LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2022 22:36

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία στέλνει το “Yunus” στην Λέσβο - Στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος

Με νέα παράνομη NAVTEX, προκαλεί η Άγκυρα, βγάζοντας ερευνητικό σκάφος δυτικά της Λέσβου. Σε πλήρη ετοιμότητα ο ελληνικός στόλος.

AP - Ελλάδα - Τουρκία - Πολεμικό Ναυτικό

Με την Τουρκία να προσπαθεί να προκαλέσει με κάθε τρόπο κρίση στο Αιγαίο, η Άγκυρα εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία, σε μια σειρά προκλητικών κινήσεων που ταράζουν περαιτέρω τα νερά των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άγκυρα βγάζει από την, Πέμπτη (29/09) στην περιοχή δυτικά της Λέσβου το ερευνητικό Yunus, με την περιοχή να είναι δεσμευμένη από την παράνομη NAVTEX έως και τις 5 Οκτωβρίου.

Το βράδυ της Τετάρτης, με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Ερντογάν, με θέμα την Ελλάδα, αναφέρεται:

«Δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς καλούνται να λειτουργήσουν με σύνεση.

Μετά το τέλος του συμβουλίου, ο τούρκος πρόεδρος, σε συνέντευξή του συνέχισε την εμπρηστική ρητορική, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «Ελλάδα και Τουρκία δεν μπορούν να συγκριθούν στο ΝΑΤΟ» και συνέχισε «Είμαστε στο top 5 του ΝΑΤΟ. Είμαστε μια χώρα που είναι τόσο σημαντική στο ΝΑΤΟ, τόσο με τις πληρωμές που κάνουμε όσο και με τις χερσαίες δυνάμεις. Είναι απαράδεκτο για τις ΗΠΑ να στέλνουν τόσα όπλα και πυρομαχικά σε αυτά τα νησιά»

Στην τουρκική πρόκληση, σκληρή απάντηση έδωσε το Ελλήνικό Υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας πως "θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, εάν παραστεί ανάγκη".

"Λόγχη": Στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος

Στο Αιγαίο περιπολούν συνεχώς φρεγάτες, πυραυλάκατοι και κανονιοφόροι, ενώ τουλάχιστον δύο από τα υποβρύχιά μας κινούνται αθόρυβα σε ολόκληρο το Αρχιπέλαγος.

Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών δραστηριοτήτων που έχει οργανώσει και συντονίζει το ΓΕΕΘΑ, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά η Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «ARGO – 22», η οποία θα λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου καθώς και στον Άγιο Ευστράτιο και στην Σκύρο με Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, που θα διεξαχθεί στη Σκύρο.

Την Τετάρτη, η παρουσία πολεμικών πλοίων έγινε ακόμη μεγαλύτερη, καθώς ξεκινάει και η αμιγώς ελληνική άσκηση «Λόγχη». 

Η άσκηση «Λόγχη» χαρακτηρίζεται από στρατιωτικές πηγές ως μία «άσκηση του ναυτικού υψηλής ετοιμότητας», καθώς θα βγουν στο Αιγαίο όλες οι κυρίες μονάδες του στόλου, δεκάδες πλοία με πλήρη οπλισμό που θα προβούν σε ρίψεις με πραγματικά πυρά, χρησιμοποιώντας όλους τους τύπους πυροβόλων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πολυτεχνειούπολη: Βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες

Nord Stream: Συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις διαρροές

Κορονοϊός: Η μελέτη Λύτρα – Τσιόδρα για θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ έφερε κόντρα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολύ δύσκολη η κυκλοφορία των οχημάτων στον άξονα Λαμίας-Αθήνας17:06Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:52Γενικό 48ωρο μπλακ άουτ σε όλη την Ελλάδα προτείνουν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας16:38Στρυμόνας: Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιεί η ΕΚΣΕΔ για τον εντοπισμό ψαράδων που αγνοούταν 16:24Βερολίνο: Ξέσπασε πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας16:10Στάρμερ: Η Βρετανία δεν είχε εμπλοκή στις επιθέσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα15:56Εντοπίστηκε σορός άνδρα στις Σέρρες15:42Πύργος: Συνελήφθη ανήλικος διακινητής15:28Θεσσαλονίκη: Σε απεργία οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών15:14Βενεζουέλα: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά Μαδούρο και της συζύγου του από δικαστήριο της Νέας Υόρκης15:00Περού: Δύο μουσικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια συναυλίας14:46Σοκαριστικό περιστατικό στην Αιτωλοακαρνανία: Τον καταδίωκαν με όχημα και πυροβολούσαν εναντίον του14:32ΕΟΔΥ: Υπερδιπλασιασμός εισαγωγών γρίπης στα νοσοκομεία14:18ΕΕ - Βενεζουέλα: Εκκλήσεις για σεβασμό του διεθνούς δικαίου14:04O ANT1 στην Ελβετία - Οι εξελίξεις για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά13:50Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρες συλλήψεις από την αστυνομία13:36Βενεζουέλα: Οι διαταγές του Μαδούρο προς τον στρατό παραμένουν σε ισχύ13:22Ο Μαδούρο συνελήφθη για να δικαστεί στις ΗΠΑ, δηλώνει Αμερικανός γερουσιαστής13:08Θεσσαλονίκη: Τροποποιείται το πρόγραμμα των δρομολογίων του μετρό12:54Άγιοι Ανάργυροι: Διαρρήκτης έπεσε από ταράτσα οικίας στην οποία είχε εισβάλει και συνελήφθη12:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο