LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2022 18:01 | Ανανέωση: 26 Σεπτεμβρίου 2022 18:10

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμή μας και δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας

Τα θέματα της Τριπολιτσάς, της αποστρατικοποίησης των νησιών, αλλά και του μεταναστευτικού επαναφέρει ο Πρόεδρος της  Τουρκίας.

AP - Ταγίπ Ερντογάν

«Ενώ καταβάλλουμε ειλικρινείς προσπάθειες να τερματίσουμε τους πολέμους, τις εντάσεις και τις κρίσεις στον κόσμο, παρακολουθούμε τα βήματα της γειτονικής μας Ελλάδας που μυρίζουν πρόκληση. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε στρατιωτικός ούτε πολιτικός συνομιλητής μας, δεν είναι ισάξιά μας, δεν μπορεί να είναι», είπε μετά το Υπουργικό Συμβούλιο ο Ταγίπ Ερντογάν, λίγο αφού η Άγκυρα προέβη σε διάβημα καλώντας τον Έλληνα Πρέσβη στο ΥΠΕΞ της, για να λάβει την απάντηση από την Αθήνα ότι,  δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της , ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία.

«Γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές προθέσεις εκείνων που παρακίνησαν τους Έλληνες πολιτικούς εναντίον μας ήταν να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι τόσο για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι, οι Έλληνες «δεν έδωσαν ακόμη λογαριασμό για την Τριπολιτσά».


«Αυτοί που με την ίδια νοοτροπία άφησαν παιδιά και αθώους να πεθάνουν βυθίζοντας τις βάρκες τους σε Αιγαίο και Μεσόγειο, σίγουρα θα λογοδοτήσουν κάποτε. Οι στρατιωτικές συγκεντρώσεις με την εικόνα της κατοχής σε όλη την Ελλάδα στην πραγματικότητα πρέπει να ενοχλούν  ελληνικό λαό, όχι εμάς».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, εξαπέλυσε περαιτέρω πυρά, λέγοντας ότι, «πολιτικές δεσμεύσεις που θα υποθηκεύσουν το μέλλον της Ελλάδας για ένα τέταρτο του αιώνα ακόμη, και που οπωσδήποτε θα κληθούν να πληρώσουν,  δεν πρέπει να ανησυχούν εμάς, αλλά τον ελληνικό λαό. Ούτε αυτές οι στρατιωτικές συγκεντρώσεις ούτε αυτές οι πολιτικές και οικονομικές στηρίξεις είναι αρκετές για να ανεβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδό μας, αλλά αρκούν για να σύρουν την Ελλάδα στο βάλτο».

«Δεν θα παραλείψουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», συμπλήρωσε.


Ειδήσεις σήμερα

Αμαλιάδα: Πατέρας και κόρη ζουν μέσα στο αυτοκίνητο τους από τον Φεβρουάριο! (εικόνες)

“Παγιδευμένοι”: Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)

Κακοποίηση στη Μεσσηνία: “Το μωρό ήταν ταραγμένο”, λέει η γιαγιά του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεραπετρίτης για δηλώσεις Φιντάν: Θέματα εθνικού συμφέροντος δεν μπαίνουν σε συζήτησηΣήμερα 09:53 | Ειδήσεις

«Η Ελλάδα επιδιώκει εμπράκτως την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας, εντούτοις σε θέματα εθνικού συμφέροντος, δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Σε ισχύ από τις 20 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 08:15 | Ειδήσεις

Επανέρχεται από τις 20 Οκτωβρίου ο δακτύλιος - Έως και τις 24 Ιουλίου 2026 είναι σε ισχύ τα μέτρα - Σε ποιους δρόμους εφαρμόζεται

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι – Νέα στοιχεία εξετάζουν οι ΑρχέςΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Σήμερα, Κυριακή αναμένονται οι απολογίες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι κρατούνται σε ξεχωριστά κελιά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ ανήλικος, μετά από σοβαρό τροχαίο με την μητέρα τουΣήμερα 09:26 | Ειδήσεις

Οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συμφωνία Πακιστάν - Αφγανιστάν για άμεση κατάπαυση του πυρός10:18Γεραπετρίτης για δηλώσεις Φιντάν: Θέματα εθνικού συμφέροντος δεν μπαίνουν σε συζήτηση10:04Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι – Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές09:51Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ ανήλικος, μετά από σοβαρό τροχαίο με την μητέρα του09:37Σε πλήρη εξέλιξη ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του e-ΕΦΚΑ: Επιταχύνεται η απονομή συντάξεων και η διεκπεραίωση αιτημάτων09:23Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 09:09Σε ισχύ από τις 20 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας08:54Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν αφοπλιστεί η Χαμάς08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Οκτωβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διακινητή που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες23:59Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Ένας τραυματίας23:50Αγρότες σε αδιέξοδο: "Άφαντες" οι επιδοτήσεις 23:36Πάτρα: Δεν κατέβαιναν οι μπάρες του τρένου γιατί…είχε παρκάρει αυτοκίνητο23:22Η Χαμάς παρέδωσε επιστολές στις οικογένειες των ομήρων που έχουν πλέον απελευθερωθεί μέσω του Ερυθρού Σταυρού23:07Βόρεια Μακεδονία: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται αύριο στη χώρα22:52Euroleague: Οι Ισραηλινές ομάδες ζήτησαν την διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων στην χώρα τους22:38Με επιφυλακτικότητα παρακολουθεί η Άγκυρα την πρόταση Μητσοτάκη για διάσκεψη Ανατολικής Μεσογείου22:24Γερμανός ΥΠΕΞ: Για να ενταχθεί στο SAFE, η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή22:10Σοβαρό τροχαίο στο Ηράκλειο: Εγκλωβίστηκαν σε ΙΧ μητέρα και παιδί – Σε σοβαρή κατάσταση ο ανήλικος21:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο