είναι θύματα των απάνθρωπων ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου. Θα φτιάξουμε τις υποδομές και θα αυξήσουμε την ασφάλεια, ώστε να αισθανθούν οι πολίτες την πλήρη υποστήριξη της μητέρας Ρωσίας. Δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, θα γίνουν Ρώσοι πολίτες. Η απόφαση του 1991 δεν βασίστηκε στην επιθυμία των πολιτών. Η Ρωσία δεν έχει βλέψεις για την αναβίωση της ΕΣΣΔ» ανέφερε στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πούτιν είπε πως «είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις με την Ουκρανία. Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως όλες τις εχθροπραξίες, τον πόλεμο που εξαπέλυσε το 2014 και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το Κίεβο πρέπει να σεβαστεί την επιλογή των πολιτών σε Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη ειρήνη».

Ο Ρώσος πρόεδρος επιτέθηκε εκ νέου στη Δύση, λέγοντας: «Η Δύση ψάχνει μια νέα ευκαιρία για να αποδυναμώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία. Υπάρχει όμως μια τόσο σπουδαία χώρα και αυτό δεν το υπολογίζουν. Η Δύση θέλει να κάνει τη Ρωσία μια αποκία, αλλά εμεις θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Είναι σημαντικό για τη Δύση οι χώρες να παραδώσουν την κυριαρχία τους για χάρη των ΗΠΑ. Οι υποσχέσεις τους για μη επέκταση του ΝΑΤΟ ήταν ένα ψέμα. Κάνουν υβριδικό πόλεμο εναντίον μας, θέλουν να διαλύσουν τον πολιτισμό μας».

AP - Ουκρανία - Ζαπορίζια - βομβαρδισμός

Παρέδωσε το σχέδιο προσάρτησης στη Δούμα

Νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κοινοποίησε νωρίτερα σήμερα στη Δούμα τις αιτήσεις και το σχέδιο των περιφερειών Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζιας και Χερσώνας για την προσάρτησή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοινοποίησε στην Κρατική Δούμα τις αιτήσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, της περιοχής της Ζαπορίζια και της περιοχής της Χερσώνας να τις δεχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία ως νέα υποκείμενα», ανέφερε ο Βολοντίν στο κανάλι της Κρατικής Δούμας στο Telegram.

Αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει η «φιέστα» στο Κρεμλίνο για την τελετή για την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, μετά το ψευδοδημοψηφίσματα, παρουσία του Ρώσου υπουργού άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αντιπροέδρου του συμβουλίου ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στη Μόσχα βρίσκονται οι ρωσόφιλοι επικεφαλής του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν και του Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέκνικ, καθώς και οι διορισμένοι από τους Ρώσους επικεφαλής της διοίκησης της Χερσώνας, Βλαντιμίρ Σάλντο και της Ζαπορίζια, Γεβγάνι Μπαλίτσκι, τους οποίους υποδέχτηκε ο Πούτιν ο οποίος υπέγραψε και τα διατάγματα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αττική Οδός - Τροχαίο: νεκρός αστυνομικός οδηγός μηχανής

ΗΠΑ: ελάφι έκανε... τεράστιο άλμα πάνω από αυτοκίνητο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ηλεία: Νεκρό το παιδί που έπεσε σε χαράδραΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Σε πεζοπορία που εξελίχθηκε σε εφιάλτη, ένα 4χρονο παιδί έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε χαράδρα μαζί με τον πατέρα του.

Ζελένσκι: Θα περιμένω τον Πούτιν στην Τουρκία την ΠέμπτηΣήμερα 20:42 | Ειδήσεις

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι η Ουκρανία αναμένει να τεθεί από αύριο Δευτέρα σε ισχύ η πλήρης κατάπαυση του πυρός, η οποία θα παράσχει την απαιτούμενη βάση για τη διπλωματία.

Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: "Τι έκανα, τι έκανα;" φώναζε ο πατέρας που σκότωσε τον 45χρονο γιο τουΣήμερα 16:09 | Ειδήσεις

Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται αυτή την ώρα στο διαμέρισμα επί της οδού Αδανών.

Καλλιτέχνες ξεσηκώνονται κατά της τεχνητής νοημοσύνηςΣήμερα 20:21 | Ειδήσεις

Καλλιτέχνες στέλνουν επιστολή στον Κιρ Στάρμερ και ζητούν προστασία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νότιο Σουδάν - ΟΗΕ: Οι συγκρούσεις εμποδίζουν τη βοήθεια να φτάσει σε 60.000 υποσιτισμένα παιδιά23:35Ο Πάπας Λέων 14ος κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις για “όχι άλλους πολέμους” (εικόνες)23:22Ο ΠΑΟΚ κράτησε την τρίτη θέση με το 1-0 επί της ΑΕΚ 23:05Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου22:45Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί έδειξε τον δρόμο για το νταμπλ22:27Βρετανία: Ροζ σκάνδαλο στο Πολεμικό Ναυτικό22:08Youth Pass: Πάνω από 147000 αιτήσεις για νέους 18 και 19 ετών - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι21:52Γάζα: Συνομιλίες μεταξύ Χαμάς και ΗΠΑ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας 21:37Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα21:20ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 16 Μαΐου 21:02Ζελένσκι: Θα περιμένω τον Πούτιν στην Τουρκία την Πέμπτη20:46Καλλιτέχνες ξεσηκώνονται κατά της τεχνητής νοημοσύνης20:32Τραμπ: Αμφιβάλω ότι η Ουκρανία θα καταλήξει σε συμφωνία με τον Πούτιν 20:15Ταξί: Διαμαρτυρίες για πλαστές πινακίδες και φουσκωμένες ταρίφες20:00Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις σε νυχτερινό κέντρο για παράβαση του νόμου περί όπλων19:43Αγρίνιο: Ποινική δίωξη για τους θανάτους 40 ασθενών στη ΜΕΘ την περίοδο της πανδημίας19:26Τζούντο: “Χάλκινος” ο Τσελίδης στο Καζακστάν19:11Θρήνος στη Μονακό: 17χρονος αθλητής σκοτώθηκε σε τροχαίο18:54Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης: Τι είπαν στις απολογίες τους οι 12 από τους 28 συλληφθέντες18:42Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρό το παιδί που έπεσε σε χαράδρα18:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο