LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2022 11:19 | Ανανέωση: 29 Σεπτεμβρίου 2022 11:32

Πλαφόν στην τιμή σε καυσόξυλα και πέλλετ

Κατατέθηκε η σχετική τροπολογία από το υπουργείο Ανάπτυξης Τι προβλέπει.

καυσόξυλα - ξύλα

Διοικητικά μέτρα για την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας στην αγορά της καύσιμης ξυλείας που προορίζεται για τη θέρμανση των καταναλωτών και συγκεκριμένα ανώτατο όριο (πλαφόν) στο περιθώριο μικτού κέρδους των επιχειρήσεων και παρακολούθηση των αποθεμάτων, προβλέπονται σε τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τίθεται ανώτατο όριο (πλαφόν) στο περιθώριο μικτού κέρδους των επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε όλα τα στάδια της διακίνησης και πώλησης στερεών καυσίμων, και ιδίως καύσιμης ξυλείας, που προορίζονται για τη θέρμανση των καταναλωτών. Το ανώτατο επιτρεπτό περιθώριο μικτού κέρδους για κάθε επιχείρηση είναι το αντίστοιχο περιθώριο κέρδους με το οποίο η επιχείρηση λειτουργούσε κατά το χρονικό διάστημα πριν από την 1.11.2021 οπότε και η ζήτηση για καύσιμη ξυλεία ήταν αντίστοιχα υψηλή ενώ παράλληλα δεν είχε ακόμα ξεσπάσει η γεωπολιτική κρίση που προκλήθηκε από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Παράλληλα, θεσπίζεται το μέτρο της παρακολούθησης των αποθεμάτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης καυσόξυλων, πέλλετ, μπρικετών και προσανάμματος προκειμένου, αφ' ενός η Πολιτεία να έχει άμεση εποπτεία επί των διαθέσιμων στην αγορά ποσοτήτων ξυλείας που προορίζεται για καύση, αφ' ετέρου να είναι δυνατός ο άμεσος εντοπισμός των επιχειρήσεων που επιλέγουν να διακρατούν υψηλά αποθέματα ξυλείας, χωρίς να τα διοχετεύουν στην αγορά, προκειμένου να επωφεληθούν από πιθανή αύξηση των τιμών που θα προκληθεί είτε ως αποτέλεσμα φημολογίας είτε ως αποτέλεσμα δόλιας δημιουργίας τεχνητών ελλείψεων.

Η μη υποβολή ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης επισύρει την αθροιστική επιβολή κυρώσεων ως εξής:

  • κατάσχεση των αναφερόμενων ειδών στο βαθμό που δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν δηλωθεί ανακριβώς
  • και διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 - 100.000 ευρώ, ανάλογα την βαρύτητα της παράβασης.

Ειδήσεις σήμερα:

Λήμνος: τουρίστες πλήρωσαν με χαρτονομίσματα φωτοτυπίες

Αμαλιάδα: Μωρό κατάπιε μπαλάκι (εικόνες)

Καισαριανή: Ανήλικος μαχαίρωσε 16χρονο έξω από σχολείο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΣήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο