LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2022 08:52

“The 2Night Show” - Ελίνα Τζένγκο: Τι έκανα όταν πήρα την ελληνική υπηκοότητα (βίντεο)

Το χρυσό κορίτσι του ακοντισμού εξηγεί  πόσο δύσκολο ήταν, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα από Αλβανούς γονείς, να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Γιατί θέλει να κάνει τη μαμά της «βασίλισσα»; Ποια είναι τα όνειρά της για το μέλλον;

THE 2NIGHT SHOW - ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ

Η Ελίνα Τζένγκο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα του ακοντισμού, ήταν καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2night Show» και μίλησε για το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε και τη συγκίνηση που νιώθει για τη στήριξη του κόσμου.

Επίσης, εξήγησε πόσο δύσκολο ήταν, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα από Αλβανούς γονείς, να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Γιατί θέλει να κάνει τη μαμά της «βασίλισσα»; Ποια είναι τα όνειρά της για το μέλλον;

Το κορίτσι που μας έκανε περήφανους ως Έλληνες στο Μόναχο, μιλάει με αγάπη και σεβασμό, αποδεικνύοντας πως όταν έχεις πίστη, μπορείς να τα καταφέρεις.

«Είμαστε τρεις αδερφές, λύγισα όταν είδα τη μία μου αδερφή στο αεροδρόμιο. Έλειπε πολλούς μήνες σεζόν και δεν περίμενα να τη δω εκεί», σχολίασε.

«Εκείνη την ώρα που παίζει ο εθνικός ύμνος δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα απλά κλαις», πρόσθεσε για τα συναισθήματά της όταν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Καθόμουν στο δωμάτιο και χτύπησε το τηλέφωνο και μου λέει “Ελίνα ο πρωθυπουργός είμαι τι κάνεις;”», αποκάλυψε για το τηλεφώνημα των συγχαρητηρίων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

THE 2NIGHT SHOW - ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ

Και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει δήλωσε: «Κάνω προπόνηση σε ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου χωρίς ταρτάν. Ρίχνω από το γήπεδο, πάνω από τα σίδερα στο χωράφι. Δεξιά έχει γκρεμό, αριστερά ένα κτίριο. Δεν πίστευαν στο ευρωπαϊκό τις φωτογραφίες που τους έδειχνα».

«Το παράπονο που έχουμε εμείς οι αθλητές είναι ότι περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου όχι μόνο στις χαρές μας, αλλά και όταν έχουμε μια κακή χρονιά. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τον στίβο, τα τελευταία 5 ρίχνω ακόντιο. Ξεκίνησα στίβο μέσα από τις αδερφές μου γιατί ζήλευα. Ο προπονητής μου πήρε τη μεγάλη μου αδερφή και της είπε να με πάει να δοκιμάσω. Ξεκινάς από όλα τα αγωνίσματα. Μέσα από τις προπονήσεις είδε ο κόουτς ότι μπορώ και μου είπε να δοκιμάσω ακόντιο. Τελικά μου ταίριαξε. Κάνω και γυμναστική εκτός του στίβου, ειδικά βάρη. Ανεβαίνουμε ψηλά γιατί ασχολούμαστε εντατικά και με αγάπη», επισήμανε.

Μέχρι το 2018 δεν είχε την ελληνική υπηκοότητα. «Οι γονείς μου είναι από την Αλβανία κι εγώ έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, όπως και η μικρή μου αδελφή. Πήρα την υπηκοότητα πιο γρήγορα, στα 16, λόγω των επιδόσεων μου, αλλιώς θα καθυστερούσα περισσότερο να την πάρω. Για αυτόν το λόγο δεν μπορούσα να πάω να δω τον παππού μου και τη γιαγιά μου, που βρίσκονται στην Αλβανία. Αν πήγαινα, θα είχα θέμα και δεν θα μπορούσα να γυρίσω στην Ελλάδα. Ήταν από τα πρώτα πράγματα που έκανα, όταν πήρα ταυτότητα. Πήγα να τους δω» ανέφερε η Ελίνα Τζένγκο.

«Εν μέρει το καταλαβαίνω που δεν θα αποκτήσουν οι γονείς μου την ελληνική υπηκοότητα αλλά όταν ένα παιδί γεννιέται στην Ελλάδα, πηγαίνει εδώ σχολείο, μαθαίνει τα ήθη κι έθιμα και τις παραδόσεις, είναι πολύ κρίμα. Μας στερούν τα όνειρα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Άλιμος: Νεκρός ο 25χρονος που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς

Rapid test δωρεάν την Τεταρτη σε 193 σημεία

Καιρός: Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της”Χθες 21:05 | Ειδήσεις

Στο ρεπορτάζ των ''Times'' του Λονδίνου γίνεται εκτενής αναφορά στον ελληνικό τουρισμό, την μείωση της ανεργίας και την οικονομία της Ελλάδας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο