LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2022 09:45

Παίδων “Αγία Σοφία” – Κωνσταντόπουλος: Χρειάζονται άμεσα αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο (βίντεο)

Για ελλείψεις αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Πκαι τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Δημοσθένης Κωνσταντόπουλος - Στούντιο με Θέα
Για τις ελλείψεις αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με θέα» ο Δημοσθένης Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Οι λίστες υπήρχαν πάντα δεν ανακαλύψαμε τώρα τις λίστες. Είναι λογικό από την στιγμή που υπάρχουν παιδιά που ΄θέλουν  να χειρουργηθούν, λιγότεροι γιατροί οι λίστες μεγαλώνουν» είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με γρήγορες διαδικασίες να έρθουν αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο».

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν στο νοσοκομείο 10 αναισθησιολόγοι, όμως είναι 9 γιατί ο ένας έχει αναρρωτική άδεια. Συνεπώς δεν φτάνουν σίγουρα, γιατί δεν είναι μόνο οι αναισθησιολόγοι στο χειρουργείο, αλλά είναι και άλλα τμήματα που χρειάζονται αναισθησιολόγους», τόνισε ακόμα ο κ. Κωνσταντόπουλος και σημείωσε ότι «το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων. Εμείς θεωρούμε ότι το ΕΣΥ θέλει μια αναδιοργάνωση εξ αρχής. Αυτά είναι ημίμετρα. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις.»

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «δεν είναι μόνο το ιατρικό προσωπικό όμως είναι το νοσηλευτικό, το διοικητικό, υπάρχει μια αλυσίδα στο νοσοκομείο». Ανέφερε ακόμα ότι «η αναμονή στα χειρουργεία είναι περίπου 3000. Αν εξαιρέσουμε κάποια που σίγουρα έχουν γίνει και 2000 να είναι πολλά τα παιδιά. Πάντα θα υπάρχουν λίστες, όσους γιατρούς και να φέρεις γιατί αυτά τα περιστατικά δεν είναι επείγοντα».  

Στην συνέχεια τόνισε πως «αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι τα επείγοντα γίνονται, μην τρομάζει ο κόσμος ότι θα έρθουμε στο νοσοκομείο και δεν θα βρούμε αναισθησιολόγο να χειρουργηθεί το παιδί. Στην εφημερία γίνονται όλα. Πρέπει να γίνει εξαρχής ένας σχεδιασμός, δεν λείπουν μόνο αναισθησιολόγοι».

«Οι 4 θέσεις που θα προκηρυχθούν τώρα με γρήγορες διαδικασίες, είχαν προκηρυχθεί το 2010 και το 2011 αλλά είχαν παγώσει λόγω αναστολής των διαδικασιών της κρίσης. Από εκεί το θέμα έχει ξεκινήσει και διογκώθηκε στην συνέχεια. Θέλουμε μια δημόσια υγεία με παροχές, αλλά δεν είναι μόνο το ιατρικό κομμάτι», είπε τέλος ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Κόβουν ξύλα από ξένα χωράφια για το τζάκι τους

Κρήτη - Τροχαίο: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής

Amber Alert: Που βρέθηκε ο 8χρονος που είχε εξαφανιστεί (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψειςΣήμερα 22:16 | Ειδήσεις

Η εκτιμώμενη συμμετοχή πολιτών στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της Αθήνας είναι περίπου 23.000.

Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)Σήμερα 21:54 | Ειδήσεις

Ο 23χρονος ανιψιός του Φανούρη Καργάκη, ισχυρίζεται πως το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, οπότε και τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του 27χρονου, βρισκόταν σε γάμο.

Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην ΑθήναΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Πού εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που "κούνησε" και την Αθήνα

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28Missing alert: Εντοπίστηκε η 31χρονη που αγνοούνταν23:14Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψεις22:31Ιταλία: Νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι 22:17Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ ομάδας αλλοδαπών (βίντεο)22:03Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο