LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2022 13:32

Προσωπικός γιατρός: Μεγάλη η ανταπόκριση από τους πολίτες

Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο αριθμός των πολιτών που γράφτηκαν στον «προσωπικό γιατρό». Η αναστολή της «ποινής» και η ένταξη κι άλλων ειδικοτήτων.

Γιατρός

Ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού έχει μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες καθώς σήμερα οι εγγραφές των πολιτών ξεπέρασαν τα 4.000.000, στόχος που αναμενόταν να επιτευχθεί στο τέλος τους έτους, πράγμα που καταδεικνύει την αποδοχή του θεσμού από τους πολίτες.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για την ένταξη στο θεσμό του Προσωπικού Γιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, όπως ακριβώς προβλέπει η μεταρρύθμιση, οι συμβάσεις των οποίων θα υπογράφουν τις επόμενες ημέρες και θα προστεθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα.

Δεδομένης της πολύ μεγάλης συμμετοχής των πολιτών αναστέλλεται η επιβολή αυξημένης συμμετοχής σε όσους δεν εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό μέχρι την 01.12.22 όποτε και θα έχουν ενταχθεί όλες οι ειδικότητες στο θεσμό και θα υπάρχει επάρκεια γιατρών.

Επομένως στις περιοχές που έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων των προσωπικών γιατρών όπως στην Αττική οι πολίτες δύνανται να περιμένουν έως την υπογραφή των νέων συμβάσεων με γιατρούς που θα διασφαλίσει την επάρκεια γιατρών στο σύστημα και την ευκολότερη επιλογή τους από τους πολίτες

Ο θεσμός του Προσωπικού Ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Θεμιστοκλέους: Δεν θα επιβληθεί πρόστιμο σε όσους δεν βρίσκουν να εγγραφούν 

Διευκρινίσεις για τον Προσωπικό Γιατρό έδωσε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα»,  ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε ότι οι γιατροί αυτοί την στιγμή καλύπτουν το 70% της χώρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η γεωγραφική κατανομή τους δεν είναι καλή.

Προσωπικός Γιατρός

Τα προβλήματα, όπως είπε παρατηρούνται κυρίως στην Αττική, στην Θεσσαλονίκη, σε ακόμα 2-3 πόλεις και στα νησιά, κυρίως του νοτίου Αιγαίου, γι’ αυτό όπως σημείωσε θα ανοίξουν κι άλλες ειδικότητες

Χτίζουμε ένα νέο θεσμό και είναι λογικό να χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα να λειτουργήσει, υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφέροντας ότι «τα πρώτα καλά δείγματα θα τα έχουμε από τον Ιανουάριο του 2023 και σε ένα χρόνο από σήμερα οι πολίτες θα πάρουν την φροντίδα που χρειάζεται».

Όπως είπε 3200 γιατροί έχουν ενταχθεί στον πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν πρόστιμα μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο σε όσους δεν βρίσκουν γιατρό να εγγραφούν.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η πρώτη επίσκεψη στον Προσωπικό γιατρό θα είναι 30 λεπτά για να συμπληρωθεί ο ηλεκτρονικός φάκελός του.

Τόνισε ότι δεν αλλάζει η σχέση του πολίτη με τον γιατρό, καθώς και ότι ο προσωπικός γιατρός είναι μια έξτρα παροχή. «Ο πολίτης μπορεί να μείνει στον γιατρό που ήδη έχει», σημείωσε και τόνισε ότι δεν μπλοκάρεται η συνταγογράφηση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ακόμα ότι όποιος δεν έχει βρει γιατρό, να περιμένει. Όπως είπε θα βρεθούν γιατροί τους επόμενους μήνες, δεν χρειάζεται να κάνει τώρα εγγραφή και δεν θα μπει κανένα πρόστιμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Ποντίκια “τρύπωσαν” σε αεροπλάνο και έσπειραν τον πανικό!

Laver Cup - Φέντερερ: Η τελευταία “παράσταση” και τα δάκρυα του “Βασιλιά” (εικόνες)

Μητσοτάκης: To μήνυμα στο Twitter γραμμένο στα τουρκικά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο