LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2022 10:45 | Ανανέωση: 28 Σεπτεμβρίου 2022 10:59

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση από υποστηρικτές Κασιδιάρη - Λαγού

Υποστηρικτές Κασιδιάρη και Λαγού φώναζαν «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου». Μαζέψτε τους φώναζε η Μάγδα Φύσσα. 

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με κατειλημμένες όλες τις θέσεις που διατίθενται για κοινό από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και παρόντα στο δικαστήριο τον Ηλία Κασιδιάρη, συνεχίζεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δευτεροβάθμια δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Στο δικαστήριο, που και σήμερα αναπτύσσουν αιτήματα οι κατηγορούμενοι Ιωάννης Λαγός -παρών στην αίθουσα- και Νίκος Μιχαλολιάκος που εκπροσωπείται, έχουν προσέλθει αρκετοί οπαδοί ( στην αίθουσα διατίθενται 75 θέσεις στην πλευρά της Χρυσής Αυγής) τόσο του για πρώτη φορά παρόντα Ηλία Κασιδιάρη, όσο και του ευρωβουλευτή Λαγού, οι οποίοι μάλιστα υποδέχθηκαν τους δύο καταδικασμένους με χειροκροτήματα και επευφημίες.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από την άλλη πλευρά, δεκάδες είναι και σήμερα, εντός και εκτός της αίθουσας, αυτοι που βρίσκονται στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μάλιστα, σημειώθηκε ένταση στο ακροατήριο με αντιπαράθεση συνθημάτων των δύο πλευρών.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε με τη διακοπή της δίκης, προκειμένου το δικαστήριο να συσκεφθεί επί δικονομικών ζητημάτων. Όταν οι αστυνομικοί συνόδευαν τον κρατούμενο Ηλία Κασιδιάρη στο κελί, συγκεντρωμένοι φίλοι και οπαδοί του άρχισαν να φωνάζουν δυνατά το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Η απέναντι πλευρά ανταπάντησε, αμέσως, φωνάζοντας «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί». Τα αίματα άναψαν και οι δύο ομάδες πλησίαζαν η μία την άλλη παρόλο που ανάμεσα τους παρεμβάλλεται χώρος με κενές θέσεις που φρουρείται από αστυνομικούς. Η Μάγδα Φύσσα εκνευρισμένη βλέποντας το κοινό της Χρυσής Αυγής να πλησιάζει και να φωνάζει πολύ δυνατά διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς: «Τι αστυνομία είστε; Μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσής του, προκειμένου, όπως τόνισε, να επανέλθει εφόσον το κρίνει με σχετικό αίτημα για μη νόμιμη κλήτευση του αρχηγού της οργάνωσης.

«Για πρώτη φορά ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημήτρης Παπαδέλης.

Από την πλευρά του Ιωάννη Λαγού, ο συνήγορος του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, έθεσε και πάλι θέμα ακυρότητας της διαδικασίας, προκαλώντας την αντίδραση της πρόεδρου. Ο υπερασπιστής αναφέρθηκε για άλλη μία φορά σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη, αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, ισχυριζόμενος πως ο εντολέας του είναι πολιτικός και όχι ποινικός κρατούμενος.

Σε σχόλιο του Δημήτρη Μάντζου, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αναφέρεται «Εννέα, ακριβώς, χρόνια μετά τη σύλληψη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», η ρητορική του μίσους και η φασιστική ιδεολογία επανέρχονται στο προσκήνιο με τη δίκη στο Εφετείο Αθηνών. Η προκλητική παρουσία των καταδικασμένων, των υποστηρικτών τους, ακόμη και συνηγόρου υπεράσπισης, με ναζιστικούς χαιρετισμούς και συνθήματα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου προσβάλλει κατάφωρα όχι μόνο το κράτος δικαίου αλλά και τη συλλογική ιστορική μας μνήμη. Καμία ανοχή, λοιπόν, στους νοσταλγούς των ναζί και στους εκφραστές του μίσους. Η Δημοκρατία έχει τα μέσα να μείνει όρθια απέναντι σε κάθε απειλή, τιμώντας τους αγώνες αυτού του λαού απέναντι στον φασισμό. Γιατί «αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο».

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ σημειώνεται πως «Η άθλια παράσταση που στήθηκε σήμερα στο Εφετείο, με την προκλητική στάση των φασιστοειδών, όπως ο Κασιδιάρης και ο Λαγός, με τα φασιστικά συνθήματα και τις επευφημίες, αλλά και με την απαράδεκτη ανοχή που επέδειξαν η έδρα και η αστυνομία, δικαιολογημένα προκαλεί τη λαϊκή αγανάκτηση, δεν εκπλήσσει όμως. “Αέρα στα πανιά” τέτοιων συμπεριφορών έχουν δώσει εδώ και καιρό: Τα πεντέμισι χρόνια για να ολοκληρωθεί η δίκη σε πρώτο βαθμό, η προκλητική αθωωτική εισαγγελική πρόταση, η δικαστική απόφαση που έριξε στα μαλακά τους φασίστες για την υπόθεση σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οδηγώντας στην παραγραφή της δολοφονικής επίθεσης των ναζί εναντίον των κομμουνιστών και ορθώνοντας περισσότερα εμπόδια στην ολόπλευρη ανάδειξη του ναζιστικού εγκληματικού χαρακτήρα της ΧΑ στη δευτεροβάθμια δίκη, η αποφυλάκιση σειράς στελεχών της, η ανοχή ή και στήριξη στις φασιστικές επιθέσεις και δράση νέων φασιστικών μορφωμάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι το «φίδι» του φασισμού δε νικιέται με τα «τερτίπια» της αστικής δημοκρατίας και των θεσμών της, στον «κόρφο» των οποίων θρέφεται και κρύβεται. Μόνο το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να τσακίσει το τέρας του φασισμού, με την πάλη του ενάντια στο σύστημα που το γεννάει και το θρέφει».  

Ειδήσεις σήμερα: 

Robert Cormier: Νεκρός στα 33 του

Προσωπικός γιατρός: Δόθηκε παράταση, πότε ξεκινούν τα πρόστιμα

Κάρπαθος: Ασέλγησε σε ανήλικο με αντάλλαγμα… τσιγαριλίκι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος ΔιάδρομοςΣήμερα 15:46 | Ειδήσεις

Η νέα έρευνα του ant1news.gr“βαφτίζεται” τουρκικό και συνεχίζει να ρέει προς την Ευρώπη αλλά και τις κινήσεις που γίνονται για να περνούν από τον Κάθετο Διάδρομο μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας αυξημένες ροές, που θα σημάνουν το τέλος οποιασδήποτε ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία.

Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ακόμα και εκτάσεις θανόντωνΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Οι συλληφθέντες θα βρεθούν αύριο στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα.

Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπήΣήμερα 13:25 | Ειδήσεις

Τι τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ που πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπαράζ τροχονομικών παραβάσεων στο Ίλιον - Πάνω από 10 οχήματα μεταφέρθηκαν με γερανό16:51Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις16:37Super League: Με τρία αμφίρροπα ματς η «αυλαία» της 14ης αγωνιστικής16:24Ακρωτήριο Ταίναρο: Διάσωση δεκάδων μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex16:10Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος15:56Ηράκλειο - Τηλεφωνική απάτη: 45χρονη έχασε 800 € από άνδρα που παρίστανε τον λογιστή15:42Γκιουλέκας: Δουλεύουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα που μας ενώνει - Τα έργα που θα ολοκληρωθούν ως το 202715:28Βόλος: Φορτηγάκι τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει (εικόνες)15:14Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών15:00Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ακόμα και εκτάσεις θανόντων14:46Ηράκλειο: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 37χρονος που συνελήφθη για οπλοκατοχή 14:32Εκτροπή νταλίκας πριν την έξοδο της Θήβας - Τσιμέντα και ορυκτέλαια έπεσαν στο οδόστρωμα (εικόνες)14:18Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπή14:04Θεσσαλονίκη: Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε από βυθισμένο σκάφος 13:50Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο13:36Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου 13:22Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 16 νεκροί από την κακοκαιρία "Byron"13:08e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:54Βόλος: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη φυλακή Κασσαβέτειας12:40Ουκρανία: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση12:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο