LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2022 12:16 | Ανανέωση: 29 Σεπτεμβρίου 2022 12:23

Τσαβούσογλου: Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα καθώς η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά

Επανέρχεται η Τουρκία, αυτήν τη φορά, διά μέσου του Υπουργού Εξωτερικών της, απειλώντας εμμέσως την Ελλάδα.

Φυλάκιο - Αγαθονήσι

«Η μεταφορά αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά της Λέσβου και της Σάμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι αντιδράσεις μας απέναντι στις ελληνικές προκλήσεις θα είναι συνεχείς. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα όσο η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

«Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά αντίθετα με το διεθνές δίκαιο, εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, κι εμείς θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα

Από την άλλη, γνωρίζετε ότι οι ΗΠΑ έχουν αφήσει την ουδέτερη στάση τους και κάνουν βήματα υπέρ της Ελλάδας. Στο παρελθόν ακολουθούσαν ισορροπημένη πολιτική. Επιπλέον έχουν άρει το εμπάργκο όπλων τους στην νότια Κύπρο. Επομένως κι εμείς θα κάνουμε τις αναγκαίες ενισχύσεις. Για να διασφαλίσουμε τα δικά μας συμφέροντα και την ασφάλειά μας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, αλλά και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα κάνουμε τα αναγκαία βήματα με αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας είχε ανακοινώσει, μετά από τετράωρη συνεδρίαση με θέμα την Ελλάδα, ότι, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να προστατεύσει τα δικαιώματά της. Τόσο στην ανακοίνωση που ακολούθησε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, όσο και διά στόματος Ερντογάν στη συνέχεια, εκτός της Ελλάδας, κατηγορήθηκαν και οι ΗΠΑ για υποστήριξή μας, αλλά και για την άρση του εμπάργκο για πώληση όπλων στην Κύπρο.

Οι απαντήσεις στην Τουρκιά ήρθαν αρχικά από το Υπουργείο Εξωτερικών, που ξεκαθάρισε ότι, «η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, αν χρειαστεί», τονίζοντας ότι, δεν είναι Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli). Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας», όσο και διά στόματος Πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα, κατά την ονοματοδοσία της νέας πυραυλακάτου «Βλαχάκος» ότι, «τα σύνορα της Ελλάδας έχουν γαλάζιο και όχι γκρίζο χρώμα», ξεκαθαρίζοντας πως, «όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται, δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα, δεν έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί».

Παρέμβαση έκανε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επαναλαμβάνοντας ότι, «η κυριαρχία των ελληνικών νησιών είναι αδιαπραγμάτευτη».

«Η τελευταία συνάντηση που είχαμε με την Γερμανίδα ΥΠΕΞ στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν μια καλή συνάντηση. Διότι ήταν σε μια προσέγγιση που υπερασπίζονταν πλήρως τις ελληνικές θέσεις και τόλμησε να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Τουρκίας. Της δώσαμε το απαραίτητο μάθημα. Στη συνέντευξη Τύπου, με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δείξαμε το δίκιο μας», είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών εκτοξεύοντας πυρά προς τη Γερμανία, ενώ επαναφέρονται το προσφυγικό, σημείωσε πως «ενώ είμαστε μια υποδειγματική χώρα στον κόσμο με την ανθρωπιστική μας προσέγγιση, για παράδειγμα, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους στη μέση της θάλασσας με τη βοήθεια της Frontex υπό την εποπτεία της ΕΕ, η κακομεταχείριση των μεταναστών σε πολλά μέρη του κόσμου είναι πραγματικά ντροπιαστική. Δεν λέω ότι πρέπει να έρθουν σε εμάς, αμέσως το ερμηνεύουν διαφορετικά [σσ. ενν. η Τ/αντιπολίτευση]. Αλλά είναι και δικό μας καθήκον να το διαχειριστούμε αυτό».


Ειδήσεις σήμερα:

Πλαφόν στην τιμή σε καυσόξυλα και πέλλετ

Σέρρες: Βρέθηκαν οι δράστες της “χρυσής” διάρρηξης

Καισαριανή: Ανήλικος μαχαίρωσε 16χρονο έξω από σχολείο


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Τουλάχιστον 10 νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς στην παραλία Μπόνταϊ (βίντεο)Σήμερα 11:58 | Ειδήσεις

Στο σημείο πραγματοποιούταν εκδήλωση της εβραϊκής κοινότητας με αφορμή την πρώτη νύχτα της γιορτής Χάνουκα.

ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο BrownΣήμερα 10:15 | Ειδήσεις

Επτά από τους εννέα τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, ενώ δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα την ΚυριακήΣήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι σήμερα ανοιχτά, από τις 11:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:43Μετρό - Γραμμή 4: Προτεραιότητα η επέκταση προς Γλυφάδα - Αναλυτικά οι νέες επεκτάσεις12:29Μακελειό στο Σίδνεϊ: Τουλάχιστον 10 νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς στην παραλία Μπόνταϊ (βίντεο)12:15Ηράκλειο: Συνελήφθησαν τρία νεαρά κορίτσια για κλοπή από εμπορικό κατάστημα12:01Λακωνία: Επιχείρηση διάσωσης 13χρονης που έπεσε σε πηγάδι με 7 μέτρα νερό! (εικόνες)11:47Αυστραλία: Πυροβολισμοί σε παραλία του Σίδνεϊ - Δύο συλλήψεις, αναφορές για τραυματίες (βίντεο)11:33Μενίδι: Ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν τραυματία11:19Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που αγνόησε τις κατεβασμένες μπάρες ενώ πλησίαζε τρένο11:05Βουλή: Τρίτη ημέρα συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 202610:50ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο Brown10:35Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτηση10:21Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή10:07Γερμανία: Σχεδίαζαν επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας - Αναζητούνται τα κίνητρα09:53Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου - "Εδώ στην κυριολεξία σώζουμε ζωές" (εικόνες)09:38Κολωνός: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο09:24ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφτασαν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες από την Κρήτη (εικόνες)09:10Βλάβη σε αγωγό στην Πανόρμου - Ο δρόμος έγινε... καφέ ποτάμι (βίντεο)08:56ΗΠΑ: 'Ενοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Brown - Τουλάχιστον δύο νεκροί (βίντεο)08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Δεκεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο