LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2022 10:45 | Ανανέωση: 28 Σεπτεμβρίου 2022 10:59

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση από υποστηρικτές Κασιδιάρη - Λαγού

Υποστηρικτές Κασιδιάρη και Λαγού φώναζαν «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου». Μαζέψτε τους φώναζε η Μάγδα Φύσσα. 

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με κατειλημμένες όλες τις θέσεις που διατίθενται για κοινό από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και παρόντα στο δικαστήριο τον Ηλία Κασιδιάρη, συνεχίζεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δευτεροβάθμια δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Στο δικαστήριο, που και σήμερα αναπτύσσουν αιτήματα οι κατηγορούμενοι Ιωάννης Λαγός -παρών στην αίθουσα- και Νίκος Μιχαλολιάκος που εκπροσωπείται, έχουν προσέλθει αρκετοί οπαδοί ( στην αίθουσα διατίθενται 75 θέσεις στην πλευρά της Χρυσής Αυγής) τόσο του για πρώτη φορά παρόντα Ηλία Κασιδιάρη, όσο και του ευρωβουλευτή Λαγού, οι οποίοι μάλιστα υποδέχθηκαν τους δύο καταδικασμένους με χειροκροτήματα και επευφημίες.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από την άλλη πλευρά, δεκάδες είναι και σήμερα, εντός και εκτός της αίθουσας, αυτοι που βρίσκονται στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μάλιστα, σημειώθηκε ένταση στο ακροατήριο με αντιπαράθεση συνθημάτων των δύο πλευρών.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε με τη διακοπή της δίκης, προκειμένου το δικαστήριο να συσκεφθεί επί δικονομικών ζητημάτων. Όταν οι αστυνομικοί συνόδευαν τον κρατούμενο Ηλία Κασιδιάρη στο κελί, συγκεντρωμένοι φίλοι και οπαδοί του άρχισαν να φωνάζουν δυνατά το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Η απέναντι πλευρά ανταπάντησε, αμέσως, φωνάζοντας «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί». Τα αίματα άναψαν και οι δύο ομάδες πλησίαζαν η μία την άλλη παρόλο που ανάμεσα τους παρεμβάλλεται χώρος με κενές θέσεις που φρουρείται από αστυνομικούς. Η Μάγδα Φύσσα εκνευρισμένη βλέποντας το κοινό της Χρυσής Αυγής να πλησιάζει και να φωνάζει πολύ δυνατά διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς: «Τι αστυνομία είστε; Μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσής του, προκειμένου, όπως τόνισε, να επανέλθει εφόσον το κρίνει με σχετικό αίτημα για μη νόμιμη κλήτευση του αρχηγού της οργάνωσης.

«Για πρώτη φορά ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημήτρης Παπαδέλης.

Από την πλευρά του Ιωάννη Λαγού, ο συνήγορος του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, έθεσε και πάλι θέμα ακυρότητας της διαδικασίας, προκαλώντας την αντίδραση της πρόεδρου. Ο υπερασπιστής αναφέρθηκε για άλλη μία φορά σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη, αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, ισχυριζόμενος πως ο εντολέας του είναι πολιτικός και όχι ποινικός κρατούμενος.

Σε σχόλιο του Δημήτρη Μάντζου, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αναφέρεται «Εννέα, ακριβώς, χρόνια μετά τη σύλληψη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», η ρητορική του μίσους και η φασιστική ιδεολογία επανέρχονται στο προσκήνιο με τη δίκη στο Εφετείο Αθηνών. Η προκλητική παρουσία των καταδικασμένων, των υποστηρικτών τους, ακόμη και συνηγόρου υπεράσπισης, με ναζιστικούς χαιρετισμούς και συνθήματα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου προσβάλλει κατάφωρα όχι μόνο το κράτος δικαίου αλλά και τη συλλογική ιστορική μας μνήμη. Καμία ανοχή, λοιπόν, στους νοσταλγούς των ναζί και στους εκφραστές του μίσους. Η Δημοκρατία έχει τα μέσα να μείνει όρθια απέναντι σε κάθε απειλή, τιμώντας τους αγώνες αυτού του λαού απέναντι στον φασισμό. Γιατί «αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο».

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ σημειώνεται πως «Η άθλια παράσταση που στήθηκε σήμερα στο Εφετείο, με την προκλητική στάση των φασιστοειδών, όπως ο Κασιδιάρης και ο Λαγός, με τα φασιστικά συνθήματα και τις επευφημίες, αλλά και με την απαράδεκτη ανοχή που επέδειξαν η έδρα και η αστυνομία, δικαιολογημένα προκαλεί τη λαϊκή αγανάκτηση, δεν εκπλήσσει όμως. “Αέρα στα πανιά” τέτοιων συμπεριφορών έχουν δώσει εδώ και καιρό: Τα πεντέμισι χρόνια για να ολοκληρωθεί η δίκη σε πρώτο βαθμό, η προκλητική αθωωτική εισαγγελική πρόταση, η δικαστική απόφαση που έριξε στα μαλακά τους φασίστες για την υπόθεση σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οδηγώντας στην παραγραφή της δολοφονικής επίθεσης των ναζί εναντίον των κομμουνιστών και ορθώνοντας περισσότερα εμπόδια στην ολόπλευρη ανάδειξη του ναζιστικού εγκληματικού χαρακτήρα της ΧΑ στη δευτεροβάθμια δίκη, η αποφυλάκιση σειράς στελεχών της, η ανοχή ή και στήριξη στις φασιστικές επιθέσεις και δράση νέων φασιστικών μορφωμάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι το «φίδι» του φασισμού δε νικιέται με τα «τερτίπια» της αστικής δημοκρατίας και των θεσμών της, στον «κόρφο» των οποίων θρέφεται και κρύβεται. Μόνο το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να τσακίσει το τέρας του φασισμού, με την πάλη του ενάντια στο σύστημα που το γεννάει και το θρέφει».  

Ειδήσεις σήμερα: 

Robert Cormier: Νεκρός στα 33 του

Προσωπικός γιατρός: Δόθηκε παράταση, πότε ξεκινούν τα πρόστιμα

Κάρπαθος: Ασέλγησε σε ανήλικο με αντάλλαγμα… τσιγαριλίκι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…Σήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Το άκρως ειρωνικό σχόλιο του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για τον Πρόεδρο της Γερμανίας που θα συναντηθεί σήμερα με τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδώνΣήμερα 06:08 | Ειδήσεις

Οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση όμως τελικά απαγορεύτηκαν από την αστυνομία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο