LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2022 07:50 | Ανανέωση: 25 Σεπτεμβρίου 2022 08:10

Γκάφα Ερντογάν: Ανήρτησε λάθος πίνακα για την Τριπολιτσά

O πίνακας που παρουσίασε ο Ερντογάν είναι ένα έργο του Georg Philipp Rugendas και απεικονίζει άλλη μάχη. Οι νέες προκλητικές δηλώσεις.

AP - Ταγίπ Ερντογάν - Σερβια
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Παρασκευή προσπάθησε να δυναμιτίσει κι άλλο το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναρτώντας στο Twitter μία φωτογραφία με έναν πίνακα από την άλωση της Τριπολιτσάς κάνοντας λόγο για «σφαγή».

Ωστόσο ο πίνακας είναι ένα έργο του George Philipp Rugendas, ο οποίος απεβίωσε το 1742όπου έχε απεικονίσει τη μάχη του Πετροβαραντίν.Την σχετική αποκάλυψη έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας στο Rabdan Academy και πρώην Αντιπρόεδρος του ΚΕΔΙΣΑ Σπύρος Πλεκούδας.

Ο Ερντογάν στην ανάρτησή του έγραφε πως «δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι».

Η μάχη του Πετροβαραντίν

Η Μάχη του Πετροβαραντίν, γνωστή και ως Μάχη του Πιτερβαρντάιν , έλαβε χώρα στις 5 Αυγούστου 1716 κατά τη διάρκεια του Αυστροτουρκικού πολέμου, όταν ο Οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το ελεγχόμενο από τους Αψβούργους φρούριο Petrovaradin στα στρατιωτικά σύνορα της μοναρχίας των Αψβούργων (σήμερα Novi Sad , Vojvo , Σερβία ).

Οι Οθωμανοί προσπάθησαν να καταλάβουν το Πετροβαραντίν, το λεγόμενο Γιβραλτάρ στον Δούναβη , αλλά γνώρισαν μια μεγάλη ήττα από στρατό το μισό του δικού τους, παρόμοια με την ήττα που είχαν βιώσει το 1697 στη Ζέντα. Ο Οθωμανός Μεγάλος Βεζίρης Νταμάντ Αλή Πασάς τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο Οθωμανικός στρατός έχασε 20.000 άνδρες και 250 όπλα από τον στρατό των Αψβούργων με επικεφαλής τον Στρατάρχη Ευγένιο της Σαβοΐας .

Οι Αυστριακοί εδραίωσαν αυτή τη νίκη βαδίζοντας στο Μπανάτ και κατακτώντας το Τέμεσβαρ , το τελευταίο εναπομείναν τουρκικό φρούριο στην Ουγγαρία, ακολουθούμενο από το Βελιγράδι.

"Γιορτάσαμε τα 100 χρόνια, διώξαμε τον Έλληνα από τη χώρα μας"

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και μετά τις απειλές για εισβολή στα νησιά τώρα έκανε αναδρομή... στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα σε ομιλία του είπε «100 χρόνια πριν μετά από σειρά νικών και με τις οποίες διώξαμε τον Έλληνα από τη χώρα μας, τερματίσαμε με νίκη τον τουρκικό αγώνα».

Έκανε επίσης λόγο για ελληνικές και αρμένικες συμμορίες που «ενθαρρύνθηκαν» από της δυνάμεις κατοχής κατά τον τουρκικό αγώνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλισσα Ελισάβετ: η πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της (εικόνες)

Κρήτη - Τροχαίο: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής

Amber Alert: Που βρέθηκε ο 8χρονος που είχε εξαφανιστεί (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Δεκεμβρίου06:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:12Ιταλία: “Ξύπνησε” η χιονισμένη Αίτνα (εικόνες)23:59Globe Soccer Awards: Λάμψη Ντεμπελέ, Γιαμάλ και Παρί Σεν Ζερμέν23:45Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο