LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2022 12:16 | Ανανέωση: 29 Σεπτεμβρίου 2022 12:23

Τσαβούσογλου: Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα καθώς η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά

Επανέρχεται η Τουρκία, αυτήν τη φορά, διά μέσου του Υπουργού Εξωτερικών της, απειλώντας εμμέσως την Ελλάδα.

Φυλάκιο - Αγαθονήσι

«Η μεταφορά αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά της Λέσβου και της Σάμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι αντιδράσεις μας απέναντι στις ελληνικές προκλήσεις θα είναι συνεχείς. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα όσο η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

«Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά αντίθετα με το διεθνές δίκαιο, εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, κι εμείς θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα

Από την άλλη, γνωρίζετε ότι οι ΗΠΑ έχουν αφήσει την ουδέτερη στάση τους και κάνουν βήματα υπέρ της Ελλάδας. Στο παρελθόν ακολουθούσαν ισορροπημένη πολιτική. Επιπλέον έχουν άρει το εμπάργκο όπλων τους στην νότια Κύπρο. Επομένως κι εμείς θα κάνουμε τις αναγκαίες ενισχύσεις. Για να διασφαλίσουμε τα δικά μας συμφέροντα και την ασφάλειά μας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, αλλά και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα κάνουμε τα αναγκαία βήματα με αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας είχε ανακοινώσει, μετά από τετράωρη συνεδρίαση με θέμα την Ελλάδα, ότι, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να προστατεύσει τα δικαιώματά της. Τόσο στην ανακοίνωση που ακολούθησε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, όσο και διά στόματος Ερντογάν στη συνέχεια, εκτός της Ελλάδας, κατηγορήθηκαν και οι ΗΠΑ για υποστήριξή μας, αλλά και για την άρση του εμπάργκο για πώληση όπλων στην Κύπρο.

Οι απαντήσεις στην Τουρκιά ήρθαν αρχικά από το Υπουργείο Εξωτερικών, που ξεκαθάρισε ότι, «η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, αν χρειαστεί», τονίζοντας ότι, δεν είναι Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli). Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας», όσο και διά στόματος Πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα, κατά την ονοματοδοσία της νέας πυραυλακάτου «Βλαχάκος» ότι, «τα σύνορα της Ελλάδας έχουν γαλάζιο και όχι γκρίζο χρώμα», ξεκαθαρίζοντας πως, «όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται, δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα, δεν έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί».

Παρέμβαση έκανε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επαναλαμβάνοντας ότι, «η κυριαρχία των ελληνικών νησιών είναι αδιαπραγμάτευτη».

«Η τελευταία συνάντηση που είχαμε με την Γερμανίδα ΥΠΕΞ στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν μια καλή συνάντηση. Διότι ήταν σε μια προσέγγιση που υπερασπίζονταν πλήρως τις ελληνικές θέσεις και τόλμησε να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Τουρκίας. Της δώσαμε το απαραίτητο μάθημα. Στη συνέντευξη Τύπου, με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δείξαμε το δίκιο μας», είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών εκτοξεύοντας πυρά προς τη Γερμανία, ενώ επαναφέρονται το προσφυγικό, σημείωσε πως «ενώ είμαστε μια υποδειγματική χώρα στον κόσμο με την ανθρωπιστική μας προσέγγιση, για παράδειγμα, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους στη μέση της θάλασσας με τη βοήθεια της Frontex υπό την εποπτεία της ΕΕ, η κακομεταχείριση των μεταναστών σε πολλά μέρη του κόσμου είναι πραγματικά ντροπιαστική. Δεν λέω ότι πρέπει να έρθουν σε εμάς, αμέσως το ερμηνεύουν διαφορετικά [σσ. ενν. η Τ/αντιπολίτευση]. Αλλά είναι και δικό μας καθήκον να το διαχειριστούμε αυτό».


Ειδήσεις σήμερα:

Πλαφόν στην τιμή σε καυσόξυλα και πέλλετ

Σέρρες: Βρέθηκαν οι δράστες της “χρυσής” διάρρηξης

Καισαριανή: Ανήλικος μαχαίρωσε 16χρονο έξω από σχολείο


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντεςΣήμερα 16:38 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών.

Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθειαΣήμερα 17:08 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τους ενθάρρυνε να καταλάβουν τους ιρανικούς θεσμούς.

"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένηΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

«Δεν το περίμενα ότι θα ήταν 16 χρονών, εγώ νόμιζα ότι είναι φοιτήτρια και ότι έχει κάποια φίλη εκεί».

Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της ΝίκαιαςΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένεται να αποφασιστούν, στη νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Δικαστής πυροβολήθηκε από τον πρώην σύζυγό της μέσα σε δικαστική αίθουσα18:14Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση18:04ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ17:57Πύργος: Άνδρας τραυμάτισε την σύζυγο του στο λαιμό με μαχαίρι - Απειλούσε να βάλει τέλος στην ζωή του17:54Μεσολόγγι: Ανετράπη τρακτέρ σε ρέμα - Χωρίς τις ασθήσεις του ο οδηγός 17:44Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθεια17:34Αθήνα: Συνελήφθη 49χρονος για παιδική πορνογραφία - Κατείχε και είχε πρόσφορα για διαμοιρασμό τουλάχιστον 176 αρχεία17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:14Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας17:04ΝΑΤΟ στον ANT1: Η ασφάλειά μας βασίζεται στη συλλογική άμυνα16:54Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες16:44Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς…σκι την περίοδο των εορτών - Αναμονή για χιόνι και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο16:34Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού16:20Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία ταξί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας – Ζητούν παράταση της ηλεκτροκίνησης μετά το 203016:06ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής προτείνει να γίνει η Γροιλανδία η 51η αμερικανική πολιτεία15:52Κοζάνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό15:38Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών15:24Παναθηναϊκός: Καθοριστικό το επόμενο 48ωρο για την μεταγραφή του Αντίνο15:09"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένη14:55Έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες14:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο