LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2022 14:58

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις την Τρίτη

Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών. Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων.

Άστατος θα είναι ο καιρός την Τρίτη. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι το απόγευμα και στη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο από τις προμεσημβρινές ώρες και μέχρι το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και από νωρίς το βράδυ στο Ιόνιο δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι νότιοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από την αρχή της ημέρας και μέχρι το απόγευμα, και στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και μετά το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 και τοπικά στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα νότια με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, Από το μεσημέρι οι νεφώσεις στις Κυκλάδες θα πυκνώσουν και στις βόρειες Κυκλάδες είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι ελάχιστες θα κυμανθούν από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου και οι μέγιστες στα βόρεια θα φτάσουν τους 26 με 27 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Αύριο καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώΣήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανάρτηση του.

Τζουμέρκα: Άνδρες της ΕΜΑΚ μεταφέρουν τρόφιμα με διασωστική λέμβο σε αποκλεισμένο χωριό (βίντεο)Σήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Η επιχείρηση έγινε μέσω του ποταμού Αράχθου, καθώς το χωριό είναι αποκλεισμένο οδικώς, λόγω πτώσης βράχων.

Λάρισα: Οι αγρότες αποφασίζουν για μπλόκα σε Πανελλαδική ΣύσκεψηΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για τη δημιουργία ενός ενιαίου Θεσσαλικού μπλόκου στην Ε.Ο. στη Λάρισα τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Λωρίδα της Γάζας: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούςΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται πως παραβιάζουν την ανακωχή, που τέθηκε σε εφαρμογή τη 10η Οκτωβρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το σχέδιο για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία συντάχθηκε από τις ΗΠΑ, επιμένει εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ12:36Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμό θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας στην περιφέρεια της Μόσχας12:22Θεσσαλονίκη: 20χρονος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα12:08NBA: Ήττα για τους Μπακς χωρίς τον Αντετοκούνμπο11:53ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου11:39Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ανηλίκων για απόπειρα ληστείας και επικίνδυνη σωματική βλάβη11:24ΗΠΑ: Δεύτερος θάνατος φέτος εξαιτίας της γρίπης των πτηνών11:10Λάρισα: Οι αγρότες αποφασίζουν για μπλόκα σε Πανελλαδική Σύσκεψη10:55Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Εκλέγουν σήμερα τον πρόεδρό μετά την αποπομπή του Μίλοραντ Ντόντικ10:42Τζουμέρκα: Άνδρες της ΕΜΑΚ μεταφέρουν τρόφιμα με διασωστική λέμβο σε αποκλεισμένο χωριό (βίντεο)10:28Μητσοτάκης: Αύριο καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ10:14F1 – Λας Βέγκας: Θρίαμβος του Φερστάπεν09:56Χανιά: Γερμανός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε09:42Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και το Αιγάλεω09:37Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε μοτοσικλέτα τα ξημερώματα σε είσοδο πολυκατοικίας09:24Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές για 122.546 μέλη09:10Αττική: Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 5.000 αλκοτέστ σε 24 ώρες08:56Λωρίδα της Γάζας: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς08:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Νοεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο